torstai 10. helmikuuta 2011

Dinoja, viikinkejä, hippoja ja ulkomaanostoja

Kerrankin äiti osasi ommella kaikki semmosia juttuja mistä poika tykkäsi :-D No, itepä tuo kyllä nuo kaikki ns. tilasikin! Eli ensimmäisenä hippo-haalarit. Ostin joskus kirpulta tuon Ikean pussilakanan ja mietin, että mitä siitä tekisi. Onni sitten ite sanoi, että hän haluaa tuosta haalarit. Ja ne siitä tuli.





Sattu vähän hurjannäköinen aluspaita tuonne alle, on Ruskovillan silkkivillapaita, mutta on vaan niiiin paljon käytetty, että aika nuhjuinen on jo. Mutta lämmin! Onni on koko talven kulkenu (syksystä asti) niin, että sisävaatteiden alla on ihan aina joku villainen tai silkkivillainen kerrasto. Puuvillasta sanoo ite, että ei tykkää kun on kylmää. 

Ikasyrin kangastilauksesta sain tehtyä Viikinki-paidan. Vähän tuli reilu, mutta mielummin reilu kuin pieni.




Onni on useamman viikon pyytäny dinosaurus-hattua. Kattelin jo eilen Tintun sivujakin, kun siellä on hyviä tarjouksia, mutta tein kuitenkin ite. Onni oli ite valinnu kangaskaupasta kankaankin. Kuvat ei anna nyt kyllä yhtään oikeutta tuolle hatulle! Jotenkin tykästyin itekin tuohon. Se istuu tosi hyvin Onnille ja on semmonen napakka hattu. Kuvat ei vaan onnistunu. Pitää vielä napsia pihalta kuvia, jahka on sen verran leutoa, että voi tuo päässä mennä ulos. On siis tuo alaosa kaksinkertaista fleeceä, mutta yläosa yksinkertaista, eli näillä 15-20 asteen pakkasilla käy varmaan turhan kylmä yläosasta. Alle 10 asteen pakkasissa varmasti just hyvä! Keskimmäinen tilasi jo samanlaisen vaaleanpunaisena, piirti mallikuvankin miulle!




Viime sunnuntaina tein vähän ulkomaantilauksia taas. Sewingmachines.co.uk auttoi ongelmaan. Eli ostin helmankääntimen. Kait?!?! En ole vielä ees testannu tuota :-D Äsken tuli paketti siis postista. 


Mahottoman nopeesti hujahti taas viikko! Näinköhän sitä viikonloppuna saisi jotain lisää ommeltua noista Ikasyrin kankaista :)

blogi+allekirjoitus.png (81×43)

21 kommenttia:

  1. siis toi dinohattu on ihana.. haalarikin tosi kiva ja vaaleansävyinen! Tuollainen dinohattu pitää ehkä munkin tehdä...

    VastaaPoista
  2. Oi, paljon kivoja ompeluksia!!! ja kerto sitten helmakääntäjän kokemuksista lisää...

    VastaaPoista
  3. Tosi kivoja ompeluksia! Hauskaa kierrätystä tuolle ikean kankaalle. Tuo viikinki paita on hauska. :)

    VastaaPoista
  4. Oi kuinka suloinen hippokangas!

    Toi lohikäärmehattu on hienompi kuin Tintun vastaava, oot tehnyt noi harjakset nätimmin. :)

    Kerrohan sit kokemuksia helmankääntäjästä kun pääset testaamaan. Mä olen kans joskus miettinyt sen hankkimista.

    VastaaPoista
  5. Ja minä kun just katoin että sinä et ainakaan tarvii mitään helmakääntäjää kun on niin siististi käännetty tuokin viikinkipaidan helma!! =)

    VastaaPoista
  6. kiva haalari, harmi ettei meillä oo sellaselle käyttäjää, muuten tekisin heti :)

    Mä oon miettinyt josko tilais nauhanohjaimen, mutta en oo löytäny omaan pfaffiini.

    VastaaPoista
  7. Miku! Eilen just isompi poika pyyteli tuon mallista dinohattua, voisikohan sulta tilata yhden? =)

    VastaaPoista
  8. Siis mä kanssa katselin tuota sun helman tikkiä nurjalta puolelta ja mietin että sulla varmaan on jo helmankääntäjä... miten ihmeessä siis sait sen NOIN täydellisesti ilman?! (Olen juuri harkinnut itse saman lisäosan hankkimista, kerropa mitä tykkäät jahka olet kokeillut.)

    VastaaPoista
  9. Ihania kaikki, etenkin tuo dinohattu - kyllä olet sitten taitava :)

    VastaaPoista
  10. Tosi söpösiä! Laitatko jotain kuvia tuosta helmankääntäjästä käytössä kun kerkiät? Pitäisi itellekin se hankkia mutta kun en oikein osaa edes nauhanohjainta käyttää..

    VastaaPoista
  11. Hippohaalarit on ihan huiput, mulla olis kaapissa tuota kangasta PALJON, pittäkin varmaan itsekin hurauttaa kesähaalarit :-).

    VastaaPoista
  12. Jopas on taas ihania :)

    Eipä ole jostain syystä käynyt mieles että noit puuvillakankaitahan vois tosiaan tuhota myös haalareiksi! (niitä ku löytyy ja paljon!)
    Jotenkin vaan mekot ja hameet ollu mieles :D

    VastaaPoista
  13. Kiitos ihanista, piristävistä kommenteistanne!!

    lallatilaa; kiitos :) Hee, Onni jo tuossa tänään tilaili itelleen mustaa dinohattua! No, katotaan taivunko niin synkkään hattuun. Toisaalta jos laittas punaiset tai oranssit piikit, niin antaisi väriä :)

    kewa, jeps, nyt se on vielä(kin) avaamattomana paketissa :-D

    NorppaStiina, miehän tein tuommosesta punaisesta tikkitakin keskimmäiselle joskus vuosi sitten tai jotain. Se olis nyt siinä ja siinä hyvä Onnille, vähän reilu. Mutta kun on alunperin tehty tytölle, niin ei nyt sitten käy... No, katotaan jahka on ihan sopiva-sopiva uudestaan.

