keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Kissoja ja kukkia

Alkuviikon ompeluksista kuvatuksia :) Ensimmäisenä keskimmäisen neitokaisen kukkahattu. Kukan tekemisessä on vielä paljon harjoiteltavaa, mutta tyttö on ihan ihastuksissaan. Tilasin Metsolasta kukkakangasta vain pikkupätkän, ajatellen juurikin hattujen tekoa ja tykkään kyllä tuosta kankaasta! Vielä pitäisi esikoisellekin kukkahattu tehdä, tosin sillä muotoillulla neliömallilla, hää ei tykänny tästä mallista. Tää on siis vähän kuin ompelun aikana kehittynyt malli :-D Keskimmäinen tykästyi eritoten tähän malliin, hää ei tykkää siitä neliömallista.


 Tein eilen toisenkin hatun. Taas ihan kokeiluversio. Ei oikein ole miun makuun, ainakaan noin tehtynä, eli kehittelyä vielä :) Ja kaiken kukkuraksi, tein liian pienen. Omasta mielestä miulla on hyvä laskupää, mutta mitäs sanotte kun laskee, että jos hatun leveys on 20cm, se käy n.50cm päähän... No, eli todellisuushan on 40cm, tuo kyllä venyy, että menee Onnin reilu 49cm päähän, mutta on selkeästi tiukka! Paras varmaan n.42-44 kokoiselle. Tää on myynnissä jos ketä kiinnostaa, 7e sis.pk Sisäpuolen pääsauma on valkoisella saumuroitu.



Mietin, että tuon hiipanhan vois vaikka solmia. Tytölle pinkki rusetti, ja pojalle joku naru. Nyt tuossa vaan nopsaan sutastu ompelulangalla kiinni.
Murukangastakin käytin eilen. Onnille kissahousut. Haalarithan oli niin pojan kuin äidin mieleen, joten tehtiin vielä housut :) Ihan perushousut omalla kaavalla.


Vinkkaanpa vielä, että naputtelen tässä koko ajan lisää huuto.nettiin kohteita ;) Linkki on tuossa oikeassa reunassa.

14 kommenttia:

  1. Ihana kukka!! Mä on kans miettiny, että tuon hiipan vois solmia jollain, mutta en oo saanu vielä kokeiltua, nyt kun oon oikeesti pyrkiny siihen etten omille ylimääräsiä tee :D Ainahan vois sitten tietty myydä. Ja Muruja oon mäkin aatellu, et mille näyttäis housuna ja noihan on aivan ylisöpöt! ♥

    VastaaPoista
  2. mäkin olen niin monesti katsellut murukankaita ja joku kerta vielä repäisen ja teen meillekkin jotain!

    Kukkahattu on myös supersuloinen!

    VastaaPoista
  3. Ompas taas ihania pipoja täällä!! :)

    VastaaPoista
  4. Ihania! Erityisesti tuo kukkahattu ja kissahousut.

    VastaaPoista
  5. Petra, kiitos! Joo, voihan se olla aika järkytys kun keväällä alkaa katsoa, että mitäs kaikkia hattuja sitä on tullu tehtyä... No, mutta tosiaan, niitä voi sitten laittaa eteenpäin jos siltä tuntuu!

    Hanna, kiitos! Miulla on nyt vaan ongelma, että mitä murua tilaisin, jos tilaisin. Tuosta turkoosista tykkään niin kovin, että ne muut ei nyt meinaa napata :-D Ja ne mitkä nappais, niitä ei just nyt saa. Toisaalta, vois olla järkevää käyttää noita jo olevia kankaita ensin... :-D

    hellmund; kiitos <3

    Pipsa, kiitos! Nuo kissahousut todennäköisesti tulee olemaan Onnimiehen lempparihousut, kuosinsa puoleen :-)

    VastaaPoista
  6. Voi miten ihana tuo kukkamyssy ♥

    VastaaPoista
  7. Voi miten yli-ihana kukka-pipo ja tosi suloiset housut! Oi!

    VastaaPoista
  8. Höh, olin aamulla ensimmäinen, joka kommentoi tätä postaustasi, mutta mihin lie hävinnyt taivaan tuuliin.

    Joka tapauksessa aivan ihana hattu ja mallineiti. <3 Kylläpä olet taas ahkeroinut ompelusten parissa.

    Kiitoksia vierailusta! :)

    VastaaPoista
  9. Anis, kiitos! Olikin tänään jo tytöllä merinovillaisen alusmyssyn kera kovassa käytössä :)

    Maija; kiitos <3

    Anna; kiitos!! Nyt pitäs miettiä tuolle esikoiselle joku juju sen hattuun... Pää lyö kyllä tyhjää :D

    Santra; No, mutta kiva kun tulit uudestaan! Kiitos! Ja suuri kiitos itsellesi tän päiväisestä! Taisit saada puvut selviksi kun olet konelle ehtiny ;)

    VastaaPoista
  10. Ihana kukkahattu! :)Ja edellisen postauksen junahattu istuu vallan mainiosti, uusi omistaja kiittää jälleen! <3

    VastaaPoista
  11. Onpas söpö kukkahattu. Meillä ei oo vielä ensimmäistäkään kevätlakkia mutta kun ei ole oikein keväthaalariakaan niin en uskalla vielä tehdä :D Minä himoitsen muru-kankaita jälleen kerran. Minusta pysyvät pesuissa hyvänä ja ovat kivoja ommella. Meillä esim. pilviinterlock on mennyt pesujen myötä tosi huonoksi mutta muru kankaasta tehty paita on pysynyt tosi hyvänä!

    VastaaPoista
  12. Kukkahattu on ihana! Ja tuo edellisen postauksen setti on todella onnistunut, äkkiseltään vois ajatella että tulee liian levoton kun yhdistää kuviota ja raitaa, mutta nuo näyttävät hienolta yhdessä!

    VastaaPoista
  13. Bianca, kiitos! Ja oikein kiva kun on mieleinen :)

    PikkuHoo; kiitos! On kyllä totta, että nuo kudotut kankaat kestää niin hitsin hyvinä, vaikka kalliimpia monasti ovatkin. Heh, meillä on vk-vaatetus jo tiedossa, mutta on nykysin lipsuttu koko ajan siitä, onko hattu sävy sävyyn täysin, kun noita hattuja on niin paljon ja lapset tykkää vaihella :-D

    Susanna; kiitos! Jep, mie kanssa pelkäsin, että on liian rauhaton, vaan ei onneksi ollut :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!