perjantai 1. huhtikuuta 2011

Hattuu, housuu ja haalarii. Ja jokunen kuva...

En tiiä tilttaako koko blogi tän kuvakasan jälkeen, mutta ei voi sitten mittään :) Viimeksi tehty tulee nyt kyllä ensimmäiseksi. Tänään posti oli tuonu työpäivän aikana paketin, missä oli Sampsukasta tilattua öttiäistrikoota. Tarkoitus oli tehä paita. Onni toivoi haalareita. Vähän jo yritin taivutella paitaan, kunnes luin Tosimummon haalariohjeistuksen. Niin hyvät vinkit ja selvät ohjeet tuli vetoketjun ompeluun, etät pakkohan se oli testata. Mie en ole koskaan mitään tukikankaita käyttäny, enkä silitelly... Ja nyt kyllä tuli huomattua, että ei ne niin isoja vaivoja ole, etenkin kun ne loppupelissä helpottaa ompeluta tosi paljon! Kiitos vielä kerran hyvästä ohjeesta! Ihan täysin en muuten noudatellu ohjetta, kun tein nuo resorit erilaiset. Peitetikki temppuilee niin kovin, että en uskaltanu alkaa sillä kantteja tikkaa. Pitäs varmaan tilailla siihen uusia neuloja. Vaan minkä kokoisia?

Mutta asiaan, tässä kuvasarja haalareista :)








Millonkohan Onnille tulee haalaristoppi, kun niitä hällä aika reilusti kuitenkin on. Toivottavasti ei ihan äkkiä!

Sitten, hmm... mites ois jos vähän hattuja :-D




Tämä pupuhattu on ommeltu bodysta. Bodyn hihoista tuli tytöille nukenvaatetta, eli housut. Niistä en vaan muistanu nappasta fotoa.

Onni on suuri dino :-D

Tässä kuvassa näkyy vähän tuo vihreä vuori. Ajatuksena, että hattu kävisi Onnin vihreä-ruskeaan ulkohaalariin. 


Parit housutkin tuli hurauteltua. Traktorihousujen taskut on kyllä ihan samankokoiset, vaikka olenkin onnistunu kuvaan niin, että näyttää ihan eriparilta! Enemmän kyllä tykkään tehä noita traktorihousujen taskuja, mutta tykkäisin taas muuten enempi tuommosista kuin keltaisissa housuissa. Onnistun vaan aina liikaa kiristää sitä kanttia.

Traktorihousut näyttää kyllä vähän pieniltä :( Toivottavasti mahtusvat ees hetken. Ei olla ehitty noita ees sovittaa vielä. 

Tosimummo oli haastanut miut, joten tässä viikonloppuna varmaan vähän semmostakin bloggausta tiedossa. Jos vaan ehdin kuvailla (lue; siivota ompelutiloja...). 

Mukavan leppoisaa viikonloppua kaikille!

Mirka

14 kommenttia:

  1. Voi ku upeat noi haalarit!!!
    Meil ei oikein haalareit innostuta, mut meidän "haalarit" taitaa sit olla noi mekot :D
    Eli tääl pitäs aina tehdä mekkoja :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sani :) Meillä olis kanssa mekoille käyttäjiä, mutta miten mie en taas niitä vaan saa tehtyä. Yhen Hannah-tunikan tein yks ilta, mutta se onkin kokonaan kuvaamatta.

    VastaaPoista
  3. Oi ku noi haalarit on ihan älyttömän hienot! Ja pupuhattu on kans makee. :)

    VastaaPoista
  4. Onpa kivat haalarit ja tuo hattupläjäys :) mä onnistun jotenkin saamaan hatuista aina liian suuria, höh.

    VastaaPoista
  5. Ihanat haalarit ja kiva että Onni suostuu niitä pitämään! Pipot ja housut kivat, keltaiset erityisen hienot!

