lauantai 5. marraskuuta 2011

peikkopöksyt, mikki-hattu ja pitkät sukat

Onnilla oli päiväkodilla perjantaina peikkobileet. Torstai-iltana sitten piti tietysti hurauttaa kaverille peikkopöksyt. Mietin, että laitanko hännän napilla tai nepillä vai ompelenko suorana kiinni. Päädyin ompelemaan suoraan kiinni. Onni ensin vähän nikotteli tuon hännän kanssa, mutta loppupelissä tykkäsikin. Housuissa on kaikki kankaat velouria, myös hännäntupsukka. Paikat on aplikoitu ja lopuksi kirjontalangalla käsin tehty nuo koristeompeleet.



Housut on pesun jälkeen kuvattu, joten velour on lintussa. Miun ykköskodinkone nimittäin hajosi. Siis kuivausrumpu ja velourvaatteet ei tule narukuivatuksella pörreiksi.


Päiväkodissa hännälle kerkesi jo käydä haaveri. Onni sanoi, että yksi poika oli moneen otteeseen repiny hännästä ja lopulta se sitten repesi :( Mietin nyt, että otanko tuon kokonaan pois vai annanko olla niin kauan kuin se kestää. Housun sauma ei ratkennut, vaan häntä on kirjaimellisesti revennyt.

Mieheni osti joskus toista vuotta sitten jostain kun olin kohdalle osunut, Mikki-ompelumerkin. No merkki on pyöriny pitkin laatikoita kun en ole keksiny mihin laittaisi. Nyt sitten pääsi tähtitrikoon kaveriksi, käy miusta tuohon tähtikuosiin kivasti. 



Tässä alemmassa kuvassa näkyy pikipalloista tehdyt rukkasetkin. Niissä on sisävuorena villafleece. On siis ihan vaippakäyttöön aikoinaan ostettu villafleeceä. On kestäny hyvin normaalin 40 asteen pesunkin. Vähän olen kuositellu pesun jälkeen ja on kestäny sisävuori oikean kokoisena.

Viimeisenä, vaan ei todellakaan vähäisimpänä! Miun mummi neuloi miulle uudet pitkävartiset villasukat Novitan raitalangasta. Aivan ihanat! Kotona miulla on aina nämä, tai sitten ystävän kutomat moniväriset pitkävartiset sukat. Mummi lupasi neuloa toisetkin, jahka ehdin käydä ostamassa sitä Novitan sateenkaari-lankaa. Pitkät sukat vaan on niiiiiin ihanat! Ite en ehtisi varmasti ennen kesää saada valmiiksi moisia... 


Täällä jo kovasti talvea odotellaan! Mites teillä? Äsken lenkillä käydessä katottiin, että pajunkissoja oli ilmestyny ja vihreitä silmuja puihin. Luonto on ihan sekaisin näin leudosta loppuvuodesta!

Mirka

11 kommenttia:

  1. Meillä on jo vähän lunta :) Eilen satoi ensimmäisen kerran. Ehtii tosin vielä sulaa, ensi viikolla plussakelejä.

    Mikki tosiaan sopii hyvin tuohon tähtikankaaseen!

    VastaaPoista
  2. Kivat peikko pöksyt! ja hyvin sopii mlkki tähtipipoon.
    Mä kans tykkään ihan älyttömästi pitkävarsi villasukista talvella...

    VastaaPoista
  3. Eikös peikolla kuulukin olla vähän vaatteet yms. rempallaan?

    Mikki on stara ja tähdet sopii hyvin taustaksi!

    Ihanat pikipallorukkaset :) pikipalloista tuli kyllä päheet kestovaipatkin!

    Käypä kurkkaas mun blogista talventuloa....

    VastaaPoista
  4. Kivat peikkopöksyt!
    Mikki sopii tähtikuosin pariksi hyvin.

    Onkos kissapaita päässyt käyttöön vai jalostatko uusiokäyttöön?

    VastaaPoista
  5. Ihanat peikkopöksyt! :) Ja pitkät villasukat on kyllä kivat, mullakin puikoilla ensimmäinen, mutta kovin tuntuu kestävän... :/

    VastaaPoista
  6. Ihanat peikkohousut, mikkipipo ja pitkät villasukat! Mulle äiti neuloi hiljattain polven yli yltävät villasukat ja ne on ihanat! Varsinkin aamuisin, kun ei ole tupa vielä lämmennyt. <3

    VastaaPoista
  7. Oi miten hauskat peikkohousut! Villasukat on kyllä ehdottomat läpi vuoden, tosi kauniit nämä! Meillä ei talvesta tietoakaan, kesäkukat kukkivat ja voivat paremmin kuin kesällä konsanaan! ;)

    VastaaPoista
  8. tyylikkäät housut! harmi että kävi sitten onnettomuus hännälle, mutta voishen sen parsia kiinni :D olis aika peikkomaista.
    Mie oon kanssa ihan villasukkahullu, sillon kun vaihdan paljaat jalat kesän jälkeen kenkiin niin suoraan vaan villasukkiin menee jalat. Tänä vuonna siis syyskuussa :D

    VastaaPoista
  9. Kiitos kommenteista! Aina tulee hyvälle mielelle kivoista sanoistanne :)

    Noniin; oi kun tännekin sataisi lumen!!!

    Pikkupikkuriikki; heh, onkohan näitä iän tuomia juttuja. 10 v sitten lähinnä nauroin niille, ketkä ihannoi villasukkia, nyt ne on oikeesti niiiiin ihanat!!

    Carmin; kävin :) Voi kun olisi ihana nähdä!!! Pitkä tovi taas vierähtänyt viimesestä :)

    airamanna; jeps, iteasiassa juuri nyt on päällä. On hieno "ivvihtävä kihha" :) eikä tarvinnu vielä edes hihoja jatkaa resoreilla.

    Nuksu; mie en ees uskalla aloittaa, alkaa vaan ärsyttää :-D

    Sandra; eikös vaan!

    Hanna; aivan! Tosiaan täälläkin alkaa puut työntää uutta silmua :(

    inkeroinen; jeps, jotenkin se pitää kursia. Jahka jaksan, viimeistään sitten kun irtoo kokoaan :-D

    VastaaPoista
  10. Vautsi mitkä peikko pökät!
    Ja Mikkihän käy paremmin kuin hyvin tuohon pipoa koristamaan. Kaunis pipo!

    Ja villasukat on ihanat. Itsellä on kolmannet jo tälle talvelle puikoilla 3 viikon sisällä. Tuleekin enemmän itse neulottua/virkattua.

    VastaaPoista
  11. Mikki on hyvä =) Meillä on tyttö 4v ihan mikki/minni hiiri fani =)

    Mä teen villasukkia koko ajan, mutta omassa jalassa on äidin tekemät =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!