sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

tsuku tsuku, postin tuo

Viikonlopun aikaansaannoksia taasen esille :) No tässä kyllä hiihdetty ja ulkoiltukin, mutta jotain oon kerenny ompeleekin. Ensin laitetaan vähän Jofotexin kankaista tehtyjä ompeluita. Kelta-vihreä junapaita ja vihreä-keltaraidalliset velourhousut. Taitaa olla eka kerta kun miun mielestä ylä- ja alaosa voi olla kirjava! Mutta nää vaan miun mielestä käy yksiin :) Makuasioita varmasti!

Paita on Ottobren raglanhihaisen paidan kaavasta muokattu. Kanttien ja resorien kanssa tulikin enempikin ongelmia. Miusta paitaan kävi tosi kivasti valkoinen resori, raikasti. Mutta housuihin ei voinu kuvitellakaan! Housuihin ois käyny tummanvihreä hyvin, sitä ei ollut ja malttamaton ihminen ei todella malta odottaa, että pääsee ostamaan vihreää resoria... Joten laitoin keltaiset housuihin. Ei varmasti paras vaihtoehto siis, mutta huonoinkaan kait.

Paidan sivusaumaan laitoin Sampsukalta tilattu "made with love" -merkki.
Housuissa siis keltaiset resorit. Malli edelleen oma. Nyt muuten huomasin hyvin, että tuo uusi saumuri on parempi kuin entinen. Osui nuo raitojen kohdistukset just eikä melkein! Vanha kun herkästi venytti jompaa kumpaa kangasta ja sen seurauksena kohdistukset ei aina oikein natsannu.


Tässä näkyy takanta tuo kohdistus parhaiten:
Tässä vielä koko setti. Ei ainakaan voi tylsäksi sanoa :-D
Junakankaasta tuli myös pari hattua. Tai toinen on vasta valmis ja siitä kuva, toinen on tuolla odottamassa kasaamista.
Ei taida kuvassa niin pahasti näkyä, mutta Onni löi tänä aamuna naamansa hyllyn kulmaan (todennäköisesti, kun kaatu tyttöjen huoneessa), verta tuli ihan kamalasti, taas, ja nyt tuossa ylähuulen sisäpuolella on semmonen ison herneen kokoinen paukama. Aamupalla siinä roikkui vielä joku nahkarepale, sen hää veti ite sitten pois. Kyllä tuolla kaverilla vaan sattuu ja tapahtuu. Reppana <3

Eilen käytiin ystävän pojan 2-vuotissynttäreillä ja poika sai lahjaksi mm. Postimies Pate -housut. Matsku v.sininen joustofrotee ja Pate-trikoosta ommeltu kuva lahkeessa. Poika on kova Postman Pat -fani ja tuosta kankaasta halusin jotain hälle tehdä. Postipate -kangas on niiiin kirjavaa, että ei siitä mitään kivaa olisi voinut tehdä, joten yksivärisiin housuihin sitten kuva :)
Oikein aurinkoista sunnuntaipäivän jatkoa! Täällä ainakin on ihan mahtava ilma! Käytiin jo ystävän kanssa 8km:n lenkki heittämässä hiihtämällä ja ihan upea fiilis saatiin! Tästä se kevät alkaa :)

17 kommenttia:

  1. Hieno setti, ja kyllä sopii hyvin raidat junien kanssa. Mullakin saumuri alkanut nykyään tehdä sitä että venyttää, raitakankaat ihan tuskaa nykyään. Auttaiskohan siihen huolto, ei ole kovin vanhakaan tuo minun kone..

    Kivalta näyttää tuo lakkikin :)

    VastaaPoista
  2. Voi voi Onnia =(

    Pirteä setti =)

    VastaaPoista
  3. Se differentiaalisyöttö varmaan vaikutti tuohon raitojen kohdistamiseen, kun se estää venymistä :).

    Onpa raikkaan mielenkiintoinen yhdistelmä tuo junaraitasetti! Ei huono ollenkaan :D.

    VastaaPoista
  4. Tykkään tosta juna-raitayhdistelmästä!

