perjantai 8. lokakuuta 2010

arki-iltojen saldoa

Tää viikko on ollu kaikinpuolin aika voimia vievät tapaus. Miun yksi rentoutumiskeino on ompelu. On ihana saada jotain kivaa aikaseksi. Ja tällä viikolla on siis jotain tullu saatuakin valmiiksi. Ikkunanpesun ja muun tylsemmän lisäksi ;-D

Miulla on tuolla ollu lime-mustaa junatrikoota (olikos tää nyt JNY-designin kankaita?) ja nyt siitä paidan tekasin. Onnillahan on tuommonen kelta-vihreä jo ennestään. Tähän tein lisänä nuo kainalosaumat vähän eritavalla, eli tuota valkoista trikoota saumoihin. Sen verran laiska olin, että taakse en laittanu, sinne vaan tikkasin peitetikillä päällitikkauksen.



Housujakin parit kipaleet tein. Esikoiselle 134cm:set vaaleanpunaiset velourhousut. Tuntuu ihan hurjalta kuinka isoja koko mein pieni tyttö jo käyttää!!



Onnimies sai turkoosit joustofroteehousut. Näissä ei olisi kangas enää muutoin riittäny, mutta tein lahkeet jatkopaloilla. Peitetikillä liitoskohdan yli, niin tuli kivan näköiset. Esikoiselle paljon tuota tyyliä olenkin käyttäny.

 Eilen illalla värjäsin hiuksia ja kun se vaikutusaika tuntuu aina niin pitkälle kun ei voi oikein mitään tehä. No, ommella voi jos on varovainen ettei värit sotke. Ja teinkin siinä sitten keskimmäiselle sydänhameen. Kangas on ystävältä saatua retrokangasta. Tuli miusta ihan jees :) Tytöllä olikin tuo tänään jo eskarissa päällä, eli kelpasi.


 Aina aika-ajoin joku miettii, että mitä sillä peitetikkikoneella tekee, vai tekeekö mitään. Tässähän jo aiemminkin jo vinkkasin mitä koristuksia voi tehä, tai tuommosia ei-niin-välttämättömiä juttuja. Seuraavassa näkyy sitten se varsinainen hyöty. Eli esim. tuon ylläolevan hameen helma on ommeltu kertavedolla valmiiksi. Ilman peitetikkiähän tuo olisi ensin pitäny ommella saumurilla ympäri ja sitten tikata vielä toistamiseen ompelukoneella yli. Tai vastavuoroisesti taittaa, neulottaa ja sitten ommella. Mutta peitetikki tekee kertavedolla toiselle puolelle tikin, toiselle puolelle huolittelun. Mikä myös joustaa! Mie tykkään käyttää kolmella päällisneulalla, silloin tulee nuo kolme tikkiä ja huolittelutikki vähän leveämpi.



Nyt ois resoripulakin korjattu, joten katotaan saisinko viikonlopulle vielä omat päivitykset!

10 kommenttia:

  1. Hienoja yksityiskohtia, tykkään erityisesti tuosta trikookaitaleesta hihasaumoissa.

    Onnistuneella tuotoksella on tosiaan mielialaa kohentava vaikutus. Ikävä kyllä se toimii toiseenkin suuntaan, itsellä on joskus epäonnistuneen tekeleen jälkeen päivä pilalla ;)

    VastaaPoista
  2. Kivan värisiä housuja! Leikkaako peitetikkikone sen ylimääräisen reunan pois takapuolelta vai pitääkö se itse leikata pois?

    VastaaPoista
  3. Ihana sydän hame!ja nyt selveni minullekin tuo peitetikkikoneen salaisuus,ainakin osittain...kiitos!

    VastaaPoista
  4. Todella siististi ommeltuja paitoja, oot taitava! Tuo sydän hame on tosi ihana!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista!

    Häntähattu, no niinpä! Ja joskus jos on ihan yliväsynyt ja yrittää jotain tehä, niin lopputulos on sutta ja sekundaa. Ja sitten sitä tosiaan on entistä pahempi olo.