    VastaaPoista
  6. Voi pitäisköhän meidänkin 3v vielä haalareita.. olis kiva. =) Toisaalta sillä on muutenkin aina niin kova kiire vessaan että hyvä kun ehtii normaalihousut kiskasemaan alas, joten ehkä ei haalarit sen takia sille käykään.. mut kun ne olis ihanat!=)

    Älä suotta siivoile, kuvaa vaan tosi elämää ;)

    VastaaPoista
  7. Ida kiitos :) Onni sanoi itekin pupuhatusta, että se on hieno, koska hän tykkää pupuista. Vaikka siitä ei tykkää, että puput syö mein omenapuut :-D

    Sanna,kiitos! Miulla taas oli yhes kohtaa, että tuli liian pieniä. Nyt alkaa olla suht passeleita :)

    kewa; kiitos! Sie olet ostanu taasen super-ihanat keltaiset kumpparit!!! En oo ite smmosiin missään törmännykään. Ehkä hyvä niin ;-D

    Tiina, kiitos :) Onni on pärjänny noihen kanssa hyvin vessasysteemeissä. Ainut on Moonkidsin renkulat, mitä ei osaa ite laitella, niin niihen kanssa sillä josku palaa hermo... Heh, keskimmäinen sitä vastoin tulee vessaan vasta siinä vaiheessa pihalta kun jo steppaa ristiin rastiin ja meinaa ehtiä vetää ees housuja alas :-D No enhän mie nyt jaksa mitää isoa siivousta tehä, mutta vähän pitää asetella ;)

    VastaaPoista
  8. Heippa!
    Piitkästa kurkkimassa. Tosi kivan näköisiä ompeluksia jälleen kerran ja mikä ihanan ilmeikäs malli ;D
    Meillä tänään viimeksi oli molemmilla pojilla, siun ompelemat pöksyt jalassa. Ovat vain niiiiin hyvät :)

    Terkuin:Tiina.S

    VastaaPoista
  9. Voi miten kivoja olet taas ommellut. Hauska tuo bodystä ommeltu pipo. Ja ihania kuvia ja ilmeitä teidän pikkumiehestä. :)

    VastaaPoista
  10. Mä lisäilin tuonne mun postaukseen kuvaa siit pussukan teko-ohjeesta :)

    VastaaPoista
  11. Voi kuinka kivoja olet taas ommellut! Ihana takki, ja hirmu paljon kauniita pipoja! En ole ehtinyt lainkaan blogeja selata, ja parit postaukset on jäänyt väliin.. Meillä on flunssan lisäksi viheliäs oksutauti.. Omat ompelut siis on aika vähissä olleet..

    VastaaPoista
  12. Paljon olet saanut aikaiseksi kivoja vaatteita :)

    Etsipä vaikka britti-ebaysta hakusanalla HAX1SP niin tulee niitä tosi hyviä neuloja ja sieltä tilaamalla PALJON halvemmalla kuin Suomesta :)

    VastaaPoista
  13. Kiitos paljon kommenteistanne!!!

    TiinaS; kiva kun poikkesit!! Laittele vaan viestiä jos ;)

    NorppaStiina, joo tuosta kaverista on vaikea saadakaan mitään peruskuvia, keksi nyt, että kameralle pitää ihan tarkoituksella hönttöillä :-D

    Sani; kiva!! Kiitos :) Pitää testailla.

    Ansku, voi ei! Toivottavasti pöpöt jättää teidät nyt sitten pitkäksi toviksi rauhaan!

    Kati, Kiitos vinkistä! Ja heh, kattelinpa tuossa tuota peitetikkiä, niin siinähän vallan lukee ite koneessa, että mitä neuloja pitää käyttää... :-D Schmetz ja en muista niitä kokoja nyt. Voin toki kirjata ne ylös, jos joku muu tarvii tietoa! Liekö saumuriin kävis samat, saman merkkisiä (Janome) ne on molemmat.

    VastaaPoista
  14. Ihana blogi!! Löysin Elviiran Älä katso nurjalle -blogin kautta ja tämä on ehdottomasti blogi just mulle. Jäin koukkuun heti :) Teet todella kivoja vaatteita, juuri sentyylisiä, joista tykkään ja joita itse yritän tehdä.

    Ennen kaikkea tekemäsi pipot ovat tosi makeita! Saako udella, millä kaavalla teet pipot? Pyöreät, nauhalliset? Meillä on kamala pipopula ja olen yrittänyt etsiä juuuuuri tuollaista kaavaa...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!