    Suvi, :) No mie ajattelin, että kun etenkin vaikka huutiksessa kun kattoo käytettyjä monia lohikäärmehattuja, missä on yksinkertaiset nuo harjakset, niin ne kiertyy vähän kärjistä. Noin kestänee kauemmin terhakkana.

    Tiina, tuommonen lyhkänen helma meneekin. Mutta jos vaikka tytöille leveää hametta tekee, niin joskus ärsyttää asetella sitä kangasta. Heh, ehkä tuo nyt vaan oli, että piti joku härpäke saaha ja tuo ei maksanu kun sen 19 puntaa posteineen :-D

    Tiia; kannatta googletella vaikka millä sanoilla, niin eiköhän osu kohille! Tuohon löytyi sitten "Janome seam guide" -sanoilla.

    Maija, eiköhän tein hurmurille hyvinnii onnistuisi ;) Ens viikolla pääsisin vähän noita kankaitakin ostelee, että väritoiveita saa heitellä :)

    Sarita, jeps, kerron!

    Sonja <3

    Salla, juups, jahka saan sen paketista pois :-D Mutta tosiaan, voin sitten postauksene laittaa tuosta lisää. Toivottavasti siitä nyt jotain iloa olisi!

    Minna, miulla on sitä punaista vielä yksi avaamaton pakka tuolla. Siis se, olikohan siinä 3m tai jotain. Mitähän siitä keksisi! Vois tulla ihan kiva haalari, siis semmonen hihallinen ja jos laittas tikkivuoren :) Ainakin siitä keskimmäisen muksun takista tuli tikkivuoren kera ihan kiva. Tuosta punaisesta hiposta siis. Ja meinasin tehä ihan sisähousutkin, ihan noihen velourhousujen kaavalla

    VastaaPoista
  14. Sanin kanssa taidettiin samaan aikaan kirjoitella :-D Joo, siis noita puuvillakankaita on miusta vaikka mitä ihania tarjolla, mutta jotenkin niistä vähemmin tulee mitään tehtyä. Onnilla taitaa olla vaan yhet semmoset retrokankaasta tehdyt puuvillahousut. Ja niitä pidetty tasan kerran. Mutta ehkä kun taas kesä ja lämmemmät kelit tulee, niin tuommosia vilposampia tulee enempi käytettyä :)

    VastaaPoista
  15. Tosi kivoja olet taas tehnyt! Hienolta näyttää varsinkin tuo dinohattu :) Sinun helmankääntäjä näyttää aivan erilaiselta kuin minun. Onkin mielenkiintoista kuulla miten tuo toimii. Huomasin tuossa viimeksi kun ompelin vähän paksumpaa kangasta, että oli helpompi kääntää helma ihan ilman kääntäjää.. (joustofrotee, joka rullautui pahasti reunasta)

    VastaaPoista
  16. Mulla on kans kyllä ihan erinäköinen helmankäännin, itseasiassa muuten oli hieman eriniminenkin. Olisko ollut joku hemming guide (tai jotain sinnepäin). Aluksi kokeilin muutaman kerran, sen jälkeen se on ollut tuolla pöydällä. TÄytyy kyllä joku päivä ottaa sekin esille ja kokeilla uusiksi :D

    VastaaPoista
  17. Ansku ja Kati, kiitos! Hmm... Jaahans, minkähän mie sitten olen ostanu :-D No ei se kallis ollut... Nooo, ehkä sillä jotain voi tehä :-D Pitääkin lähtä testailee!

    Tästä olikin hävinny viesti missä kyseltiin kettukangasta. Sitä ei ole miulla enää jäljellä, mutta nuo leggarit voisin myydä, kun ei tuo kettukuosi meille ole semmonen niin pakko-juttu :) Ja yks 80cm kokoinen paitakin löytyisi. Laitatkos vaikka viestiä jos kiinnostaa :) Anonyymiltä oli siis viesti tullu :)

    VastaaPoista
  18. Tutkailin tuossa asiaa ja uskon että tuo sun ei ole helmankäännin vaan sillä saa tikin samalle etäisyydelle reunasta helpommin kuin vapaalla kädellä. Kun eihän tuossa tosiaan ole mitään, mikä sitä kangasta kääntäisi :)

    Tän näkönen on siis se mun helmankäännin http://www.janome.com.au/sewing_accessory_1.php?aid=795-839-104&gid=Hem%20Guide

    VastaaPoista
  19. Heips, pitkästä aikaa ajattelin kommentoida tänne. Olen kyllä säännöllisesti käynyt kurkkimassa ja ihastelemassa siun mahtavia taidonnäytteitä. Ja nuo kankaat on niin pirteitä. Ei siulla enää olis mitään n. 86 senttisiä missään varastoissa? Tai 92 senttisiä. Olisin kiinnostunut ostamaan jotain M:lle. Tai sit myöhemmin sellaisia mitä jää Onnilta pieneksi.

    VastaaPoista
  20. Blogissani on sulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  21. Nyt minun on pakko kysyä. Millä koneella olet tuon helman ommellut. Näyttää saumurin jäljeltä mutta sehän leikkaa... onko tuo sitten joku peitetikki kone?? t.aloittelija :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!