perjantai 24. syyskuuta 2010

Sekalainen kasa uutta ja vanhaa

Edellisessä postauksessa mainitsinkin jo, että esikoinen, tokaluokkalainen, protestoi liian lapsellisia vaatteita vastaan. No ihan hurjaksi en heittäydy kyllä :-D mutta mustaa sai kuitenkin. Eli cupcake-hatun pyöräytin. Ja iteasiassa kolme seuraavaa asiaa on tehty yhestä paidasta! Ostin kirpulta Lindexin, käyttämättömän mustan velourisen naisten paidan, kokoa 40/42. Keskiosasta valmistui tytöille hatut ja hihoista suoraan Onnille housut. Nopeaa, yksinkertaista ja mikä parasta, edullista! Paita nääs maksoi huimat 2e.

Keskimmäinen lapsukainenkin sai mustan piponsa :) Hälle tein matalamman mallisen. Mallailin tuohon erikokoisia ja -värisiä nappeja tuohon sydämen keskelle, mutta jätin kuitenkin noin. Katotaan nyt, että jos lisäis myöhemmin.

Onnille siis valmistui paidan hihoista suoraan housut. Ei tarvinnu tehä mitään muuta kuin ommella tuo etu- ja takasauma yhellä hurautuksella ja sitten vyötäröresori. Pystyi hyödyntää nuo kaikki muut sauma ja ompeleet. Äärettömän helppoa!! 
Aijoo, ompelinhan mie tuon miku-merkin kyllä tuonne vyötärölle myös :) Lisäksi hurauttelin vielä joustofroteesta parit muutkin housut, toiset kokoa 134cm ja toiset kokoa 92cm. 

Loppuun vielä kuva mein lempitakista! Teinköhän mie tän viime syksynä ja on ollu mieluisa! Onneksi vielä mahtui päälle. On just hyvä näillä keleillä kun lähtee johonkin. Ja kun alaosana on Reimatecin housut, niin voi matkalla poiketa vaikka leikkipuistoon, kuten tänään :) 
Mukavaa viikonloppua kaikille!

Pakko tehä tänne lisäys! Tökkiikö muilla tuo kommenttien jättö blogeihin? Miulla heittää simpuran usein virheilmoituksen. En tiiä mistä johtuu, mutta siitä pääsee sillä ainakin, että kun virheilmoitus tulee, päivittää sivun. Ei siis palaa takas tms. vaan ihan sen virheilmoituksen kohdalla painaa päivitä ja sitten ainakin tällä selaimella tulee joku "lähetetäänkö tiedot uudestaan" tms. ja siihen vaan kyllä. Niin sitten se päivittää kommentin normaalisti paikalleen. Mistähän tuo voisi johtua??




14 kommenttia:

  1. Siis mahtavaa! Nostan hattua! Kierrätystä parhaimmillaan. Onneksi joillain on silmää, mulla ei oo :D.

    VastaaPoista
  2. Kiitos!! Tuohon voi kyllä kehittää silmää! Miun ystävä, Inkeroinen-blogin pitäjä, nimittäin teki noita jo aikoja sitten. Siis hyödyntää noita vaatteita toisiin tarkoituksiin. Ajattelin, että en koskaan opi, mutta pikkuhiljaa sitä on alkanu katella, että mitä vois tehä. Nyt jo innolla ootan kirppiskierrosta, koska jos löytäs vaiks jotkui hyväkuntoiset aikuisen velourhousut tms. niin niistähän tulisi tuolla esikoiselle hyvät pöksyt. Siis, että leikkaisi ihan osiin ja uudet kaavat.

    Mutta noista paidoista tosiaan saa megahelposti noita housuja tehtyä, ja tytöille legginsejä trikoopaidoista. Tosin ei kauhean isossa koossa, jollei sitten laita pitkiä resoreita, tai jatka lahkeita tai keksi jotain muuta :)

    VastaaPoista
  3. Halpaa! ja mikä ihana cupcake! :o)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Mia! Ja kyllä! Täytyy sanoa, että nyt vasta taisin todella innostua, etenkin kun nuo kankaat on oikeasti ihan sikakalliita. Mietin jo tässä, että taitaa itellä olla "kutistuneita" velourhousuja tuolla kaapissa. Ne taitaakin päästä uuteen eloon esikoiselle ;)

    VastaaPoista
  5. Ihania ompeluksia jälleen, sinä se osaat!

