tiistai 27. heinäkuuta 2010

Ompeluita ja kesälomailua

Kesälomailuaika menossa ja jokseenkin kiirettä pitäny! Ollaan käyty Pärnussa (minne menetin sydämeni), Tallinnan eläintarhassa, Muumimaailmassa, Kiteen eläin- ja vesipuistossa ja siellä ja täällä. Koko ajan menossa. Mutta jossain välissä sitä aina ehtii vähän ommellakin :) Pärnun reissulle Onni muka-tarvisi vaatetta ja tein sitten Sampsukan kivasta kankaasta yhen teepparin (kuva Onnin kummin ottama)

Samoten keskimmäiselle lapsukaiselle piti tehdä hame. Esikoisellehan tein samasta kankaasta aiemmin hameen, tosin siitä tuli huonon mallinen. Tämä on nyt leveämpi- ja kaarevahelmainen, sekä lyhyempi. Kiva hame, tyttö siis ite tykkää (tämäkin kuva Onnin kummin ottama)


Nuo ylläolevat kuvat otettu laivalta, kun ollaan matkalla Viroon. Oli muuten tuolla(kin) reissulla Manduca ihan ykkönen. Vaikka tuntuu, että Onnilla on paljon tullu itsesuojeluvaistoa lisää, niin etenkin väsyneenä/nälkäisenä/sokerihumalassa ihan päätön kaveri. Onneksi suuremmilta haavereilta säästyttiin, ihan vaan pieniä nirhaumia ja haavoja.

Reissua varten tein myös passikotelon. Aika passelin kokoinen tuli viidelle passille. Ja nuo pikkulokerot on just hyvät maihinnousu/ruokailukorteille.




Ystäväni kuka reissaa paljon, tykästyi ideaan myös. Hälle lupasin synttärilahjaksi samanlaisen kotelon, hää vaan ei ole yhtään retroihminen, eli kuosi tuotti pientä ongelmaa :-D No eka versio on tehty harmaana, ja kiireessä kun tein (hää oli just lähössä maailmalle takas) niin tietysti ompelukone temppuili ja tikit ei niin siistit. Lupasin tehdä uuden siistimmänkin version, mutta tää harmaa pääsi nyt kuitenkin reissuun mukaan. Samalla näkee, että mitä kohtia voi muutenkin parannella hälle. Tuohan on vähän reilu yhelle passille ja ainakin kiinnityssysteemi tulee laittaa.




Viime viikolla oli myös tyttöjen kaverin 9-vuotissynttärit ja sinne ompelin sankarille huivihatun (ei ole kuvaa) sekä hameen. Marimekon kankaista tehty, ja joustofroteista aplikoinnit. Nappi on Ebaysta tilattu puunappi. 




On tässä tullu ommeltua jotain pikkujuttuja muitakin, mutta kuvata ei ole ehtinyt. Ja hurja kuvausurakka ois vielä eessä... Huutikseen pitäs laittaa ihan julmetut kasat pientä vaatetta. Jotenkin ei näillä helteillä vaan hotsita. Mutta kun kasa kasvaa koko ajan! Ehkä joku päivä ryhdistäydyn :)

Loppuun vielä action-kuva aiemmista ompeluista. Nuo ruutushortsit on niin miun mieleen! Ja dinopaita Onnin mieleen :-D

9 kommenttia:

  1. Ihania juttuja! Tuollaiset passin/neuvolakortin kannet olisi kyllä saatava aikaiseksi itsekin, nuo on niin ihania!! Kenenkähän blogissa näin joskus ohjeenkin niihin? Ei tarvitsisi alkaa itse säveltämään. Ja tuo sukellusvenekangas on kyllä aina yhtä sulosta. <3

    Itsekin käynyt pari kertaa Tallinnan eläintarhassa, siellä kyllä näkee eläimiä paljon ja läheltä, mutta kyllä ne säälittikin, susikin sellaisessa vessakopin kokoisessa häkissä ilman mitään sudelle ominaista virikettä tai muuta, ja yksin, vaikka on laumaeläin. Ei taitaisi onnistua Suomessa. Vai onko siellä yhtään olot parantuneet nyt? Viime käynnistäni alkaa olla pian kymmenisen vuotta nimittäin.. ;)

