maanantai 23. toukokuuta 2011

Kesäyöppi

Eilen illalla piti vielä nopsaan yksi vanha kangas ommella vaatteeksi. En oikein ole keksiny, että mitä tuosta Marimekon kankaasta tekisi ja nyt sitten päädyin yöpukuun, ei tuo oikein muuksi tuon värisenä olisi taipunut. Ihan perusmallin t-paita ragalan-hihalla ja lyhkäset shortsit. Hilkulle meni, jotta riittääkö 50cm:n pätkä kangasta. Kelpasi ukkelille itelleenkin, vaikka ei hurjia merirosvoja tai ärjyviä dinoja olekaan.




Hih, ja tässä viimesessä kuvassa näkyy, että ei se peitetikin sauma aina ihan reunassa mene, mutta eipä se käytännössä mitään haittaa. Joskus leikkelin ylimäärät pois, nykysin en jaksa..

Ompelin myös keskimmäiselle pari postausta aiemman olevanlaisen raitatunikan. En jaksanu alkaa kuvata kun on aikalailla samanlainen, ainoastaan sydämessä olevassa nauhan pätkässä on tonttutyttö eikä norsu :) 

Mirka

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Pikapöksyt ja tuunausta

Ostin viikko sitten Anttilasta halpaa puuvillakangasta, olikohan 3e/m. Ajatus oli ensin, että caprit, sitten mietin, että riittäisikö takiksi asti. Tänään kuitenkin pikaseen ystävää ootellessa tein keskimmäiselle housut. Siinä samalla kun tein, ajattelin, että tuommonen feikki sepalus vois antaa piristystä perushousuihin, mihin ei ees taskuja tullu. No en tiiä onko tuo nyt minkä näköinen, mutta siinä se on :-D Parit kukkanapit heitin myös. Mietin josko tuohon vielä kolmannenkin napin laittaisi, mutta ehkäpä nuo riittää. Ihan peruspuuvillaa ns. lakanakangasta on nuo housut. Varmaan ihan jees lämpimillä keleillä, vrt. joustofrotee/velour.






Vaihtelun vuoksi olen ostanu noita erilaisia merkkejä, ettei kaikissa lue tylsästi made by miku :-D 

Kirpparilta eksyi matkaan kivan värinen t-paita kokoa liian pieni. Nyt siitä tuli syksyksi pipo. En tiiä vielä kumpi neito sen itelleen omii. 



Mirka

lauantai 21. toukokuuta 2011

Kangaskaapin tyhjennystä ja vähän Ebaytä

Miulla on ihan liikaa kankaita. Miun mielestä siis. Tekisi mieli ostaa vaikka mitä ihanuuksia, mutta ihan pakko-pakko on ensin saada tilaa tuonne kaappeihin! Aloitinkin operaation, että kaapit tyhjemmiksi. Ystävältä sain pari metriä, vai liene enemmänkin lime-valkoista raitatrikoota. Siitä tuli ja on tulossa, tytöille tunikat. Tässä esikoisen tunika valmiina, keskimmäisen tunika on vielä kasaamatta. Varsin yksinkertainen ja nopea tehdä, Hannah-kaavalla. Vähän kuultaa raidat tuon sydämen läpi, mutta ei luonnossa noin pahasti kuin kuva antaa ymmärtää. Näitä tunikoita on kyllä mahottoman nopsa ommella, ja etenkin esikoisen koossa, n. 140cm, kangastakin palaa ihan kivasti!

Kuvat tuli nyt nappastua jokseenkin lennossa, joten asettelu on päin honkia. Pitäisi kuitenkin olla ihan symmetriset nuo kaikki osat :-D




Ja tosiaan, Ebaykin taas kutsui... Edellisen postauksen Spiderman-Crocsit kun on isot, niin tilasin taas kokoa 6c7 olevat Crocsit. Nää on sitten ukkelin toiveesta "päpmännit"



Kuvat lainattu Crocsin sivuilta.

Aurinkoista viikonlopun loppua toivotellen

Mirka

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Housuu, caprii, paitaa ja Ebay-ostos

Tällä viikolla on ollu kunnon  housunompeluviikot! En etes kaikkia alkanu kuvaa, laskin, että 12 housut olisi tullu tehtyä. Tosin yhdet oli tuunatut velourhousut; ostin kirpulta 146cm:set esikoiselle, mutta leikkasin vähän lahkeita ja laitoin resorit ja sitten snadisti tiukensin vyöräröä. Lindexin 146 kyllä vastaa enempi 134/140cm:stä ... Nuo oli siis Lindexin.

Mutta asiaan. Nappasen tähän kasan kuvia. Trikoisissa on nuo haarasaumat edestä ja takaa ommeltu vielä peitetikillä yli, ajatuksena, että ei saumakohdat ohkaisemmissa kankaissa antaisi niin periksi tai hiutuisi kulumalla. Apinatrikoohousuissa on vähän pitemmät resorit, alkuun saavat olla käännettynä. Eihän nuo nyt kauhian pitkät resorit ole, mutta vähän.




Kirppislöytönä täysin uudenveroinen iso Nanson velourinen kaulaliina tai mikä lie olikaan. Semmonen pitkä leveähkö suorakaiteen muotoinen. Siitä tuli Onnille aikasta retrot housut. Sivusaumaan jäi sen liinan tikkaukset. Mietin vielä, että puranko nuo pois, vai annanko olla. 



Sitten ihan perus-perus joustofroteet mustasta Metsolan froteesta.


