keskiviikko 29. toukokuuta 2013

kesävaatepula!

Hupsis! Pojalla meinaa loppua kesävaatteet kesken! Iso osa on jäänyt viime kesästä pieneksi, mikä on tietysti vaan hyvä juttu. Akuuteimpaan pulaan tein t-paidan sekä muutamat shortsit. Shortsit ei todella saavuttaneet suosiota... Kun farkkuahan ne olla pitää... Nooh, kyllä noitakin pidetään ;)


Vasemmalta päin kahdet froteiset ja oikeassa laidat raidalliset velourshortsit. 

Eiköhän näillä alkuun päästä :) 

-miku-


perjantai 17. toukokuuta 2013

Lippiksiä, lippiksiä

Nyt ei poika enää edes pyydä ostolippistä, sen verran monta uutta tuli itse tehtyä :D Tuo toinen farkkuinen, eli mikä on tämän postauksen alimpana, onnistui muuten, mutta lippa on ihan hassun mallinen... sen siitä saa kun vapaalla kädellä näitä piirtelee...

Froteiset on tehty myös eri malleilla, autokuvioisessa on ympyrä pienempi, eli kiristystä on takana vain vähän. Vihreä on tehty samaan tyyliin kuin aiemman postauksen farkkuinen. Selkeästi poika tykkää enemmän tuosta väljemmän mallisesta. Pitänee tehdä noita farkkuisia vielä pari lisää, vähän eri variaatioilla. Nopeata ja helppoa, etenkin kun en laita vuorta, vaan ainoastaan kanttaan tuon reunan hikinauhalla, eli trikoosuikaleella.








Ja tästä alla olevasta näkyy vielä nuo hikinauhat tai mitä ikinä ne nyt onkaan nimeltään. 


Seuraavaksi pitäisi varmaan selvittää, että minkälainen kasa viime vuotisia on vielä jossain jemmassa!

Aurinkoista kesäistä viikonloppua kaikille!

-miku-

tiistai 14. toukokuuta 2013

Farkkuinen lippis

Kesä tuli ja samoin lippiskausi. Tai poika kyllä mieluusti kiskoo pipon edelleen päähän, mutta ehkä lippis on kuitenkin parempi. Poika haluaisi kaupasta lippiksen ja Po.p:n farkkulippiksen hälle lupasin (jos sitä enää edes saa mistään!!). Nyt kuitenkin ensin saa tyytyä itsetehtyyn. Tämä on nyt taas vähän kokeiluversio, kun koko on hakusessa. Unikuun blogissa oli viime kesänä tosi hyvä ohje, sitä en suoraan ole tainnut tehdä kertaakaan, mutta hyvän pohjan omille kokeiluille tuosta sain! Kiitos Unikuu :)

Eli tämä on tehty ilman mitään kaavoja, katsoin vain pojan päänympärykseen n. 3-4 cm lisää (n. 2cm voisi olla parempi) ja sen jälkeen laskin paljon sen kokoiselle ympyrälle on halkaisija. Ja kun halkaisija oli tiedossa, olikin helppo tehdä hatun yläosan ympyrä. Takana on kumppari ja vuorta ei ole lainkaan, ainoastaan hikinauha. Lippa on tehty summanmutikassa sekin. Kangas on tosi ohkaista farkkua, Eurokankaasta. Hikinauhana on trikoota. Lipassa kovikehuopa.

Seuraavassa voisi yrittää tehdä pienenmmän tuon ympyrän, niin ei ihan niin paljon tarvitsisi rypyttää.




Leppoisaa ja aurinkoista viikon jatkoa!

-miku-

torstai 9. toukokuuta 2013

Norsu-takki kesään

Viime vuonna tein pojalle sinisen norsutakin, se olikin ihan kiitettävästi käytössä :) Saattaa vieläkin mahtua, mutta ainah voi silti tehdä uuden. Ihan suunnittelematta eksyin Finlaysonin myymälään keskiviikkoiltana. Ja sieltä tarttui matkaan vähän paksumpaa puuvillaa oleva norsukangas. Tämä ei siis ole ns. lakanakangasta, vaan enemmänkin lakanakankaan ja markiisikankaan välimuotoa, mutta hyvin hyvin notkeaa.

Vuori on etu- ja takaosan osalta ihan puuvillaa ja hihoissa on vuorikangasta. Eli sitä luistavaa keinokuitukangasta.

Hupussa, tuulilistassa ja vuoressa on väriä antamassa retropuuvilla ja resoreihin haettu hupusta tuo vihreä väri. On muuten ensimmäinen tuulilista minkä tein. Eikä se nyt ihan nappiin mennyt, mutta varsin ajaa asiansa! Seuraavan kerran tiiän tehdä vähän toisin :) Poikakin tykkäsi takistaan.







Kaava on Ottobresta, nro 1/2013 ja takki hyvin pitkälti tehty "Against the Wind" kaavoilla, kokoa 116cm. Taskuja en laittanut, koska tuo kuosi hajoaisi ikävästi jos laittaisi. Ja hihoihin laitoin resorit, on kätevämmät. 

-miku-