perjantai 22. marraskuuta 2013

Kierrätyspipo itselle

Pikainen ompelus Marimekon kankaista. On kyllä ihan uusiokäyttöä, eli kangas on ollut lasten yömekko. Siitä tuli nyt itselleni hattu. Ja jäi vielä muuhunkin, aika reilustikin. Tämä on yksi mieluisimpia kuosejani Marimekolta.



Tälläsen kyllä hurauttaa todella ajatustakin nopeammin ja lopputuloskin ihan jees. Minulla ei ole koskaan ollut tupsupipoja itsellä käytössä, joten saa nähdä lähteekö tuo tupsu vielä irti... :D

-miku-

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kiireellä valmiiksi

Kyllä, aika hilkulle meni, että ehti isänpäiväksi valmiiksi. Tänään nimittäin vielä ennen liikkeellelähtöä piti hurauttaa kädenteiden resorit ja helma valmiiksi. Mutta kyllä, poika sai slipoverinsa päälle. Minä tykkään, että pojalla on aina ns. paremmissa tilanteissa joko kauluspaita, tai sitten slipari päällä.

Yllä olevassa kuvassa lienee aika tuttu lehti monissa kodeissa tähän aikaan vuodesta? Hirvittävä ongelma pojalla kun saa vain kolme toivetta pukille esittää. Välillä kyllä muistuttaa meitä, että kyllä se pukki enemmän niitä tuo kumminkin. Mutta, toiveita saa siltikin esittää vain kolme. Näin ne toiveet ehkä on ne, mitä eniten toivoo, ettei koko kirjaa merkkaa toivomuslistalle...

Tein liiviin yhden rintataskun. Olisi ehkä kuitenkin saanut olla asteen ylempänä. No, niin tai näin, tuossa se nyt on.

Tätä luokkaa oli suurin osa kuvista mitä yritin tänään ottaa... 

-miku-

torstai 7. marraskuuta 2013

Nam

Eilen se taas iski. Aplikaatioinnostus. Pisin aika menikin siihen kun mietin, että mitä ihmettä teen. No, vähän tylsä ajatus, mutta toteutus on aika herkullinen. Vai?

Vasemmassa silmässä näyttää kuin olisi jotain vaaleaa lankaa, ei ole, vaan se on tukikangas, mikä on jäänyt liialti näkyviin. Pitää leikata se kurkisaksien kärjillä pois. 


Laitetaan nyt kuva takapuoleltakin. Eli merkit paikallaan.


Ja käyttökuva, otettu tänään ennen klo 17:ää, hieman on jo pimeää tuohon aikaan. Saisi tulla lunta. 


Ja kyllä, kuvan malli otettu suoraan Fazerin kettukarkista (Pihlaja-karkki).

-miku-

maanantai 4. marraskuuta 2013

Värikästä syksyn pimeään

Pienelle-suurelle eskarille väriä pimeään syksyyn. Poika tykkää kyllä itsekin väreistä paljon, liekö äitin opettamaa, vai olisiko muutenkin tykännyt. Tiedä häntä, yhtäkaikki, hienoa, että vaatteet kelpaa :)

Ensin Metsolan kurre-velourista paita. Ensin meinasin tehdä nappilistaa, mutta jotenkin se on jo niin nähty. Sitten ajattelin tehdä tuon valkoisen valenappilistan ja siihen pari nappia. Mutta napit on hankalat, ne aina painaa jostakin. Sitten muistui mieleen nuo sienet. Ja sienethän on vuosien takaa, Me&I:n sienibodysta, minkä muokkasin paidaksi. Joskus sitten nappasin siihen tilkkuun tukikankaan taakse, ajatuksena juurikin aplikoida sienet johonkin. Tämä paita sai nyt sienistä kaksi kappaletta.




Eilisen ompelu oli pojalle housut. Hän on tykästynyt Me&I:n taskullisiin housuihin. No taskuthan nyt ei ole iso homma toteuttaa housuihin. Monesti tulee tehtyä kaaritaskuja housujen päälle, mutta oikeastaan aika kivat tuli näinkin päin tehdessä. Vähän joutuu tuota mallia kyllä vyötäröstä muokkaamaan. Jotenkin noin hoikalla kaverilla on parempi olla resori vyötäröllä. Noissa on siis ihan vain kuminauhakuja ja kumppari. 



Ja alla olevaa kuvaa ei sitten fyssarit huomanneet ;D Ja kyllä, ohjataan aina pois tuosta asennosta kun vaan huomataan, mutta nyt oli houkutus napata ensin kuva kun oli kerrankin paikallaan ja näkyy taskujen muoto hyvin :D


Syksyistä viikonalkua toivotellen

-miku-