Onnille tein hihattoman. Noh, kuvastakin voi nähä, että meni vähän ketuiksi... Eli pieni on, vastaiskohan peräti jotain 74/80 kokoa. Tää lähtee myyntiin, tahi lahjakaappiin. 



Sitten vielä joitakin capreja.




Loppuun Onnin mieluisin juttu! Ebaysta tilatut Spiderman-Crocsit. Ja kuten kuvasta näkyy, mukana tulee kaikki liput laput ja iteasiassa se hyllykoukkukin tuli mukana. Eli sama paketti kuin Suomesta ostaessa, mutta jokusen euron säästi. Näissä kävi vaan sitten huonosti kun oletin, että menisi jo Onnilla se koko 8C9, mutta isohan se on. Reilusti. Eli nyt sitten tilataan varmaan Batman-Crocsit koossa 6C7. Just möin tuon kokoiset pois, kun Onni sanoi, että on ne pienet ja painaa. Mutta syy taisikin olla tuossa, että saisi uudet...


Tilailin Ebaysta taas lisää niitä -made by miku- -kudottuja nauhoja. Ne on kyllä oikeasti edullisia, 144 kpl tuli maksamaan n. 5 e posteineen! Briteistä tulee ja myyjä on Label makers ja löytyy hakusanoilla "woven name labels". Mie olen noita tilannu jo useaan otteeseen, niitä kyllä kuluu aika nopsaan!

Aurinkoista ja leppoista sunnuntaipäivää kaikille!

Mirka


perjantai 6. toukokuuta 2011

Paitoja ja caprit

Pitkän aikaa mietin, että mitä tästä kankaasta tekisi. Esikoiselle teinkin aikanaan siitä paidan ja se on iteasiassa jo pieni. Nyt tästä loppuosasta syntyi Onnille paita. Peitetikkikoneella ajelin vähän noiden saumojen yli. On niin mahtavan hienoa sillä nyt ajellakin kun siinä on ne uudet neulat! Tuossa Janomen Cover Pro 1000 CP -mallissa lukee neulojen yläpuolella näin:

USE ONLY SCHMETZ, EL x 705 needle, No: 80/12 tai 90/14

Ite ostin noita jälkimmäisiä. Tilasin Ebaysta.




Toinenkin paita tuli tehtyä. Tää olikin mieleinen kun päiväkodissa on Onnin kaverilla samanlaisesta kankaasta tehty paita ja kaikki mitä kaverilla on, on tietysti hienoa :) Tosin nyt Onni sanoi, että E:llä on myös sinisenä tähtipaita, eli kuulema pitäs ostaa sinistäkin tähtikangasta :-D



LastenMetsolasta tilailtiin taas vähän kankaita. Heti piti pilvifroteesta testata yhet caprit Onnille. Näissä nyt ei mitään erikoista ole kuin nuo prässit. Vähän antaa ilmettä, kai. Tykkään tuosta kankaasta tosi paljon! Aikasemmin nuo pilvifroteet ei juur iskeny, mutta taas tässä kävi näin, että kun muut alkaa olla kyllästyny, mie tykästyn :-D



Onni ei kyllä juur tarvihtisi noita capreja/shortseja kesäksi. Kävin nopsaan kurkkaa viime kesän vaatesäilöön ja ihan helposti mahtuu viime kesäiset! Tosin eri juttu, että jaksaako ite katella samoja toista kesää ;-)

Mukavaa viikonloppua ja erityisesti paljon onnea kaikille äideille!!!

Mirka


keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kevättakki poikaselle *lisätty kuvia*

Täällä ollaan! Töissä oli kiirusta ja sairastuinkin, joten tässä pieni selitys blogin hiljaisuudelle. Jotain pitää kuitenkin yrittää tänne saada esille (ompeluhuonepostauskin on edelleen tekemättä... kuvatkin otin, mutta en ilkiä laittaa niitä :-D). Pääsiäisenä ostin muumikankaat ja aloin takkia väsäämään. Tässä se nyt on kuvattuna. Tosin, kuvista ei kauheasti kuvasta saa selvää, mikä toisaalta on tarkoituskin, poika kun ei juur välitä muumeista. Tää kelpas kun tässä on mustaa...

Finlaysonin muumikangas ulkopintana, sisäpinta ystävältä saatua vanhaa puuvillaista liinaa, valkoista. Meinasin laittaa valkoiset resoritkin, mutta päädyin vihreisiin. Onneksi. On vähän väriä.




Tuolla mustalla lätkällä ei ole mitään virkaa, koha laitoin. Ei näytä niin tylsälle, tai jotain :-D

Peitetikkikoneella päällitikkaukset. Ja kyllä, toimii nyt kone kun tilasin ihan oikeat neulat siihen! Uskomatonta, miten voi yhet neulat vaikuttaa koko koneen toimintaan!! 




Loppuun vielä pikkupiristyksenä dinopojan hauskat, eiku hurjat,  dinoleikit :)





Onni on pyytäny miuta tekemään hälle uusia paitoja. Niissä pitää olla joko batman tahi spiderman. No ehkä tuo batman on iisimpi tehä. Ja housuissa pitää olla taskut. No voitte arvata onko meillä iiiiiisot pinot niitä housuja missä EI ole taskuja. Nyt kyllä taitaa joutua Onnimies taipumaan, en mie jaksa kyllä kaikkia alkaa uusiksi ompelee, vaikka aika houkutteleva syy olisikin :) 

Mukavaa loppuviikkoa!

Mirka