tiistai 6. heinäkuuta 2010

Akuutti hamepula ja sitä ja tätä muuta :)

Huh hellettä! Sitä piisaa, eikä sadetta näy. Sadetta toivon lähinnä tuon nurmikon puolesta, se alkaa olla aika kovilla kun suoraa paahdetta saa aamusta iltaan. Eikä tuota tonttia kyllä raaski alkaa vesijohtovedellä todellakana kastelee. Ja vesisäiliökin uhkaavasti alkaa vajeta, vaikka iso onkin. Ollaan siis oltu pihalla, rannalla, mökeillä (millon missäkin, omaa meillä ei ole). Meillä on hyvä uimaranta ihan tuossa kivenheiton päässä, joten onneksi helposti pääsee vilvoittelee. Mutta asiaan, ommellukin olen, aina jossain välissä jotain. Tässä ensimmäisenä keskimmäiselle lapselle lippis, tai lätsä, millä nimellä nyt haluaa kutsua. Kangas on viikonlopun kirppislöytö, kivan kesäinen kangas. Noita on toinenkin tuolla leikattuna, mutta esikoinen ilmoitti, että elä tee, jos ei ole pakko... :-D



Esikoinen ei ole lätsää vailla, mutta hameita kyllä! Oikeasti, meillä on tilanne, että tytöltä meinaa hellevaatteet loppua kesken. Neiti on kasvanut sen verran, että viime kesäiset mekot on minimekkoja, menee just uikkarin päällä rannalle mennessä, mutta siinäpä se. Ja keväällä tein pääasiassa capreja joustofroteesta. No ei tuolla 30-asteen helteessä niillä mitään tee. Eli hameita, hameita, hameita. Tänään kolme kappaletta hurautinkin. Eka hame on Metsolan lime hippiekukka-frotee. Malli on omasta päästä ja vähän turhan kapea, ja pitkä. Varmaan vähän lyhennän vielä, tai sitten en. Mutta leveämpää en voinu tehä kun samasta pätkästä piti saada riittämään keskimmäisellekin hame. Hameen yksityiskohtana helmassa yksi pieni nappi. Ei siis iso juttu, eikä juuri edes erotukaan..




Seuraavaksi tein kirjavan hameen. Sain ystävältä hurjat kasat ihania kankaita ja tässä yksi niistä :) Tämäkin malli omasta päästä ja kiireessä tehty, eli mokiakin tuli... Tuo resorin juuressa oleva pitsi piti tulla helmaan... Onnistuin sitten ompelee sen yläreunaan. En jaksanu alkaa purkaa, vaan jäi tuonne väliin sitten. Tässä sitten jäi huomioimatta (vaikka jossain vaiheessa vielä muistinkin..) takakappaleen ja etukappaleen kokoero. Keskimmäisellä sitä ei tarvi edes miettiä, mutta esikoinen on sen verran muodokkaampi, että hällä takamus nostaa hameen takaa liian ylös, etuhelmaan verrattuna, että vähän pitää tehdä muotoiluja. No, ne nyt jäi ja istuu miten istuu tuo hame, lienee pihalla käytössä menee, eikä kummemmin kerkiä vika edes erottua :)




Kolmannenkin hameen tein. Nanson ihanan vilpoisasta kankaasta. Tälle oli ihan kaavatkin, edellisen postauksen maatuska-hameen kaavoja hyödyntäen. 


Postiakin tänään kolahti postilaatikkoon. Nimittäin uusi Ottobre-lehti. Tuo lehti on kyllä mainio, tykkään. Nytkin äkkivilkaisulla pari kivaa ohjetta löytyi, huppari ja farkut. Saa nähä saisko nuo syksymmällä toteutettuakin.






Pienenä todistuksena, että oikeasti ulkonakin on tullu oltua, niin laitetaas vähän aurinkorajakuvaa :) Mie en ole oikein koskaan juuri väriä saanu itteeni (mikä lienee siis ihan hyväkin asia) mutta tänä kesänä on niin paljon touhuiltu pihalla, että väkisin saa väriä nahkaan. Ei nuo rajat enää ole edes rajut, kun nyt olen ollut paljon niskalenkkitoppi päällä, että ne rajat juurikin vähän haalenisi, mutta kyllä noita vielä vähän näkyy. Ja kuten kuvasta näkyy, tänäänkin olen ollut myös norminarutoppi päällä. On tää kesä vaan ihanaa aikaa :)


Oikein aurinkoisia leppoisia kesäpäiviä teille!