    VastaaPoista
  2. Tiina, miulla on jokunen postaus aiemmin linkitetty sinne ohjeeseen! Siis noiden kuorien. On kyllä toooosi helpot tehdä, mutta ite tosiaan ekan kerran jouduin ohjeita tavaamaan :)

    Ei ollu hyvät olot ei :( Siksi en paikkaa tuossa hehkuttanukaan. Jotenkin outoja ne elukat, jääkarhukin toisti samaa rinkiä taukoamatta, tuli kopista-nousi takajaloille, meni alas - vilkaisi vasempaan -takas koppiin. Ja tuota toisti taukoamatta. Ystävä kertoi, että samaa teki muutama päivä aiemmin kun hyö kävi, eli varmaan päiväst toiseen. Tiikeri käveli vaan häkkiä ees taas. Ja ja ja. Ja ne turvajärjestelyt ei ihan menis Suomessa läpi, Onni istui pääasiassa rattaissa, koska ois päässy vaikka tiikerin häkkiin työntämään kätensä suoraan. Tai mihin vaan. Jotenkin ahdistava paikka. Oli ihana eilen käydä Kiteen eläinpuistossa kun ne elukat oli jotenkin niin iloisia! Oli just ruoka-aika, niin olivat innoissaan kun kuulivat sen ruokintamönkijän hurinaa. Olivat semmosia eloisia!!

    VastaaPoista
  3. Hyvä idea tehdä passeille säilytyspussukka, saiskohan itse joskus aikaiseksi... Hattua nostan, kun tässä helteessä ja kesäloman tohinassa ehdit ja jaksat ommellakin! Mukavan näköisiä aikaansaannoksia.

    VastaaPoista
  4. Paljonpas olet ehtinyt ompelemaan :).
    Mie laitoin tekemiini passikoteloihin neppikiinnitykset, oli kyl kätevät matkoil, ei tarvinnu pelätä että passi luishkahtaa ulos :)
    Mut en mie noin hienoja pikkulokeroita hoksannut tehdä :D, ehkä sit uudet seuraavaan reissuun ;)

    VastaaPoista
  5. Oi hyvä idea tuo passikotelo..meitäkin kun kuusi on niin ne jos on levällään niin ne on levällään !

    Ihania ompeluksia... Ja siis en taas tajua että miten olet ehtinyt??

    Tuo Tallinnan eläintarha on ollut monta kertaa mielessä ja vähän samaa olen noista oloista kuullut =/ ehkä en pysty mennä käymään

    VastaaPoista
  6. Kiva idea tuo passikotelo :) Itse oon ommellut parit neuvolakortin kotelot viime päivinä. Ja viimeisessä kuvassa huomion kiinnitti pikkukaverin kengät - meillä samanikäinen viikari pukee kengät just samalla tavalla vääriin jalkoihin, aina!

    VastaaPoista
  7. Kiitos kommenteistanne!!

    Kokox, joo, tää helle kyllä oikeasti syö voimia! Ihan jees, että on aurinkoista, mutta tää kuumuus menee jo yli miun sietokyvyn! Jotain kuitenkin aina jossain välissä tulee tehtyä. Ja noita passikoteloita kyllä suosittelen, etenkin jos on enempi porukkaa, kivampi ottaa esille kun ei tarvi ettiä kassin pohjalta jokaista erikseen. Toki jos ne häviää, niin häviää kaikki kerralla...

    Sani, jeps, se kiinnityshässäkkä on kyllä varmasti jees. Pitää laittaa seuraaviin!

    Kati, hih, aina jossain välissä :-D Ollaan vissiin puhuttu puhelimessakin samalla kun on koneet säksättäny täällä päässä :-D

    Salla, ihan sillä neuvolakortinkotelo ohjeella tein nuokin :) Ja jeps, kyllä ne kengät aina väärinpäin menee, mikähän siinäkin on??

    Hanna, kiitos!!

    VastaaPoista
  8. Tosi kiva idea tuo passikukkaro!
    Voisi käyttää myös neuvolakortille!?
    Jos jossain vaiheessa ehdit ja haluat jakaa ohjetta tuon valmistukseen, niin ilolla valmistaisin meille myös oman tai ehkä parikin ;).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!