lauantai 31. lokakuuta 2009

Ruskeaa (ja kangasapua kysyn!)

Parit housut ovat valmiit, kummatkaan ei kylläkään omille :) Autopöksyt on lähdössä tänään ihanan kummipojan 5-vuotislahjaksi. Toivottavasti ovat mieleiset. Ja sydänhousut on lähdössä myös kummilapselle, vaan ei meidän kummilapselle :-) Kummissakin housuissa on vähän otettu huomioon, että eivät saa olla liian tyköistuvat, malli on sama kuin aiemminkin, mutta ihan aavistus enempi saumanvaroja otettu, kuvissa aseteltu jotenkin ihan päin mäntyä, kuten yleensäkin :-D Ja edellisen postauksen peurahattu lähteekin jo maailmalle, kun on niin just sopiva, joten tein sitten Onnille toisen. Tästä tuli jo vähän enemmän nallen näköinen, tosin tytöt sanoivat, että on lehmähattu... No, olkoon mikä on, mutta korvat siinä on!
Seuraavasta kuvasta näkee tuon lahkeensuunkumpparikujan, eli ompelen sen nykyisin peitetikkikoneella, jollon siitä tulee ohuempi kuin ennen. Ennen siis huolittelin saumurilla ja sitten taitoin vielä saumuriompeleen piiloon, ja tikkasin yli suoralla. Hyvin ne on toiminu noinkin, mutta kyllä tuo peitetikki tuosta notkeamman tekee. En tiiä saako tästä kuvasta kuin selvää mutta siis näin:


Onni öttiäishattu. Materiaalina ruskea joustofrotee ja korvissa taas vaaleaa luomuvelouria. Ja edessä koristeena pieni kukkamerkki. Onni tykkää kukista.
Kypärähatussa on ajeltu nuo päällisaumat peitetikillä yli, littaa hyvin saumat ja ei jää painavia kohtia.

Viimeisenä pinkit siilihousut. Nämä on tehty tilauksesta, mutta koko olikin väärä käyttäjälleen. Ei siis käytetty, ainoastaan sovitettu. Pesty kertaalleen, kuten yleensä teen aina kaikille ommelluille vaatteille ennenkuin laitan eteenpäin. Koko n.86/92, tarkempia mittoja voipi kysellä!  Hintaa housuilla 17e sis.pk

Pahoittelen todella epäselviä kuvia!! Nyt etsin sen kameranjalustan ensitöikseni, jotta saadaan seuraavat kuvat edesä vähän selkeämmiksi! Vaikka eipä tuo kamerakaan ihan paras todellakaan ole, mutta en silti tällä kertaa voi kameraa syyttää ;-D

Kiitokset kommenteista mitä on uusiin kirjoituksiin tullut!! Niitä on niin kiva lukea :)

Seuraavaksi olisi tulossa vähän vaaleanpunaista ja ruskeaa maailmalle, ja punaista Onnille ;-)

LISÄYS: voisko joku auttaa, että saako mistään kukkakangasta, joustofroteena tai paksumpana trikoona??? Metsolan kukkahaalarit ja puvut ois nyt Onnin mieleen! Äsken selailin Metsolan sivuja ja poika ei tykänny Ägg-haalareista, traktorit oli siinä ja siinä, mutta kukkahaalarit oli ihan ykköset! Eli nyt jos jostain löytys jotain kukkakangasta, ihan semmonen 80cm pätkä riittäs! Tai vinkki mistä vois ostaa :)

6 kommenttia:

 1. Tykkäsin kovin jo siitä ensimmäisestä karhuhatusta ja molemmat on mun mielestä karhuja. :) Noi näyttää superihanan mukavilta nuo sinun pöksysi. Pitäis varmaan itsekin koittaa tehdä pienelle samanmoisia tai sitten vaihteeksi itselle. Mistä yleensä ostat noita veloureja?

  VastaaPoista
 2. Saara; kiitos <3

  NorppaStiina; Kiitos!! Mie ostan veloureita vähän joka paikasta, paikallisesta kangaskaupasta, sekä EuroKankaasta (ehkä nimenomaan veloureja eniten EK:sta), netistä Kangas-Mallasta ja Myllymuksuilta. Joskus Kangastukusta. Kangaslaaduissa en ole huomannu mainittavia eroja.

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihania ompeluksia täällä blogissasi!, tulin kurkkimaan kun olet jättänyt kommenttia blogiini jäin lukijaksi. :)

  Minulla on nämä ompeluasiat alkanut kiinnostamaan enemmän ja enemmän, kun kaupoilta ei tunnu enää saavan niin mieluisia kuin vielä vuosi sitten ja nyt kun siirrytään 98cm pienemmän kanssa niin valikoima vaan pienenee.

  VastaaPoista
 4. Mia; kiva kun tulit! Kiitos!! Voin vaan kuvitella miten vaikea on löytää 98cm:stä kivaa pojan vaatetta, saatikka isompaa! Onnille mahtuu vielä 86cm jostain, ja jostain menee sit 92cm, ja täytyy sanoa, että tarjonta perusliikkeissä on kaikkea muuta kuin meidän vaatemakua :-D Ja vinkataas etukäteen jo, että tuolla ihan viimeistä viimeistelyä vailla valmiina Onnille taas jotain punaista ;-)

  Ja oottehan uudet lukijat huomanneet, että vanhaan blogiin pääsee klikkaamalla sitä meikäläisen kuvaa oikeasta yläkulmasta :)

  VastaaPoista
 5. Hei tosi hieno tuo korvakypärämyssy! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!