lauantai 16. heinäkuuta 2011

reppana aasi ja kasa kaikkea muuta

PaaPii tekee aivan mahtavia bambi-pehmoja mutta eihän tämmönen tsi-ihminen valmiina osaa ostaa. Noooh, löyty kaapista yks pehmoeläinkirja, missä on yksityiskohtaiset ohjeet kuinka tehä elukoita. Kaavat piirsin kyllä, mutta siihen se ohjeiden noudatus jäikin... Eli en lukenu järkevää ompelujärjestystä, en neulannu osia yhteen, koha vaan ompelin. Ja noh, tulos on semmonen :-D Reppanan oloinen aasi, ihan kaikki ei menny niinku Strömsössä, eikä se näytä ees ihan aasilta vaan aasin, bambin ja hevosen yhdistelmältä. Jalat on vähän vinkkelissä ja korvat eriparia. Mutta niin reppana siitä tuli, että keskimmäinen tyttö sen hellästi otti käsiinsä ja halusi hoiviinsa moisen rassukan. Mutta varmaan tässä(kin) harjoitus tekee mestarin, eli eikun uusia tekemään!


Tällä viikolla ehtisin käydä kirpullakin ja sieltä löytyi ihanaa kangasta oleva naistsen toppi. Ei ehkä kuitenkaan yhtään miun näköinen kangas, vaan esikoiselle kävisi kyllä. Oli vaan tosiaan naisten mallinen ja olkaimet jotenkin vinkurallaan muutenkin. Leikkasinkin ihan uusiksi ja ompelin uudet kantit ja olkaimet. Olkaimet menee takaa ristiin. Tuli ihan jees.Toinen tuunaus on Onnille. Only-merkkinen naisten paita, missä oli jotain örkkimörkkejä. Se meni kokonaan uudelleen ompeluun ja siitä tuli siis Onnille paita. Kuulema on hieno, kun on rumat kuvat...Ihan uusista kankaista syntyi taasen pojalle shortsit. Kaikki taskuttomat kun on pannassa, niin taitaapi olla eka kerta ikinä kun oikeasti on pulaa jostain! No nyt on shortsitilannetta korjattu kaikin puolin hyvin, joten taas pärjätään. Tässä siis yhet taskulliset taas lisää. Aika retrot. Onnin mielestä ei ehkä tarpeeksi rumat (mikä lienee katsojan silmässä :-D) mutta taskut auttaa asiaa ja suostuu pitämään. Esikoinen tykästyi aikaisempaan vihreään pilvifroteiseen hameeseen ja tein nyt toisen keltaisesta froteesta. Tuo pilvifrotee onkin kivan ohkaista kesäkäyttöön.Ja ei päivitystä ilman lippistä! Eli tässä taas yksi pikaompeluslippis. Eurokankaan kilolaarista löytyi kivaa pöllöpuuvillaa, siitä syntyi keskimmäiselle ohut lippis.Mukavaa viikonloppua lukijoille!

Mirka

7 kommenttia:

 1. Sulonen aasi ja kivat housut! :)

  VastaaPoista
 2. Aasi on tosi söpö, lapset tykkä itse tehdysitä leluista! Tuunaukset ovat kivoja, molemmissa kauniit kankaat. Ja polvihousut makeat, taskut hyvin onnistuneet ( minä en tee taskuja vaikka pojat halusivat, kannettaan sisälle hiekka yms turvotaan taskut täyteen legoja/leluja yms... julma äiti)

  VastaaPoista
 3. Kivoja ompeluksia! Mulla on tota keltaista örkkikangasta myös odottamassa kaapissa paidan muodossa, kirpparilta myös löydetty. Josko se siitä joskus muokkautuisi paidaksi Rasmukselle..

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa kierrätystä!
  Ja taas saa purnata kun ei meidän Eurokankaasta koskaan löydy mitään tuollaista herkkua...ihanaa pöllökangasta:)

  VastaaPoista
 5. Aasi on tosi suloinen. :) Keltaiset shortsit on tosi hienot.

  VastaaPoista
 6. Kiva kun kommenttia jättelette!

  Nuksu, :) Pääsi tytön viereen tuo aasi nukkumaankin.

  Kewa, Onni on semmonen vaatefriikki :-D että eihän sen taskuissa voi olla hiekkaa kun se on ihan täysi katastrofi jos hänen vaatteille jotain käy :-D Eli jeps, hällä ei taskut täyty hiekalla :)

  Pintse, miulla kanssa tuo paita odotti jokusen tovin tuolla, ennenkuin sain aikaseksi työstää sen.

  Niinu, monesti löytyy oikeasti tosi kivoja kankaita, mutta karseita vaatteita. Eli silloin ne on ihan täydellisiä uudelleen ompelulle! Miulla sattu kanssa tuon Eurokankaan kanssa tuuria, oli vaan tuo yks pala, eikä enempää ollu tullukaan. Kerkesin sen nappaa.

  Tanja, kiitos :)

  VastaaPoista
 7. Tosi suloisen näköinen tuo aasi (vaikka onkin vähän reppanan näköinen). Ja sä osaat bongata noita kivoja kankaita ja keksiä niille ihanaa uusiokäyttöä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!