sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Yhteistyössä taiteilijan kanssa vol.2

Jälleen sain kunnian toteuttaa meidän pienen taiteilijan, neiti Pippuri 6v, suunnitteleman aplikoinnin. Nyt kyseessä on hänen ystävälle lahja. Ystävä täyttää 7 vuotta ja mietittiin, että mitä lahjaksi. No hattuun päädyttiin ja meidän neiti toteutti kuvan. Ja äiti ompeli. Hieman tein kyllä muutoksia alkuperäiskuvaan, mutta sain muutoksiin luvan :) Taiteilija itsekin oli lopputulokseen tyytyväinen, joten toivottavasti myös lahjan saaja. Nyt kuulema alkaa suunnitelu hänelle itselleen tulevaan hattuun. Tässäpäs otoksia, niin mallista kuin tuloksesta. Ulkopinta velouria ja sisällä n. 20cm korkeudelta joustofroteevuori.





Onko muilla ongelmaa, että noita hattuja tulee tehtyä iiiihan liikaa? Nytkin ois ideoita vaikka mitä, vaan pakko hillitä ihtiään kun tuolla ne sitten täyttää kaikki kaapit ja tilat :-D Niitä on vaan niin kiva tehä! 

No, tein sitten Metsolan SunRaysta vielä yhen hatun. Koko on miulle itelle käypänen, vaan taitaa olla vähän turhan kirkas väri tämmöselle mustan ystävälle :-D Mutta onneksi se menee myös esikoiselle, joten varmaan hänen käyttöönsä menee. Sen verran tyrmäävään vastaanoton on saanu kun olen esitellyt lähipiirille uutta hattuani :-D



Hih, säästän teidän silmiänne siinä määrin, että muokkasin kuvan värittömäksi. Sillä pakko myöntää, että ehkä tuo väri enempi on lapsille käypä :-D Mallista tykkään kyllä. Itelläni on ollu käytössä tuolla  mallilla tehty hattu puolisen vuotta. Ja väri tietenkin musta ja matsku velour. 

Loppuun vielä vinkki, että täydensin huutiskohteita. Nyt siellä on Onnin vaatetta jokunen, Po.p:n ja muuta. Ja tuolla Onnin huoneen lattialla on iso laatikollinen tyttöjen 110-128cm:stä, jahka vaan saan kuvattua ja lisättyä huutikseen :)

Leppoisaa sunnuntaipäivän jatkoa kaikille!

blogi+allekirjoitus.png (81×43)

12 kommenttia:

  1. Suloinen pipo <3 mulla taas on ongelma että hattuja en niin kovin mielellään tee vaikka ne helppoja onkin, "pakko" ois varmaan alkaa kevät pipo urakka et saa ideoitua edes yhdet pipot jokaiselle muksulle..

    VastaaPoista
  2. Hienot on molemmat lakit. Mulla on sama ongelma kuin jossulla tuossa yllä. Lakkeja tarvitaan, ei talveksi mutta kevääksi. Itse tarvitsisin kyllä jo nyt talveksikin, ja tuo sun omassa päässä oleva on malliltaan oikein mainio. Toisaalta tarvitsisin myös ohkaisen trikoopipon kypärän alle, mutta jotenkin se toteutus on tosi hankalaa.. muutenkin tulee harvoin tehtyä itselle yhtään mitään.

    VastaaPoista
  3. Voi että onkin ihana pingviini-pipo!!! :)
    Ja nätti toi värikäs pipokin :D
    Meil taason pipotilanne sellainen, että tarkoitus ois täs muutama tehdä paikkaamaan tilannetta.

    VastaaPoista
  4. Kivat lakit, meilläkin niitä aivan liika mutta helppoja tehdä ja menee vähän kangasta;)

    VastaaPoista
  5. Kiitos paljon teille kommenteista!!

    jossu, houkutteleva ajatus, että ois noin päin :-D Kun noita oikeesti vaan riittää! Mie en ees tiiä mikä kasa tuolta varastosta vielä löytyy kun kaik kevätvermeet joskus kaivelee esiin. Siis viime vuotisia...

    Päivi, tuo on hyvä malli. Oon tykänny kyllä, ei jää niin timmisti päähän. Tuohonhan on miulla ohjekin tehty johonkin aiempiin päivityksiin, tuosta sivusta löytyykin ohje-nimikkeen alta.

    Sani, :-D Mutta ehkä nätimpi tytön kuin äidin päässä :-D Tai ainakaan tän äidin...

    kewa, no sanos muuta! Monesti semmonen kangas mistä ei mitään muuta pysty tehä niin hatun voi aina tehä :)

    VastaaPoista
  6. Hieno pingviini pipo! Upeasti olet saanut piirustuksen toteutettua. Mä en ole montaa hattua tänä talvena tehnyt. Kevääksi pitää alkaa jotain varmaan suunnittelemaan. Mukavasti kuitenkin saa pieniä kankaita käytettyä, kun pipoon ei niin paljon mene.

    VastaaPoista
  7. Tosi kivat pipot! Minä ompelin lapsille talvihatut, esikoiselle pinkin, jossa on harmaa sydän, ja ensimmäisestä versiosta tuli liian suuri. Olen sitten itse käyttänyt sitä välillä, vaikka onkin jokseenkin lapsellinen :D

    VastaaPoista
  8. Kappas, ajattelinkin että ohje löytyy jostain, oon sen nähnyt, mutta että näin helposti.

    Kiitos! Menee heti huomisen ompelupiirin to-do listalle, jos vaan aikaa jää.

    VastaaPoista
  9. Voi miten suloinen tuo pingviinihattu, ihanaa yhteistyötä suunnittelijan ja ompelijan välillä. :) Ja on aivan herkullisen karkkivärinenkin!

    Ja ei, mulla ei (säästä johtuen) ole hattujentekopakkoa, ainuttakaan en ole tullut tehneeksi. Sen sijaan mekkoja voisin tehdä aina vain lisää...

    VastaaPoista
  10. Kiitos kommenteista!! Ja arvatkaapa ompelinko eilen taas yhen hatun lisää :-D Ja parit housut.

    Ansku, niinpä, pienetkin kankaanrippeet saa tuhottua! Tosin mie vähän tuppaan tilaan vartavasten hattuja varten kankaitakin... :-D

    Jenni, mutta tuohan kuulostaa oikein kivalta!

    Päivi; jeps, toivottavasti on iloa ohjeesta :)

    Sarita, miun pitäs tuo mekkovaihe saaha päälle, tytöt olisi nimittäin hyvinkin onnellisia!

    VastaaPoista
  11. Hips. Monesti on pitänyt jälkeä jättää täällä käydessä vaan vasta nyt ehdin ihan kirjallisesti ihasteluni esittämään. Itseoppineena ompelijanalkuna uskaltaudun kyselemään noihin neliön mallisiin, korvallisiin, poskiasuojaaviin hattuihin ohjetta. Tai köytyneekö jo jostain mittoja/kaavoja? Netistä?
    NiinaP

    VastaaPoista
  12. HIps jäleen....löysinkin tuolta vanhemmista teksteistäsi yhden ohjeen jolla taidan lähteä just nyt aloittelemmaan ja kokeilemaan. Tietää taas väsähtänyttä oloa aamulla....
    NiinaP

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!