    Tia, ei leikkaa. Mutta jos haluis, niin vois ostaa semmosen ohjurin, että sitten menee varmana tikki siihen ihan reunaan. Miulla ei semmosta ole ja joskus menee sitten kauemmas reunasta. Jos pahasti menee, niin leikkaan ylimääräisen pois, jollei muuten ratkaisevasti vaikuta ompeleeseen.

    Kristiina, kiva kun oli apua! Kysy vaan jos jotain kysymyksiä tuosta koneesta. Miulla on se nyt ollu jotain vuoden päivät, että jotain osaan jo ehkä sanoakin. Tosin noista säädöistä en osaa sanoa mitään, säätelen niitä aina vähän fiiliksen mukaan. Eli suomeksi en juuri säätele :-D

    Iikkis, oi kun mukavasti sanottu, kiitos <3

    VastaaPoista
  6. Oi mikä junapaita! Ja itsekin välillä hämmästelen kovasti noita suuren suuria lastenvaatteita mitä nykyisin saa ommella. Uskomatonta miten esikoinen tarvitseekaan pitkiä lahkeita ja pitkiä paidan hihoja :) Niin ne vaan kasvavat silmissä :)

    VastaaPoista
  7. Ihania :)
    Varsinkin tuo alin hame, oi oi <3

    Peitetikki kone taitaa tosiaan olla sellainen koristelu ja helmankäänne kone vai?! ja eiks sil saa resorit kätevästi jos on se nauhaohjain?!ja olenko ymmärtänyt oikein että peitetikkikoneella ei pysty saumoja ompelemaan?!
    Hän kiittää kovasti jo etukäten vastauksista :)

    VastaaPoista
  8. Ihania ompeluksia taas! Sinulta aina saa näitä hyviä vinkkejä, tuo jatkopala housuissa näyttää ihan "tehdyltä" yksityiskohdalta, kun on noin tikattu. Usein kangasta kun on just housuihin liian lyhyt pätkä.. Pitääpä laittaa muistiin.

    Kyselit tuossa ed. kommenteissa siitä Kangastukun merinovillasta, minä tilasin ja oli positiivinen yllätys. Vaikutti oikein laadukkaalta, ja oli hieman ehkä paksumpaa ja napakampaa kuin Myllymuksujen merino. Ompelemaan en kyllä ole vielä ehtinyt..

    VastaaPoista
  9. Kiitos kommenteista :)

    Anna, niinpä! Huvittaa kun kohta saan pitää samoja vaatteita (pituudesta...) kun tyttökin :-D

    Sani, juurikin noin :) Hih, mie olen väärä ihminen sanomaan sen nauhankääntimen kätevyydestä :-D Eli mikä siis kääntää sen resorin paikalleen. Miullahan oli se, mutta möin pois. Ei kestäny kärsivällisyys opetella sen käyttöä... Mutta juu, kyllä se taitaa toimia ken sen opettelee käyttää :-D

    Ansku, kiitos!! Joo mie joskus kokeilin tuota jatkohommaa kun oli pakko tehä housut jostain tietystä väristä eikä kangasta ollu tarpeeksi. Iteasiassa mietin, että kun tuon esikoisen housuihin menee jo enempi pituudessa kangasta, kuten leveydessäkin. Eli kankaasta ei leveyssuunnakaan jää niin paljon yli, ostaiskin alunperin lyhkäsemmän pätkän ja siitä sivusta tekis sitten jatkopalat pituuteen.

    Oikein kiva kuulla noin positiivista Kangastukun merinosta! Se oli kuitenkin vähän edullisempaa ja jos on vielä parempaa laadultaankin, niin sitä varmaan pitää jossain vaiheessa tilata.

    VastaaPoista
  10. Ihania ompeluksia. Tuo raglanpaidan tereet on tosi hauskan näköiset. Ihanan herkulliset nuo vaaleanpunaiset housut. Mitenkäs tuollaisen ´allekirjoituksen´ saa lisättyä blogi postausten loppuun? Ja pitääkö se lisätä aina uudelleen vai saako sen jollakin ´tee aina näin´ napilla? (kysyy tietotekniikan ihmelapsi.... ;))

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!