    Voi sitä Onnia, taitaa olla melkein jokaisessa sun postauksessa joku uusi kolhu tullut. Ehkä se siitä joskus vielä hieman rauhoittuu?

    VastaaPoista
  5. Ihanan raikas ja pirteä setti! Ja miusta nuo on oikein kivat yhsessä, kun värit passaa noin kivasti yhteen!

    Voi pientä Onnia...vauhtia ja vaarallisia tilanteita...niin tuttua :)

    Ja mahtoi päivänsankari olla iloinen saamistaan housuista ;)

    VastaaPoista
  6. On kyllä komea patti huulessa! Ihana juna/raitasetti, ei lainkaan liian kirjava. Pate housutkin on hauskat.

    VastaaPoista
  7. Toi settihän oli tosi kiva! Ei ollenkaan huono. Itsekin mielessä kuvittelisin, että eihän se nyt voi passata, mutta kyllä vaan passaa. Rohkeesti kokeilemalla yleensä tulee paras lopputulos.

    Ja voi pientä Onnia :( Meidänkin tyttö satutti (taas) päänsä ennen unia ja nyt saa äiti sydänsyrjällään olla koko yön...

    Olen seurannut pitkään blogiasi, nyt ilmoittelen itsestäni :) Itsellä blogi vielä aivan alkutekijöissä ja aikakin melkoisen kortilla.

    Ompelurikasta uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  8. Ps. Posti Pate on kovassa suosiossa meilläkin. "Pottin tuo, pottin tuo, kittan kantta" ;) Kirpparilta löysin onneksi kirjan.

    VastaaPoista
  9. Hantta; kiitos <3

    Ansku; kiitos! Mie en osaa sen enempiä sanoa, mutta kun tuo mies on sitä vanhaakin konetta aina huoltanu, niin kyllä on työnjälki aina parantunut! Hää iteasiassa ite terottaa ne terätkin, kun työnsä puoleen noihen timanttiteroittimien tms. kanssa on tekemisissä.

    Minttu; kiitos! Ja sanos muuta, reppana enää ees kauheesti itke pikkutälleistä kun on niin tottunu. Mutta kun vauhti on ihan älytön koko ajan, eikä pelkää mitään!

    MariN, kiitos! Miustakin tuo on pirtsakka, vaikka niinhän nuo Onnin vaatteet taitaa olla pääosin muutenkin, hyvin värikkäitä :) Ja tuon differentiaalin miekin uskon vaikuttavan. Nyt pitäs harjoitella se helmanrypytyssysteemi, niin vois tytöille niitä hurruutella ja ehkä itellekin!

    Maija, kiitos! Tuolla ois vielä lime-mustaa-junatrikootakin oottamassa. En tiiä viittiikö siitäkin paitaa tehä, vai tekiskö muuta. Ja juu, kyllä tuo teloo itteään koko ajan, toivottavasti rauhoittuu vauhti, koska nuo jo nyt pahenee koko ajan kun kasvaa ja vauhtia on entistä enemmän :(

    Anna; kiitos! Eli en mie sit ihan hakusessa ollu tuon yhdistelmän kanssa kun niin moni samaa mieltä :) Hih, mein pitää kyl pitää joku päivä ompelu/kahvi/muu keskusteluhetki :) Teilläkin kun noita vauhtitilanteita on/on ollut!

    Iikkis; kiitos! Joo, ja tuossa kuvassa tuo patti ei onneksi ees pahasti näy. Hohhoijaa, mitähän kesällä käy kun kova asfaltti on pihalla... En haluu ees aatella!

    Noniin, kiitos! Ja onneksi jos alkaa omaan silmään käydä liian sekavaksi, voi pitää yksiväristen vaatteiden kanssa eri aikaan! Oi, toivottavasti ei tein tytöllä pahemmin käynyt!! Meillä on kanssa noita pahempia päätällejä(kin) takana, ambulanssia ja päivystystä tarvittu pari kertaa. Jos ei taju lähde tai ala yökkiä, ei oo mihinkään lähdettykään apua hakee, kun eihän sille mitään voi tehdä. Kerran oli yli puoli vuorokautta puolitajuttomana piuhojen päässä sairaalassa, mutta onneksi säikähdyksellä loppupelissä selvittiin.