12 kommenttia:

  1. Kivoja ompeluita! Sinulla on aina niin herkut kankaatkin ♥

    VastaaPoista
  2. hyvää aurinko kesää sinullekin...täällä satoi tänään oikeen vettä!!! Kivoja juttuja on taas tullu ja oot tehny...mä oon ollu vaan niin kiireinen etten oo ehtin ees vilasee...mut nyt kävin...voi kun mäkin ehtisin tehä kaikkee..ois niin paljon suunnitelmia....kivoja kankaita ja hameita...alempana oli maatuskasta kiva mekko..mullakin maatuskaa mut limenä..oottelee vaan tekijäänsä...just aattelin tänään sua töissä..ois niin kiva tavata muutamia "blogituttuja" ja ehdottomasti sua ja Onnia ja tyttöjäkin tietty!

    VastaaPoista
  3. Kivat hameet ja lätsä! Kankaat on todellakin ihania kaikissa noissa vaatteissa =)
    Uudessa Ottobressa oli pitkästä aikaa monta kivaa mallia toteutettavaksi. Pitääkin selata uudemman kerran...

    VastaaPoista
  4. Paapii, kiitos! Kävin jo ihastelemassa siun ihania fiftarikuteita, mutta kommentti tulee jälkijunassa :)

    pikkuriikki; Kiitos :) Voi miten ois niin ihana tavata <3 Meillä noita yhteisiä juttelunaiheita kun varmaan riittäisi monestakin asiasta!! Eihän sitä tiiä jos vaikka joskus :)

    Satu, Kiitos! Miulla on tuolla taas muitakin uusia kankaita oottamassa, nyt nää helteet vaan vähän rajoittaa tuota tekemistä! Ja tosiaan, oli kyllä hyvä Ottobre tällä kertaa!

    VastaaPoista
  5. Mukavaa kesää sinullekin! Kivan näköiset hamoset ja lätsä, kankaatkin kauniita. Sopivan simppeli yksityiskohta tuo nappi kukkahameessa, tykkään.

    VastaaPoista
  6. PipetiPoo, kiitos! Joo, jotenkin tuo hame niinkuin vaati jonkun jutun. Etenkin kun tuo malli on vähän hassu. Oon tässä yön yli miettinyt ja teen tuon helman vielä ihan uusiksi, enemmän kaareva ja lyhyempi. Jotenkin mummohame tuo muuten on :-D

    VastaaPoista
  7. Kappas, ihan samoja farkkuja tässä lisäilin "to do"-listalle =) tuota lippistäkin tarttis kokeilla tehdä.
    Toi lime hippie on ihanaa kun vaan raaskis tilata...

    VastaaPoista
  8. Voi miten paljon olet ennättänyt taas ompelemaan :) Ihanaisia hamosia niin raikkaan kesäisissä väreissä! Tosiherkullisilta näyttävät ja tuo vihreä hippie on kyllä niin herkku!

    Tuo lätsä on kyllä upea!!! Pitäisi itsekin joskus kokeilla, onnistuisinko tekemään pojille, mutta en tiedä mikä lippiksen kaava olisi "istuvin", vai pitäisiköhän muokkailla lierihatusta sopivaa kaavaa...hmm...vaikeaa :)

    VastaaPoista
  9. Ihania ompeluksia taasen! Sie se ehdit, mie en oo tehnyt mitään. Paitsi kännypusseja. :)

    Tuollainen lätsä olisi kiva myös meidän tenaville. Vaikuttaa myös mukavalta päässä. Ihania hameita! <3

    VastaaPoista
  10. Täytyy sanoa, että sulla on kyllä kiva blogi! Olen tainnut täällä aiemminkin käydä kurkimassa silloin tällöin, mutta jatkossa taidan palata blogisi pariin säännöllisemmin :) Ihania kuvia, kivoja malleja ja kankaita.

    VastaaPoista
  11. Kiitos kommenteistanne <3

    Sanna, joo, miekin raaskin tilata vaan tuon hameen korkeuden verran, ja siitäkin kummallekin tytölle hameet.

    Anna, tuo lippis on toisiks uusimmasta Ottobrestä, tai siis alunperin, pieniä muokkauksia tein :) Mie haluisin tytöille tehä sen tyttömäisemmän lipan, mikä menee melkis taakse kuten lieri, mutta ei kokonaan.

    Santra, no nyt en oo taas tehny mitään kun ei oltu kotosalla. Mietin kyllä, että mökillehän vois ottaa kassillisen kankaita mukaan ja kaavoja, ja leikkais siellä valmiiksi. Kotona sitten huristelisi vaan kasaan!

    Unaja, Kiitos <3 Kiva kun käyt ja kiva kun kommentoit! Eli sanoisinko, että kuulumisiin :)

    VastaaPoista
  12. Ihania ja kesäisiä töitä taas kerran. Hameille olisi tosiaan käyttöä, meinkin neidin kesävaatetus koostuu suurimmaksi osaksi paksummista shortseista ja trikoocapreista, kun eihän sitä tällaiseen kuumuuteen osannut varautua. Onneksi omalla pihalla saa mennä vaikka nakupellenä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!