sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Sekalainen postaus viikon antimia

Yritän aloittaa operaation "kangaskaapit tyhjemmiksi" missä onnistuin.... huonosti... No sain jotain tehtyä, mutta simpura kun kangasta tulee joka tuutista vaan lisää! Siis miehän en tee asialle mitään, jotenkin niitä vaan joku ostaa, kuka lie :-D No, anyways, tässäpäs näitä joitakin :)

Tiritomista tilatusta ihanasta metsä-velourista tein hatun (yllättävää). Tuossa ei ole varsinaisesti vuorta ollenkaan, ainostaan tuossa alareunassa, korville tuleva kohta kaksinkertainen. Iteasiassa tuo on keskimmäiselle neidille, mutta kävi kivasti tuon Onnin yhen talvitakin kaveriksikin.



Tuossa ylläolevassa kuvassa näkyy nyt NE Lindexin tähtifarkut, mistä sain innoketta niihin aiemman postauksen ruskeisiin tähtifarkkuihin. Kävin muuten hakemassa Eurokankaasta loputkin palat sitä ruskeeta pois. Jos saisi tehtyä toiset (ainakin) ruskeat farkut vielä. Ja jos niihin tekis vähän enemmän sitten yksityiskohtia.



Loppuosa kankaasta (tai oikastaan alkuosa, hatun tein sitten jämistä) tuli kahet housut. Toiset Onnille ja toiset lähti toisaalle :) Nuo on tarkoitettu mustan tai valkoisen yläosan kanssa. 

Ja hei, pari hattua lisää! Ikasyrin tähtitrikoosta ja valkoisesta fleecestä. 



Onni on tuossa lähössä hakemaan miun kanssa esikoista mummilta perjantai-iltana. Halusi ottaa viilin iltapalaksi mukaan mummille :-D

Lastenmetsolasta tilattiin autofroteeta. Mie tykkään noista väreistä kyllä! Onni oli sitten paidasta vähän muuta mieltä... Hää kun ei tykkää erityisemmin autojutuista, vaan pitäs olla niitä dinoja, ritareita ja örkkejä. Niin tuumas, että hyi mikä paita. Mie sitten sanoin, että nyt tulee kyllä paha mieli kun tuollein sanot. Siihen hää vastas, eikun on se vähän hieno. Mutta äiti, se on VÄHÄN hieno. Ja saman muisti isälleen sanoa, kun isänsä kehui paitaa niin Onni korjasi, että se on vain VÄHÄN hieno :) Että näin.



Kaapin pohjalta löytyi kettutrikoota. Siitä tein leggarimalliset yöhousut Onnille.



Samoten kaapissa pitkään lojunu Nanson trikoota. Siitä tein esikoiselle tunikan. Mutta niin näyttää yöpaidalta, että yöpaidaksi sitten pääsikin heti. Pääasia, että kangasvarastot vähän pienenee ees!




Ystävän lapselle lähti lahjaksi keväthattu Nanson trikoosta niinikään. Sisävuori fleeceä.


Tässäpäs näitä tällä erää. Seuraavaksi olisikin vuorossa Ikasyrin tilauksen kangasmäärien ompelua! Voi jestas ne kuosit ON ihania!! Aijoo, on tuolla yhet Onnin tilaamat haalarihousut Ikean puuvillasta valmistumaisillaan :)

Mukavaa sunnuntaita!

blogi+allekirjoitus.png (81×43)


17 kommenttia:

  1. Se on se sama tyyppi joka tännekin tilailee niitä kankaita. Kuka lie, kiinnostaisi kyllä tietää :D
    Minä tykkään tuosta "On the road"-kuosista todella paljon. Kuopus ei valita kuoseista, mutta 5v on ihan supertarkka vaatteistaan. Siltä saan "No on se juu kai ihan hyvä."- tai "Voin mä sitä kotona pitää."-kommentteja aika ajoin :D

    VastaaPoista
  2. En tiennytkään että tuota kettua saa ihan kankaana, on nimittäin äitiyspakkauksen kuosi! :D

    VastaaPoista
  3. Ai, miten paljon kaikkea ihanaa!!! Tuo vihreä metsävelou on kyllä ihka-ihanaa!!!

    VastaaPoista
  4. Oletpa tehnyt tosi paljon kaikkea kivaa! Pirteitä hattuja ja metsävelourista tykkään minäkin!

    VastaaPoista
  5. No jopas olet taas ehtinyt! :)
    Ja teil ei taida lakki pulaa sit olla :D
    No ihaniahan ne on :), ja ei kai niit koskaan ole liikaa? (toinen on hanskat joita sais olla miljoonaparia...)

    VastaaPoista
  6. Paljon kivoja ompeluksia!!! Upeat värit niissä housuissa ja ensimmäisessä hatussa!!!

