tiistai 8. kesäkuuta 2010

Kesävaatteita ja Lego Scalaa

Meillä on tuossa pihassa aika paljon tekemistä ja tää on eka kesä kun miulla ei ole imetettävää tai en ole raskaana. Eli nyt vihdoin alkaa löytyä vähän intoakin tuohon pihaan. Aika ei tunnu riittävän tuolla mihinkään! Pitäs istuttaa sitä, kupsuttaa tätä, leikata tuota jne. Mutta tokihan aina vähän jää ompelullekin aikaa! Nyt tuli tehtyä tuosta ihanaisesta, Ikasyrilta tilaamastani, ajoneuvokankaasta hihaton, mikä ei jää meille, sekä caprit, mitkä jää Onnille. Oishan nuo ollu settinäkin kivat, mutta ehkä kuitenkin kivemmat yksivärisen kaverina :) Ovat siis erikokoa, siksi voi näyttää vähän hassulta noin vierekkäin aseteltuna.

Noissa housuissa toteutin taas etu- ja takasauman niin, että ajoin lopuksi peitetikillä saumojen yli. Tällä siis yritän turvata sitä, että trikoo ei pääsee niin rajusti venymään ja tule saumakohtaan reikiä. Vielä en osaa sanoa, että auttaako. Toki, esim. joustis- tai velourhousuissa en näe samalle edes tarvetta.


Shortseja tuli tehtyä myös velourisena ja joustofroteisena.


Yhdelle pienelle dinofanille lähti tänään postin mukana dinohattu, ihan samanlainen kuin Onnilla :)


Nyt tuolla pöydällä on lätsiä odottamassa kokoamista, eli niitä todennäköisesti seuraavassa postauksessa. Ainiin. Ja piti postata esikoisen kevätjuhlamekko. No se ei päässyt käyttöön :( Tytöllä nousi perjantaina viimesen koulupäivän jälkeen kuume lähes 39 asteeseen, eli se niistä kevätjuhlista (olisi ollu lauantaina). Kuoron kanssakin oli tyttö harjoitellu tosi ahkerasti, lähes joka aamu klo 8-9, mutta nyt jäi sekin keikka tekemättä. Onneksi noita kuorokeikkoja on heillä ollut kuitenkin pitkin kevättä, niin ei niin paljon sitten häntä harmittanut. Saa nähä pääseekö mekko käyttöön tänä kesänä ollenkaan, kun ei meillä taida oikein juhlia olla. No, voihan sen laittaa vaikka kaverisynttäreille!

Otsikossa jo lupalinkin, että aiheena myös Lego Scala. Mie olen tuon nimen kyllä kuullu, mutta siinä se. Nyt sattui kirpulla kohille hurja kasa noita Lego Scala -legoja. Tytöt ihastuivat täysin, ja niin taisi äitikin... Siellä oli ensin kaksi semmosta isohkoa pussia noita, tytöt yrittivät kovasti miettiä, että kumman valitsevat, kun eivät ihan halpoja olleet. No, mie aloin itekin niitä katsoa ja ne oli niin kivoja, että en osannu päättää miekään! Joten nappasin molemmat. Pienempi neiti hämmästyi niin kovin, että hyppäsi miun kaulaan ja kiitti naama loisteessa varmaan koko matkan kotiin! Ihan kuin noilla ei reppanoilla olisi leluja :-D Niitä oikeasti ON paljon, mutta monesti kirpulla rajoittelen, että kaikkea ei ole pakko ostaa. No nää oli niin kivoja, että nää melkein oli pakko ostaa :-D Tällä viikolla sattui, että sinne oli vielä yksi satsi tuotu lisää, joku camping-setti tms. Oli hevonen, ukkeleita, ratsastustarvikkeita, teltta, makuupussi jne. jne. Nää kuvat ei varmaan tuo oikeutta näille, mutta yritin pikaseen jotain napata! Viimesimmästä setistä ei ollu vielä kuvia, lisäilen niitä varmaan vielä tähän myöhemmin :) Onko kellään mitään tietoa näistä? Joskus 90-luvulla ollu myynnissä? 










Toivon oikein lämmintä alkanutta viikkoa kaikille teille ihanille lukijoille! Kiitos mukavista kommenteistanne, niitä on AINA ilo lukea :) Lukijoiksi itsensä laittaneitakin on tullut huimasti lisää, joten liekö tässä kesällä vielä joku arvonta pitäisi järjestää?  Mietin, että tuommoisella lätsällä olisi varmaan käyttöä, ja kävisi niin tytölle kuin pojalle :)





6 kommenttia:

  1. Kivoja pöksyjä! Ihana kirpparilöytö nuo legot,varmasti tykättyjä :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on tuollainen samanlainen Lego-talo, jonka on uutena saanut vuonna -93 syntynyt kummityttöni joululahjaksi. Sai tuon varmaan ennen kouluun menoa tai ekalla eli tuosta vuosituhannen vaihteesta se on. -Sanna-

    VastaaPoista
  3. Kivan näköisiä vaatteita olet tehnyt! Nuo legot olivat minulle ihan uusi tuttavuus.

    VastaaPoista
  4. Paapii, kiitos :) Juups, kyllä noilla nyt on leikitty. Tai oikeammin sen, mitä on malttaneet olla sisällä, mutta jahka sadepäiviä taas tulee, niin varmasti enemmän :)

    -Sanna-, kiitos tiedosta! Ilmankos ei ole miulle tuttu, tuossa vaiheessa kun ei ole ollu itellä minkäänlaista kiinnostusta legoihin :-D Kiva sarja kyllä!

    NorppaStiina, kiitos! Nyt kun vielä himpun lämpenisi, että shortseissa tarkenisi olla pihalla!!

    VastaaPoista
  5. Hyvä kirppislöytö ja ihanat kuosit ompeluksissa. Tuo aiemman postauksen lippiskin on aivan täydellinen. :)

    VastaaPoista
  6. Tykkään kovasti varsinkin noista ajoneuvokankaasta tehdyistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!