sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Viikon aikaansaannoksia

Kylläpäs aika hujahtaa nopsaan! Ei meinaa ehtiä blogia päivittää. Mutta tässä nyt jokunen viikon aikaansaannos, osa on edelleen kuvaamatta. Tänään ajattelin tehä Onnille jonkui kivan lämpösen hatun ja hyödynsin noita iiiihania aplikointikuvia mitä voitin Unikuun blogi-arvonnasta! Tähän hattuun tuli sitten "linja-pummu" kuten Onni sanoo, eli linja-auto. Ja jos jossain voi tehdä vikaan jotain, niin sitten voi. Tässä meni kaikki pieleen, onneksi korjauksilla sai osan korjattua. Ompelujärjestykset meni pariin kertaan väärin (jeps, yhen hatun ompelussa se on jo saavutus...), aplikoinnin alle en kiireessä tajunnu laittaa tukikangasta!!! Eli nyt tuo vähän kupruilee, ei tosin onneksi käytössä niin erotu. Täytyy sanoa, että voi jestas. Ja kun tää ei ollu eka hattu. Tein viikonloppuna pari muutakin fleecehattua ja toisesta tuli liian pieni tytölle, onnistui muuten. Toisesta tuli kaikinpuolin ihmeellinen... Huoh. Mutta ehkä tää taas tästä!





Kuvien värit taas ikävät. Inhottaa kun ei luonnonvalo riitä ja salaman kanssa tulee tosi kelmeitä kuvia. Ikuinen valituksen aihe :(

Esikoiselle on tullu parit housut myös ommeltua. Eurokankaan joustavasta vakosametista housut puolikuutaskuilla sekä yhet Exitin suoralahkeiset velourhousut sai resorit lahkeisiin. Mein ipanat tykkää eniten noista resorilahkeista. 


Tehtiin parit taulut myös. Onnin huoneeseen Eemeli-taulu, sopinee hyvin tuon ikiliikkujan huoneen seinälle hyvin :) Jos kellä tietoa kankaasta niin mielelläni kuulen! Ostin kirpulta ja oma vahva veikkaus on Tampella. Voin olla väärässäkin. Tuo on kauttaaltaan kantattu joten en pääse näkee valmistajan leimoja jos niitä on. Ollu varmaan seinävaatteena tai verhona edellisellä. Myö viritettiin tuo siis ihan styrox-levyn päälle. Olohouoneeseen tuli semmonen oranssi-ruskea Tampella-kangas myös. Siitä en vaan onnistunu ottaa yhtään julkaisukelpoista kuvaa :-D
Tässäpäs nämä tällä kertaa! Oikein raikasta lokakuuta kaikille!!



13 kommenttia:

  1. Hienoja ompeluksia! Ja tuo taulu, vau!

    VastaaPoista
  2. Ihana tuo kirahvi, mistä sellaisen voisi hankkia?

    VastaaPoista
  3. WAU! Kerrassaan upeita töitä! Ja tuo taulu on kyllä tosi hieno keksintö. =)

    VastaaPoista
  4. Oiii, ihanat nuo vakosamettipökät!! Kiitti vaan kovasti ihanasta ideasta, miksen minä ole tajunnut käyttää koskaan vakosamettia noin?! Tästä lähtien taidan tajuta.. ;)

    VastaaPoista
  5. Kuulostipa tutulta! Minä kans tein tässä jokunen aika sitten hattuja ja silloin kanssa tökki tosissaan! Tein 3 hattua joko vääränkokoisia tai muuten vääränlaisia ja ennen ei kyllä oo mennyt noin pahasti metsään.
    Mulla on kanssa tuota EK:n vakosamettia ja siitä yhden hameen jo tekaisin mutta housut on vielä ideoimatta- saanhan lainata ideaasi? Millä tai minkälaisella kaavalla muuten nuo teit? Tuo oli niin kivaa kangasta, ettei huvittaisi tehä taas mitään "huteja" :/

    Kivoja juttuja olet saanut aikaiseksi! ja tuo Eemeli-taulu on ihan mahtava idea, sopis hyvin meidänkin pikkumiehelle :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteista!!