    VastaaPoista
  7. Sinähän olet ollut ahkerana! :) Kukas meille niitä keväthattuja tekis?? Kankaita joka paikka täynnä, mutta yhtä hattua ei saa aikaiseksi :D Siis mutta, aivan ihania ompeluksia taas ja kivoja kankaita!

    VastaaPoista
  8. Sä olet taas ollut niin ahkerana! Kivoja vaatteita kivoista kankaista.

    VastaaPoista
  9. Kivan näköinen tuo vihreä velour kangas. Just oli puhetta yhden kaverin kanssa että pitää ommella nyt paljon kun lapset on pieniä. Hän lahjoitti mulle ison kasan Ottebre lehtiä kun hänen lapset on jo niin isoja että ei kelpaa enää äidin ompelemat vaatteet :-/

    VastaaPoista
  10. Kylläpäs olet ollut ahkera! Mulla on kanssa tuota vihreää metsävelouria ja nyt tuntuu että tytölle aivan liian tumma?! Sun ompeluksissa näytti kyllä tosi kivalta!

    VastaaPoista
  11. Kivoja pipoja :)
    onko tuo metsä-velourista tehdyn pipon kaava omasta päästä vai jostain löydetty?
    Itselläni on pieni pää, joten pipot on tehtävä itse. Aiemmin olen neulonut, mutta nyt tahtoisin ommellun pipon, olen kuitenkin ihan aloittelija ompelukoneen käyttäjä.

    VastaaPoista
  12. aeno: haa, siis se käy muillakin! Ihme jannu, koko ajan vaan kaapit täynnä kankaita, vaikka kuinka yrittäs ommella koneet sauhuen! Ja hei joo, meillä kanssa isommilta kuulunu noita ”ihan hieno, mutta pidän sitten vaan kotona” . Joo, kuulostaakin, että on tosi mieleinen :-D

    TaiNa; Meillä oli esikoisella body ja yöpuku juurikin ne pakkauksen versiot. Ostin kirpulta kun oli aiemmassa pakkauksessa olleet. Tuo kangas on taasen ostettu Eurokankaasta pari vuotta sitten.

    Anna; kiitos! Mie tykkään kans. Ja Onni :)

    Virve; :)

    Sani; juu ei ole ei :-D Ja aivan, hanskojakin löytyy yhet jos toisetkin… Ja silti on aina JUST ne hanskat kateissa mitkä ois tarkoitus laittaa.

    kewa, kiitos!

    Ansku; :-D Joskus toivoisin, että olisi sama ongelma! Tänäänkin noita taas valmistui, muiden joukossa, jokunen…

    NorppaStiina; kiitos! Ja voih, eilen luin facebookista, että Tiritomiin on tulossa iiiiiihanaa dinosauruskangasta. Pakkohan sitä on tilata. Ei voi minkään :-D

    Kiika; mie niin toivon, että sitä ei tule. Ainakaan niin kauan kun ite vaan on kiinnostusta ommella! Meillä vielä tokaluokkalainen on ollut oikein tyytyväinen vaatteisiin. Mutta selkeästi on jo aika kuosikriittinen.

    Muruhuttu; onhan se vähän tumma, mutta toisaalta, kuosi on pirteä! Mie tilasin tuota alun perin vähän kuin esikoisen tunikaan, mutta jotenkin siitä sitten tuli Onnille housut :-D

    miisku, miulta löytyy tuon ohje kun katsot tuolta oikean reunan valikosta ohje-otsakkeen  Tosin siinä on kokonaan kaksinkertaisen ohje, tän tein vaan niin, että käänsin tuon taitteen verran kaksinkertaiseksi. Ja siis tuo ohje on ite tekemäni, vaikkakaan, eihän tuota nyt kovin monella tapaa voisi tehäkään!

    VastaaPoista
  13. Ihania kankaita, ihania hattuja ja muitakin vaatteita ja ihana Onni :) On kovasti kasvanut!

    VastaaPoista
  14. Ikasyrin ompeluksia odottelen ;)

    VastaaPoista
  15. Jenni, kiitos! Ja juups, tuntuu, että kauan odotettua kasvua olisi nyt oikeasti tapahtunukin! Jääny vaatettakin ihan pieneksi :)

    Noniin, hih, nyt on tuossa seuraavassa postauksessa yks. Mutta on tylsä perusjuttu :D Pitäs yrittää vähän tsempata ja tehä erilaisempia juttuja!

    VastaaPoista
  16. Sama juttu mulla, hyvä kun ehtii näitä simppeleitä tekemään. Ei vaan ole aikaa opetella/kokeilla uutta :)

    VastaaPoista
  17. Ei sulla sattuis olemaan kettukangasta joutavana? Maksaisin siitä maltaita ja mansikoita, tai ainakin melkein! :D

    T. Kettufani

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!