sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Pienelle pientä

Ystävälle syntyi pienen pieni tyttönen ja mie täällä olen ihan herkkiksenä kun ajattelenkin sitä ihanaa aikaa kun uusi vauva syntyy taloon <3. Meillä Onnimies oli myös aikasta pieni syntyessään (kuten oli kyllä keskimmäinenkin lapsukainen) ja eihän sillä oikein mitkään vaatteet kestäny päällä. Onneksi 50cm:siä olin ostanu jonkun verran, mutta kun nekin oli reiluja. Yleensä aina sanotaan, että ei kannata kauheasti ostaa alle 60cm:stä vaatetta syntyvälle vauvalle, mutta mie olen ihan eri mieltä! Meillä pidettiin 50-56 kokoisia vaatteita muutama kuukausi, näillä kahella nuorimmalla. Esikoinen taasen oli sen verran kookkaampi syntyessään, että sillä siirryttiin suht nopsaan 62cm:siin, eikä 50cm:set tainnu etes mahtua päälle alkujaankaan :-DMutta kyllä hälläkin oli 56cm:siä käytössä.

Mutta ite asiaan! Ompelin tänään pienelle prinsessalle parit housut ja pari hattua. Yritin tehä mahollisimman pienet, mutta kyllähän nuo varmaan vähän reilut on,vastannee n.50cm:stä vaatetta. Housut on molemmat velouria ja sydänhattu myös. Neliömallinen kukkahattu on joustofroteeta. 


Sydänhattuun ompelin ensin tikkauksen myös tuohon alareunaan. Tarkkasilmäisimmät sen voi huomatakin ylimmästä kuvasta. Mutta se alkoi vetää tuota reunaa kippuralle, joten poistin koko tikkauksen. Nyt se onkin miusta nätimpi noin :)On ne vaan mahottoman pieniä! Hattujen sovittelijana toimii tyttöjen Baby Born -nukke :)


8 kommenttia:

 1. Suloisen pieniä ♥

  Meidän esikoinen käytti 56cm 3kk, kuopus taisi olla siinä vaiheessa siirtynyt jo 68 kokoon :D

  VastaaPoista
 2. Oi, täältä löytyi vauvantuoksua! =) <3 Meillä on myös ollu 50-senttisiä käytössä ja alkuun osa niistäkin on tuntunut reilulta, vaikka on ollut sellaisia ihan tavallisia kolmepuolikilosia vauvoja. Musta on kuitenkin mukavampi, kun ei vastasyntyneeltäkään tarvitse kääriä kymmentä senttiä hihoja ja lahkeita vaan voi pitää ihan oikean kokosia vaatteita jo pienellä. =)

  VastaaPoista
 3. Voli kun ihanan pieniä vaatteita!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista :) On kyllä tosiaan pieniä nuo! On tässä päivän aikana hypistelty niitä kerran jos toisenkin, että miten sitä ihminen pieni onkin syntyissään :) Kyllä se vaan joka kerta herkistää tuo syntymä, vaikka ei itelle tapahukaan :)

  Tiina, joo mie oon kanssa halunnu nimenomaan, että vaatteet on aina suht sopivia, ihan vaan oman silmän miellyttämistarkoituksessa :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten suloisia ja niin pieniä..Varmaan tosi hassua ommella mitään noin pientä kun on omat lapset jo vähän isompia... Tosi kivat housut ja lakit!

  VastaaPoista
 6. lallatilaa, kiitos! On tosiaan jännä tehä noin pieniä juttuja :) Kyllä niitä onkin tuossa ihmetelty, että miten pieniä voikin olla!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!