    Hei, aivan ihana blogi siulla aloitteilla!! Varmaan sopii, että lisään sen suosikkeihin!

    VastaaPoista
  10. Kyllä varmasti oli päivänsankari onnellinen noista housuista! Mistä tuollaista Postipate-kangasta saa? Meiltä nimittäin löytyy myös Pate-fani.

    Myös junasetti on ihana, kuten niin monet muutkin ompeluksesi. Aina silloin tällöin käyn täällä kurkkimassa ja ihastelemassa. :)

    VastaaPoista
  11. Kivat setit! Mä tykkään tuosta junakankaasta!

    VastaaPoista
  12. Ihanan raikkaat ja reippaat värit tuossa juna-raita -asussa :)! Ei liian levoton minusta. Ja ainahan voi tosiaan laittaa yksiväristä kaveriksi, jos siltä alkaa tuntua.

    Kyllä kuulostaa vauhdikkaalta teidän Onninkin puuhat :)! Ne on kurjia nuo kolhut ja äidin huolta kasvattaa... Meillä isoimmalla myös ollut aina melkoisesti vauhtia tuon aistisäätelyongelman takia, ja kaikenlaisia voimakkaita tuntoaistimuksia hakiessaan myös törmäillyt ja rymynnyt ihan riittämiin...

    Pate-pöksytkin oikein kivan näköiset :)!

    VastaaPoista
  13. Kivannäköinen tuo juna -raita setti ,ei tosiaan yhtään kirjava. Posti-Pate housut on ihanat! Meillä Tomas oli aikoinaan tosi kova Pate fani =)

    VastaaPoista
  14. hyvin sopii raita ja kuvio..kivoja oot taas tehny...

    VastaaPoista
  15. Ihanan keväisen setin olet tehnyt. Voi tuota Onnia! Vauhtia riittää...
    Kivat posti pate housut ja minäkin kysyisin, että mistä tuota pate kangasta olet hommannut? Eino fanittaa meillä sitä(kin).

    Iida

    VastaaPoista
  16. Marzie, kiitos! Ikävä kyllä mie en osaa yhtään sanoa mistä tuota patekangasta voisi löytyä, omani on nettikirpparilta ostettu pikkupala, mitä oon säästelly. Tai yhen sisävaipan ompelin sillon kun Onnilla oli vaipat vielä.

    Prinsessatrio; kiitos! Tänään olikin junasetti jo päällä, ikävä kyllä en actionkuvia saanu onnistumaan, kun ei tuo kaveri ollu yhtään paikallaan, että ilman salamaa olisi ees suht selviä kuvia saanu :-D

    Anette, kiitos! Voih, aina niin harmi, mutta toisaalta helpottava kuulla muista onnettomuusalttiista lapsista. Toivottavasti näillä joskus rauhoittuu tahti. Tsemppiä ja suojelusta sinne teidän törmäilijälle <3 Sitä aina vaan toivoo, että ei kävisi liian pahasti koskaan!

    Kati; kiitos! Onnilla alkaa vähän jo Pitta-Pin (suomennos; postimies pate...)-villitys olla laantumana päin. Toki kattoo jos telkusta tulee ja leikkii niillä leluillakin, mutta ei enää kulje aamusta iltaan postipate kädessä ympäri taloa :-D Nyt on Mikki-villitys täysillä :)

    Pikkuriikki; kiitos! Oli tosiaan miulle yllätys, että noin hyvin käyvät. Mie oon ehkä vähän turhankin varovainen yhdistelemään kuoseja toisiinsa, mutta pikkuhiljaa :)

    Iida; Kiitos! Jeps, sitä vauhtia riittää. Tänään mummolassa tais mummi saada pari säikähdystä tuon kaverin kanssa, millon se oli tulossa pää eeltä sohvalta, millon keikku kolmiporrasjakkaralla... Tuosta patekankaasta kirjotinkin tuohon ylle just, että en ikävä kyllä osaa sanoa mistä sitä saa :( Villi veikkaus on, että ei Suomesta ole ostettu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!