    Anonyymi, ja arvaapa onko nopeat tehä!! Nuppineuloilla vaan kangas styrox-levyn päälle ja thats it!

    Tanttu, kirahvi muutti meille kirpparilta, joten en ikävä kyllä osaa sanoa mistä niitä voisi ostaa :(

    SariM, tuolla olisi tarkoitus vielä tehä pienempiäkin, tyttöjen huoneisiin :) Pitäs vaan käydä rautakaupasta hakee styroxia lisää.

    Susanna, joo en siis ymmärrä miten ihmeessä tökki niin paljon! Alko jo ärsyttää :-D Housut mie tein ihan noilla perusvelourhousujen kaavalla. Tai siis sillain, että tuli nuo sivusaumat. Ehkä snadisti ois saanu olla leveämmät esikoiselle, mutta istuvatpahan sitten aikanaan paremmin keskimmäisellekin. Ja tietysti saa ottaa vinkkiä!! Niinhän mie itekin teen koko ajan kun ihastelen teidän muiden blogeja :) Hih, noita pikku-Eemeleitä taitaa pikku-pojissa löytyä monesta kodista :)

    VastaaPoista
  7. Ihania ompeluksia ja toi Eemeli taulu on kyl hieno!! :)

    VastaaPoista
  8. Sama täällä. Eilen tein lapsille hattuja. Piirtelin uuden kaavan -> Eka liian pieni, toinen liian iso. Kolmas kohtuullisen hyvä. :)

    Mutta siis ihania ompeluita, varsinkin tuo epäonnen myssy!

    VastaaPoista
  9. Sani, kiitos! Pitänee tosiaan yrittää ottaa vielä siitä olkkarin taulustakin suht järkevä kuva :)

    PaaPii, kiitos!! Kiva kuulla, että muillakin näitä käy :) Miulla kyllä yks syy on se, että väsyneenä JA kiireessä yrittää saada jotain aikaseksi, niin menee ihan sähläämiseksi :-D

    VastaaPoista
  10. hei, kun teet noihin pipoihin aplikaatiota niin teetkö sen yksinkertasen kankaan päälle vai vasta viimisenä kun pipo muuten on jo valmis? toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin :D

    VastaaPoista
  11. Moi!kivoja oot taas tehny ja tuo iso kirahvi on kyllä ihan huippu!!! voi pitäskin ettiä joustavaa vakosamettia...voi kumpa ois vaan enempi aikaa...

    VastaaPoista
  12. Pipo on aivan huippu!Ja kaikkea muutakin ihanaa oot taas ehtinyt tekemään!=)

    Joku tuossa kyseli pipon aplikointi asiaa,mäkin voin vastata miten mä teen. :)

    Ensin leikkaan kankaasta pipon palat valmiiksi ja sitten aplikoin.Vasta sen jälkeen ompelen pipon kasaan.Näin teen kaikkien aplikoitavien vaatteídenkin kohdalla,helpompaa näin!=)

    VastaaPoista
  13. Tähtis, Ansku tuossa alempana jo kertoikin (kiitos!) kuin hää tekee ja mie kerron nyt miten mie teen :) Eli yleensä en ompele kuin ulkokankaaseen, eli ennen ompelua. Silitän myös nurjalle joustamattoman tukikankaan (mikä siis unohtui tuosta linjuri-hatusta). Aplikoinnista tulee siistimpi kun ei yhtään kupruile, ainakin miulla! Sitten ompelen myssyn normaalisti kasaan :)

    pikkupikkuriikki; Kiitos <3 Ja arvaapa tuleeko tuosta kirahvista aina työ mieleen!! Ja sanos muuta, tunteja lisää kiitos!! Tänään kyllä sain ommeltua yhen tunikan yhteistyössä keskimmäisen neitokaisen kanssa (hän suunnitteli kuvan ja siihen kaavat)mutta en alkanu enää pimeessä kuvailee. Huomenna uus yritys :)

    Ansku, kiitos! Ja tosiaan kiva kun vastailit Tähtiksen kysymykseenkin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!