maanantai 13. syyskuuta 2010

Viidakkoa eri tavoin ja muutakin

Tein sunnuntai-iltana toiset rukkaset. Jeps, ensimmäisiä en edes ole muistanu blogata. Ne tein tikkikankaasta, ruskeat. Nää on tehty viidakko-pulista, br-versiosta. Sisäpinnaksi meinasin laittaa trikoon, mutta ajattelin, että se hikoaa käsissä liikaa, joten sisäpintana on coolmax. En ole ihan tyytyväinen näihin kyllä vielä. Mutta harjoitus varmaan tekee mestarin, tai edes vähän paremman :)




Siitä en tiiä yhtään, että pitääkö nuo vettä. Mutta luulisi, että kun pesee ja rummuttaa, niin eiköhän ala toimia. Ainakin vaipat toimii niin ja vaippoihin käypää kangastahan tuo on :)

Aiemmin taisin jo vinkata, että tein Onnille myös apinahousut. Näissä kokeilin vähän toisenlaista systeemiä, idea tuli Shampoodlen vaatteista, mutta ei nää nyt kyllä ihan semmoset ole kuin ajattelin :-D Tosin päällä ollessa tuo pussihousumaisuus ei onneksi niin kovin näy. Parempi olisi varmasti jos housut olis yksväriset ja lahkeiden alaosat resoria, mikä olisi samaa väriä housuosan kanssa. Eli samaan tyyliin kuin Shampoodlellakin :)



Jeps, on ne vähän hassun näköiset :-D

No tein mie lauantaina jotain ei-niin-hassuakin. Eli ihan perushousut puolikuutaskuilla. Näissä nyt ei tosiaan ole mitään erikoista. 



Lopuksi vielä tähtihattu. Heh, oikeesti myö kyllä kohta hävitään itekin tän hattupaljouden alle :-D Näitä on vaan niin kiva tehdä! Onnilla oli viime talvena tekemäni korvallinen joustofroteinen kypärämyssy, vaan se jäi vähän naftiksi. Se lähtikin uudelle omistajalle ja sen tilalle tein ensalkuun tämmösen tähtimyssyn. Vaan vähän onnistuin tästäkin tekemään turhan naftin :-( Katotaan nyt tuleeko tätä käytettyä, vai laitanko etiäpäin. 


Tässähän näitä, huomaakos mistään, että kaikki koneet on nyt langoitettu ruskeilla langoilla ;-D

Huutikseenkin naputtelin pari uutta kohdetta, villahaalarin, muumi- ja etanapaidat. 

Mukavaa alkanutta viikkoa!

24 kommenttia:

  1. Tosi hienot rukkaset. Meillä rukkaskulutus on aikamoista, pitänee melkein harkita ompelua.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Rva Kepponen! Noita rukkasia tosiaan menee! Miulla on kyllä vähän epäilys tuon pulin kestävyydestä, mutta toisaalta, tilkuista kun tekee, niin kestää minkä kestää! Tuskin ne nyt ihan samantien kuitenkaan hajoo :)

    VastaaPoista
  3. Tulin myös ihastelemaan rukkasia ja tähtikirjailtau kypärämyssyä. Ihanaa, kun on vielä ihmisiä jotka viitsivät ja osaavat tehdä itse.
    Meillä on muutamat sinun tekemät housut, ja ne on niin hyvän mallisia :)

    VastaaPoista
  4. Kiva idis tuo PUL-rukkaset!

    -Paula

    VastaaPoista
  5. Kivoja! Nuo rukkaset on kivat. Oliko vaikea tehdä? Koitin viime talvena tehdä rukkasia, mutta se ei toiminut. Vinkkejä?

    VastaaPoista
  6. Hienot rukkaset, kuosikin näyttää kivalta! Olen kuullut, että pul kangas toimii kivasti rukkasissa. Pitäisköhän kokeilla, kun olisi tilkkuja vaikka kuinka.. Varmaan ne pitää kosteuttakin ihan hyvin, ja on varmaan vuoritettuna lämpöisetkin.. Kerrohan kokemuksia kun pääsevät käyttöön. Ihana myös tuo tähtipipo :)

    VastaaPoista
  7. Tosi pirteet rukkaset! :D Onko kaava oma? =)

    VastaaPoista
  8. Hienot rukkaset! Mullaki ois samat suunnitelmat tehä pul:sta rukkasia, on vaan vähän laiskottanu se kaavojen piirtäminen. Hienoja housuja ja nuo tähtilakit on ihania!

    VastaaPoista
  9. On nätit kintaat ja housut myös.
    Pipo on aivan valloittava :)

    VastaaPoista
  10. Kiitos kommentoinneista!!

    Haisulin äiti; kiva kun ovat olleet mieleisiä :)

    piipadoo; en millään voi ottaa kunniaa ideasta itselleni, idea on siis ihan muista blogeista napattu :)

    NorppaStiina, ne ei sanan varsinaisessa merkityksessä ole vaikeat tehdä. Mutta... monta kohtaa vaatii harjoittelua, kuten se, että miten se sisävuori kestää hyvin paikallaan. Miten sen peukalon vuorikankaan saa just oikean kokoiseksi. Miten sen peukalokohdan saa ommeltua just eikä melkein yleensäkin. Eli siis kyllä ne helposti kasaan saa, mutta monta pikkuhommaa vaatii vielä hiomista!

    Ansku, joo, mie luulen kanssa, että pitävät vettä, ainakin jotenkin. Kun siis vaipat sai ainakin toimimaan sillä, että rummutti kerran, että ne neulanpistot meni umpeen. Tosin näissä versioissa saattaapi peukalon kohdasta tulla vesi, kun sitä joutui vähän hiomaan...

