perjantai 6. elokuuta 2010

Ompeluja ja suuria muutoksia!

Niin se vaan tääkin kesä alkaa olla lopuillaan, ainakin kalenterin mukaan. Kelit ei kyllä kerro syksystä mitään, nytkin näyttää keittiön mittari 42,2 astetta plussaa. Liekö talvella sama lukema miinusta... Tässä kesäkiireissä on tullut ommeltua pikkujuttuja aina tarpeeseen, eikä niitä ole ehtiny edes kuvailla. Mutta tässä nyt tän viikon muutama juttu. Pitkään olen halunnu ommella retropuuvillasta housut. Nyt ne tein Onnille ja Onnihan tykkää. Millon lie vaan pääsee käyttää muuta kuin shortseja... Mies kun näki housut, niin kommentti oli "no, onhan ne. Aika värikkäät..." :-D Pakko myöntää, että jos yläosissa on ollu väriä aina, niin alaosissa on suosittu hyvin yksivärisiä, korkeintaan raitoja, noin pääasiallisesti. No nyt on kirjavat pöksyt tehty. Mietin, että oisko noihin pitäny tehä vielä taskut tai jotain, vai näyttääkö noin ihan päivähousuilta? Toisaalta, jos on muuten päiväpaita jne. niin tuskin niitä yöhousuiksi voi luulla?

Onni sai myös yhdet mansikkaraitaset pöksyt. Näihin tein vähän erilaisen vyötärön kun  normisti. Eli resori on matala, ja siellä on lisävarmistuksena parin sentin levyinen kuminauha. 



Onni on saanut myös yhet nahkatossutkin lisää, mutta ne ei oikein onnistunu ja katotaan nyt ilkiänkö ees blogata :-D

Kirpulta löytyi 50 sentillä Marimekon toppi. Kankaaseen ihastuin heti, mutta keltainen ei ole yhtään miun väri, joten tarkoitus oli tehäkin muuta siitä vielä. Tein sitten esikoiselle hatun. Tuli tosi ohut pipo! Tuo alareunan käänne on se paidan alahelma ja samoten se reuna missä on Marimekon merkki. Eteen ompelin vielä niskassa olleen Marimekko-merkin. Noita ohkasia, yksinkertaisia hattuja vielä pitänee tehä lisää.




Ja sitten se SUURI MUUTOS! Miehän olen ollut esikoisen syntymästä asti kotona. Esikoinen täyttää lokakuussa 8vuotta. Nyt sitten loppui Onnin kotihoidontuki kesäkuun lopulla ja kävi niin mahtavan upea juttu, että pääsin heti aloittamaan isännöitsijän-ammattitutkinnon lukemisen! Wikipediasta löytyy aika hyvin pakettina mitä isännöitsijän työ pitää sisällään, paljolti hallinnollista puolta ja sitten asiakaspalvelua tietenkin. Olen aivan intona! On niin täydellinen juttu, miun aiemmat kolme ammattitutkintoa tukee tätä ja samoten työni mitä tein ennen lasten syntymää. Tässä on nyt sitten tämä viikko ollut aikaa hoitaa kaikki asiat kohilleen kun ensi maanantaina aloitan jo. Ja aika hyvin hommat onkin plakkarissa :) Lapset on käyny tutustumassa päiväkotiin (keskimmäinen aloittaa siellä eskarin myös) mikä meni upeasti. Aivan mahtava henkilökunta ja muutenkin ihana paikka. Mikä tärkeintä, mein lapset oli samantien kuin kotonaan :) Sinne Onnimieskin painu leikkimään tätin kanssa heti. No, varmasti monet ikäväitkut vielä tullaan itkemään, kumpikin, mutta ihana juttu tää on :) Tässä siis myös yksi syy siihen, että miun jättisuuri huuto.net pläjäys jäi aika mitättömäksi :-D No, pitää kattoa niitä lisää tuonne jahka tää arki lähtee rullaa. Nyt on ollut niin paljon kaikkia asioita hoidettavana, että ei oikein ole osannu yölläkään rauhoittua nukkumaan. 

Oikein mukavaa ja leppoisaa viikonloppua kaikille!

14 kommenttia:

  1. Mukava lukea, että asiat sujuu mallikkaasti ja syksyä odotellaan innolla.

    Pakko mainita, että luin ensin, että olit tehnyt Onnille nahkaHOUSUT ja mietin vähän että hmm... :D

    VastaaPoista
  2. Onnea!!! Varmasti kiva päästä opiskelemaan.
    Tosi makeet HOUSUT!

    VastaaPoista
  3. Onnea koulutielle! Ihanan värikkäät housut!

    VastaaPoista
  4. Kivan värikkäitä housuja. Mistä ihmeestä olet löytänyt noin hienon retrokankaan?

    -Paula

    VastaaPoista
  5. kivoja ompeluksia ja mäkin just postasin retrokangas housut... =)
    Onnea opin tielle!

    VastaaPoista
  6. Paljon paljon onnea opiskelupaikasta ja onnea opintielle :)
    Noista housuista tuli ihanan raikkaat ja todella suloinen tuo kangas!
    Voisin joku päivä poiketa kurkkaamassa niitä tossu-tilkkuja :)

    VastaaPoista
  7. Varmasti iso muutos noin pitkän ajan jälkeen. Mutta kivaa varmasti! Onnea opintielle :)

    Kivoja ompeluita taas! Varsinkin nuo ylimmät housut!

    VastaaPoista
  8. Hienot housut ja pipo :) On varmaan mukavaa vaihtelua opiskelu kotona olon jälkeen. Minäkin täällä järjestelen hoitopaikkoja, kun palaan kohta töihin. Kaiken muun sähläyksen lisäksi! En ole edes ompelemaan ehtinyt.. Onnea opiskeluun sinulle :)

    VastaaPoista
  9. Onnea opintoihin! Nii ja tietty kivoja ompeluksia taas. =)

    VastaaPoista
  10. Kiitos onnitteluista ja kommenteista!! Kohta se olisi lähtö, tässä aamukahvia juon ennen lähtöä :) Viime yönä ei kauheasti tullu kyllä nukuttua :-D

    hanna-naa; :-D Nahkahousuthan vois ollakin aika rock :-D

    piipadoo; kankaan olen saanut ystävältäni kuka pitää blogia inkeroinen :) Eilen samasta kankaasta ompelin lippiksen Onnille, pitää yrittää blogata jossain vaiheessa!

    Anna, yritetääs joku päivä, iltasin olen kotona!!

    VastaaPoista
  11. Kivat housut taas, ja pipo! Ja onnea opintoihin! Mites ensimmäinen koulupäivä meni? :)

    VastaaPoista
  12. Tsemppiä uuteen arkeen :)

    Kauan koulusi kestää?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!