    Suloinen Onni ja ihanaakin ihanampi takki ja pipo <3 Kun tuo setti jää pieneksi niin muistatko mua? Olisi meinaan ihan Juliuksen näköinen tuo(kin) ;)
    Laittelin muuten mailia sitä tähtilakkia koskien.

    VastaaPoista
  6. ihana muffinssi..ja ihana Onnin takki.. =)
    Hyvää viikonloppua sinullekin!!!

    VastaaPoista
  7. Sonja kiitos <3 Ja ehdottomasti muistan teitä! Tuohan ois sitten kiva jatkumo kun se norsulippis jää pieneksi :) Mie vastailinkin siulle yöllä, toivonmukaan ees jotenkuten järkevän viestin kun olin ihan poikki!

    Pikkuriikki; kiitos! Voi tuota norsukangasta kun saisi jostain lisää! Etkös sie sillon tehny siitä löydön jostain, eli mahdollista voisi olla jos hyvä tuuri käy :)

    VastaaPoista
  8. Millä kaavoilla oot tuon takin tehny? Just tuon mallista neitille kaipaisin. :)

    Ihania oot taas ommellu!

    VastaaPoista
  9. Hienoa!!

    Olen ensimmäistä kertaa blogissa kylässä ja pakko sanoa, että oma ompeluinnsotus aivan hyrähti käyntiin kun luomuksiasi katselee.

    VastaaPoista
  10. Jei! Täst tykkään! Itse hamstraan suurimman osan kankaista kirpputoreilta ja hyötykäytän myös paljon hyväkuntoisia vaatteita. tulee tosiaan jättipaljon halvemmaks kuin uudet kankaat.
    Toi muffinipipo on aivan ihana!!! :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos kommenteista!!

    Voikukka, nyt heitit kyllä pahan! Mie en enää ees muista mistä tuo on alunperin ja kun olen muokkaillu kaavaa aika rajusti. Mutta aika kivasti noita löytyy, Ottobren lehdistä miusta parhaiten. Niissä vaan kun huomioi, että kaavat on monesti aika leveitä. Eli jos näyttää leveältä, niin kaventaa vaan kaavaa! Tuo on semmosen raglahihaisen takin kaava. Hupun malliin otin Gyntherin Ompele lapselle -kirjan takista :)

    dibsukka; kiva kun löysit tänne :) Ja vielä mukavampi kuulla, että sait lisäinnostusta täältä! Tervetuloa jatkossakin!

    Sani, mie kyllä tosiaan kans nyt innostuin käyttää kankaita noin! Iteasiassa tästä kun nousen, niin lähen ens alkuun omaa kaappia penkoo, jos sieltä löytys jotain kivaa mistä vois muksuille tehä :)

    VastaaPoista
  12. Hetken olen jo seuraillut upeita tuotoksiasi, mutta nyt vasta toimeerruin kommentoimaan. Mahtavaa, miten yhdestä paidasta riittää noin moneen! Itselläkin on ollut mielessä käyttämättömien vaatteiden hyöty/uusiokäyttö, mutta toistaiseksi toteutumat ovat jääneet vähäisiksi...Tästä taas innostuin kaivelemaan kaappeja, josko nyt!

    Hyppään "virallisesti" lukijaksesi ja lisäsin blogisi luettelooni :)

    VastaaPoista
  13. Häntähattu, kiitos!! Ja oikein lämpimästi tervetuloa :)

    Tuo muuten koukuttaa! Tänään sain yhet omat ei-niin-pidetyt velourhousut muokattua esikoisen 134cm:siksi housuiksi. Ja iteasiassa hänestä oli aika hienoa kun hällä on "äitin" housut :-D Hitsi kun mie vasta siivoilin noita kaappeja, niin ei siellä sitten ollukaan kaikkia niitä juttuja mitä muistelin... No, löytyy noita kyllä kirpuiltakin helposti!

    VastaaPoista
  14. Ihania juttuja taas! Ja Onni on niin suloinen pikkukulta <3

    Kommentoinnissa minulla on samoja ongelmia ja päivittämällä olen minäkin niistä päässyt. Joskus pitää useamman kerran päivittää, että kommentti vihdoin tulee esiin.

    (Tunnistatko minut muuten tämän nimimerkin takaa?)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!