    Miina., kaava ei ole oma, sain ystävältä sen. On kyllä aika helppo varmaan piirtää jostain luottorukkasista. Sen ei vaan pidä antaa hämätä, että se kaava näyttää todella isolta!! Mutta sitten kun on ommellut, niin rukkaset onkin ihan lapselle käypäset.

    Susanna, tuolla ois miullakin pulia vaikka kuinka paljon, että ehtii tässä ennen talven kelejä vähän harjoitella :-D Jos vaikka tytöillekin saisi tehtyä.

    Sani, Onnikin tykästyi tähtihattuun, vaikka vähän napakka onkin. Urhoollisesti sitä pitää :)

    On kyllä oikeasti tosi mahtavaa kun jätätte viestiä tänne :) Piristää kummasti mieltä aina lukea näitä! Kiitos!

    VastaaPoista
  11. Iik miten ihanat ompelukset jälleen kerran!
    Nuo rukkaset on kyllä niin suloiset.
    Ja hei, täällä olisi erittäin kiinnostunut ostaja tähtihatulle mikäli päätät laittaa eteenpäin ;D

    VastaaPoista
  12. Ihania ompeluksia! Noita rukkasia ois kiva kokeilla.. meillä ei kuivausrumpua ole, mitenkähän sen vedenpitävyyden kanssa sit. vaikka kestot on kyllä toimineet ilman rummutusta;)

    VastaaPoista
  13. Hienot rukkaset! Noissa tosiaan on hieromista että ne oppii tekemään niin että ne on käytössäkin hyvät.

    VastaaPoista
  14. Hienot rukkaset! Täytyisikin kokeilla ihan kurarukkasiakin. Olen vain niitä vuoritettuja hanskoja tehnyt (itseasiassa tänäänkin...). Niissä ei kyllä pul 100% vettä pidä, mutta aika hyvin kuitenkin. Täytyisikin pestä ja laittaa rumpuun.

    Kiitos muuten niistä pipo ohjeista. Sain nekin nyt testattua ja kivoja tuli =)

    VastaaPoista
  15. Tosi kivat rukkaset, pitääkin testata ehtiessään :)
    Mulla olis kanssa ruskea kausi menossa, tosin vasta se näkyy kutomispuolella :D

    VastaaPoista
  16. Hyvältä nuo rukkaset ainakin mun silmään näyttää! Ja veikeät on apinahousut =)

    VastaaPoista
  17. Oih, niin ihania ompeluksia taas!!!

    VastaaPoista
  18. Ihan samaa mieltä olen kuin muutkin, on aivan valloittavat rukkaset.
    Kerrassaan kauniit!

    Saisipa itsekin joskus aikaiseksi kaivaa onpelukoneen esille...

    VastaaPoista
  19. Kiitos kommenteista!!!

    Sonja, iteasiassa se vois kyllä lähteä vaiks teille :) Kun se tosiaan on Onnille aikasta nafti.

    aajuska, joo varmasti kestot saa toimimaan ilman rumpuakin, mutta siinä on se hyvä puoli, että se ehkä varmemmin ns. sulattaa tikkausreiät umpeen :) Ei kylläkään ole omakohtaista vertailukohtaa kun olen automaattisesti aina rummuttanu, mutta siis näin olen lukenut :)

    Hanna, sanos muuta! Tuo peukalonkohta on kyllä miulle se ongelmakohta. Mutta eiköhän se siitä :)

    Irene, mie veikkaan kans, että nuo miun tekemät ei myöskään 100% pidä vettä, koska siinä peukalomutkissa tuli sen verran sählättyä. Mutta lienee sitten kun saa onnistumaan täysin? Pitääkin käydä kurkkimassa!

    Prinsessa pieni; miulla ei ole vielä neulomisvimma tullut. Tosin en mie tosiaan mikään neulomisguru olekaan, mutta jotain pientä tulee talvisin kudottua kumminnii :)

    Satu, tosiaan peukalokohdissa vielä hiomista. Mutta yleisilmeeltään ihan jees :)

    Hoppu; :)

    minny; tykkään kyllä itekin noista, mutta kuten sanottu, peukaloiden ompelua pitää vielä treenata :) Hih, ompelukoneiden pitää miullakin olla koko ajan esillä, voi sitten heti inspiksen iskiessä alkaa hurruuttelee :)

    VastaaPoista
  20. Tosi hienot kinttaat! Ja mahtava idea käyttää pul-tilkkuja! Eipä oo tullu itellä mieleen. Saatan siis kähveltää idean... :D Eri asia saanko mitään järkevää silti aikaiseksi. ;)

    VastaaPoista
  21. Ihania ompeluksia! Ihastuin tuohon tähtipipoon ihan täysin ;)

    VastaaPoista
  22. Muistatko ne pingviinit? Saako kiusata ihan vähän?

    http://www.iikku-kiikku.com/?page_id=1244

    ;)

    VastaaPoista
  23. Kiitos kommenteista Minna, Jonna ja Noniin :)

    Minna, hih, ei ole suinkaan miun idea! Ja suosittelen kyllä käyttää noin, koska ei noista pienistä tilkuista kyllä oikein vaippojakaan saa tehtyä. Ja phs:ia jne. ei niitäkään tarvi älyttömästi!

    Jonna, mie tykkään itekin tuosta tähtimyssystä, mutta se on kyllä liian nafti tuolle kaverille :(

    Noniin, uskallankos mennä kattoo :-D Meiltä nimittäin ei ole pitkä matka tuonne iikku-kiikulle... En vaan oo saanu aikaseksi käydä!

    VastaaPoista
  24. Minä ihastuin noihin apinahousuihin, ajattelin tehdä omalle pojalle samanlaiset!! Muitakin kivoja ideoita sivuiltasi löytyy...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!