tiistai 23. maaliskuuta 2010

Peikkoja ja karhuja

Koneissa on nyt ruskeat lagat ja nyt siis vuorossa kaikennäköistä, missä käytetään ruskeaa lankaa. Ei tuo nyt mahoton homma ole vaihtaa noita, mutta kyllä kolmeen koneeseen kun yhteensä, hmm, 9 eri lankaa pujottelet, niin ei se nyt ihan sekunninkaan homma ole :-D Ja iteasiassa sain eilen ostettua tyttöjen takkeihinkin kankaat, niissä pystyy osittain hyödyntää ruskeita lankoja. Mutta ei niistä enempiä vielä.

Eilen ompelin, vihdoin, ystävän lapselle peikkopaidan. Nolostuttavan kauan venynyt tuon ompelu, mutta nyt on valmis. Miulla ei itellä tuota peikkokangasta olekaan, mutta kiva tuosta kyllä tuli! Tuo kangas on paljon ohkasempaa kuin oletin.


Miulla on ihan lopussa kaikenlaiset sivunauhat, joten tuossakin on vähän sovellettu. Pitäs ihan oikeesti laittaa niistä(kin) tilausta johonkin.

Toinen työ, mikä on roikkunut, mutta sain vihdoin valmiiksi, on pienelle pojalle joustofroteesta korvahattu. Meillä onkin jo tuota samanlaista hattua pidetty autoillessa ihan täysiä. Ei ole paksu, mutta lämmittää kumminkin.



Viikko on alkanut aivan mahtavilla auringonpaisteilla, kyllä lumet saa kyytiä! Tosin, sitä on niiiiiin paljon, että liekö silti vielä kuukausia menee ennenkuin kaikki on sulanut. Mutta tuo auringonpaiste jo piristää kummasti!

Jätti-suuret kiitokset teille ihanat lukijat, että jaksatte kommentoida postauksia! Ne ihan oikeasti lämmittää mieltä ja piristää päivän :) ja tietysti antaa potkua tehdä uutta! 

11 kommenttia:

  1. Aina kun näen peikkokankaasta jotain, päätän sitä tilata ja kuitenkaan en ole tilannut. :D Paidasta tuli kiva!

    VastaaPoista
  2. Ihana peikkopaita...siis en aluksi innostunut kankaasta mutta siis paidassa aivan ihana...♥

    VastaaPoista
  3. Ihania ompeluksia! Tuommonen lakki mun pitäis kans innostua tekemään ;)
    Niin ja en tiedä minkälaiset koneet sulla on, mutta sain äärimmäisen hyvän vinkin lankojen vaihtoon äidiltäni ja nyt langanvaihto sujuu hetkessä saumuriin. Teen niin, että katkaisen langat langankiristimien yläpuolelta ja laitan sitten uudet rullat paikoilleen ja solmin jokaisen uuden ja vanhan langan merimiessolmulla kiinni ja varovasti huristan koneesta läpi. Toimii ainakin mun bernetten saumurissa ja langansilmästäkin menee.

    VastaaPoista
  4. hasbu; Kiitos! Hih, tuttu tunne, aika monenkin kankaan kohdalla!

    Kati; kiitos :) Tosiaan, moni kangas muuttuu ihan eri näköiseksi kun siitä jotain ompelee!

    Susanna, kiitos! Joo, mie solmin kanssa, mutta se on silti niiiiin tylsää :-D Miulla on tuo saumuri, peitetikkikone ja ompelukone käytössä. No, hyödynnän kyllä aina nuo vaihdetut langat aika tarkkaan, on siis leikattuna yleensä aina kasa sitä väriä mitä alan ommella. No nyt on tyttöjen takkeihin kaavat piirretty, ne pitäs leikata niin sitten vois alkaa niitä työstää ruskeilla langoilla :)

    VastaaPoista
  5. Tosi nätti peikkopaita :)
    Ja toi hattu on vaan niiiiin ihana <3

    VastaaPoista
  6. Hattua tulin tänne vielä kuolaamaan, on se vain niin söpö :P
    Ja vautsi vau tuo edellisen postauksen Onnin kevättakki, upea! Kyllä siulla vaan on hyppysissä tuo ompelemisen taito :)

    Terkuin:Tiina.S

    VastaaPoista
  7. Ihana tuo myssy! Ja hurjan kiva tuo peikkopaita. Jotenkin ihanan raikas ja värikäs tuo kangas :)

    VastaaPoista
  8. Mä tykkään peikosta ihan simona...aluks tuntu ettei mut tilasin kuitenkin ja tein haalarit ja tunikan ja kypärämyssyn...nyt tuntuu et kivoin ja "retroin" on kaikista joustiksista...tosi kiva hattu ja tuo alemman postauksen Onnimiehen takki..siinä ihana sisus...

    VastaaPoista
  9. Miranda, kiitos! Mie tykkään itekin noista nallukkahatuista, Onnilla on nyt ollukin kovassa käytössä omansa!

    TiinaS; Kiitos <3 !!! Toivottavasti on myssykkä sopivan kokoinenkin!

    Anna; kiitos! Miustakin tuo peikkokangas on kivaa, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan Onnin näköistä, kivaa toisen päällä!!

    Pikkuriikki; kiitos! Siulla onkin aivan ihania ompeluksia tuosta peikkokankaasta! Mie en taida osata ees lempijoustofroteeta nimetä, oisko Sampsukan pöllöt kuitenkin eniten miun oloinen :)

    VastaaPoista
  10. Blogissani löytyy tunnustus sinulle =)

    VastaaPoista
  11. Kivan näköinen peikkopaita ja söpö nallelakki.
    Sain vihdosta viimein hankittua itelleni tunnukset tänne ;) ei tarvitse enään anonyymisti kommentoida.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!