keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Lämmintä ja käytännöllistä

Vieläkin on koneissa ruskeat langat, joten värimaailma edelleen ruskea. Viime talvena tein reilulla kasvunvaralla Onnille Myllymuksujen siilimerinosta paidan, tänä syksynä tein samaisesta neuloksesta kypärämyssyn. Tällä viikolla sitten hurautin valmiiksi housut. Nyt on koko setti pojalle :)


Suuri kirahvinkaataja :-D

Uusimmassa Ottobressä on tosi hyvä lapasten kaava! Mie olen noita itekin piirrelly, mutta näillä Ottobren kaavoilla tuli tosi hyvin käteen istuvat! Muksut tykästyi itekin :) Suurensin siis sitä kaavaa vaan ensin. Onnille tein ruskeasta joustofroteesta ulkopinnan ja sisäpinnan Myllymuksujen apina-joustofroteesta. Keskimmäiselle tein kokonaan froteesta, paitsi kämmenpalat velouria. Kaksinkertaisia ovat molemmat. Just hyviä ohuiden rukkasten, tai kurarukkasten alle.



Koko trio sai myös ruskeat velouriset kestoprässihousut. Kuvassa on vain keskimmäisen kun esikoisen ja kuopuksen pöksyt pääs heti käyttöön :)


Tänään olikin ihana aurinkoinen syyspäivä, sai vähän kivemman väriset kuvatkin napsittua :) 


12 kommenttia:

  1. Onpas suloinen siilisetti. Ja takuulla lämmin. =)

    VastaaPoista
  2. hieno setti tosiaan! Ja lapaset on hauska idea, täytyykin etsiä tuo kaava joskus!
    mistä tuo valtava kirahvi on ostettu, se on ihan huikean hieno!!!!! :) katseltiin joskus lelukaupassa ISOJA pehmoleluja siis juuri jotain tuon kokoisia ja ne maksoivat monet yli 200 euroa, toiset lähemmäs 300..jäi sitten hankkimatta :)

    VastaaPoista
  3. Toi siilikangas on kiva, kutittaako se käytössä?

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne!!

    Sari; on lämmin. Ja nyt on vaihtopukuja kun on Kivatia ja Ruskovillaakin :)

    lallatilaa; et varmaan halua kuulla, mutta tuo kirahvi on kirppislöytö. Hintaa tais olla 15-20e, en enää muista ees tarkalleen. Huh! Nuo pari-kolmesataa euroa kuulostaa kyllä pahalle!!

    Tia, meillä ei ole noita käytetty alusasuna kun herra herkkähipiä haluaa vain silkkiasut ihoa vasten :) Tytöillä on sitten Ruskovillan ja NameIt:n merinokerrastoja. Ehkä nuo em. on vähän sileämpiä kuin tuo neulos.

    VastaaPoista
  5. Sinä se ehdit ompelemaankin vaikka päivät kuluu koulussa :) Hienoja töitä :)
    Osaatko sanoa, eroaako laadullisesti tuo myllymuksun merinovilla paljonkin kangastukun vastaavasta? Tai kangastukussahan on vain yksiväristä, mutta materiaalilta noin muuten :)
    Ja hyvä tietää että toi hanskamalli on toimiva, täytyy ainakin tuplaneideille tehdä aluslapasia tilkuista :)

    VastaaPoista
  6. Voi kuinka kivoja! Ihana tuo eka kuva! Varsinainen hurmuri tuo teidän pienimies. :)
    Tuota lapaskaavaa täytyykin koittaa. Meiltä puuttuu just kurahanskojen alta lapaset. :)

    VastaaPoista
  7. Meilläkin on tuommoinen kirahvi ! Kuinka tommoset prässit tehdään housuihin? Mäkin haluaisin osata :)

    VastaaPoista
  8. =) Ihania ompeluksia..ai mitäs sanoit tänään laiskottelusta ?? Tää postaus ainakin kertoo ettet ole laiskotellut=)

    VastaaPoista
  9. Ihania vaatteita jälleen kerran ja nuo lapaset täytyy ottaa testiin ehdottomasti. Tilasin juuri ottobre-lehden ja pitäisi alkaa heti tästä uusimmasta numerosta.

    Osaisitko kertoa noista eri kankaista että mitkä on hyviä ja millaisiin vaatteisiin niitä voisi käyttää... kun siis myllymuksuilta katsoin esim. bambusilkki, merinovilla, bambu ja oliko joku bambuvillakin. Onko nuo alusasuihin (esim. kerrastoihin) passeleita vai mihin?

    Meillä on perheessä useampi atoopikko ja mietin että olisikohan tuo bambusilkki yöpukuihin hyvä kun bambu vissiin on antibakteerinen. Meillä tahtoo olla iho ruvella lapsilla ja kutisee hillittömästi niin jotain erilaista pitäisi keksiä aluvaatteiksi.

    VastaaPoista
  10. Ihana villasetti! Ja lapaskaava on mulla mennyt jotenkin ohi, vaikka tuota uutta lehteä oon muka selaillut muutaman kerran. Sitä pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  11. Kiitos kommenteistanne!!!

    Kati, mie en ikävä kyllä osaa sanoa eroa Kangastukun ja Myllymuksujen merinolle, olen sitä itekin miettiny, että pitäs tilata Kangastukusta. Täällä kyllä jossain kommenttiosiossa sitä kehuttiin :)

    NorppaStiina :)

    Miranda, halutusta kohdasta vain kangas kaksinkerroin ja tikkaus reunasta. Tosi vaikea selittää, mutta ei siis ole millään muotoa hankala tehä, ihan ompelukoneella perustikillä :)

    Kati, ;-D

    Anonyymi, tuota Ottobre-lehden tilaamista ei varmasti tarvi katua! On tosi hyvä lehti. Bambu ja bambusilkki varmasti olisi hyviä materiaaleja. Meillä Onni on tykänny myös silkkivillasta, en vaan tiiä onko sitä kankaana myytävänä, hällä on Ruskovillan settejä siis. Atoopikkoja täälläkin ja tytöt tykkää merinovillaisista, Onni selvästi enemmän silkkisistä. Liekö vaan pojilla herkempi hipiä ;-)

    Meeri; :) Suosittelen tosiaan tuota kaavaa. Se on ns. vauvakaava, mutta pienellä muokkauksella saa suurennettua. Leveyttä en laittanu lisää, ainoastaan kärkeen ja peukaloon pituutta lisää.

    VastaaPoista
  12. Ihana haalari,ihanat hanskat!Täytyy kans koittaa tuota hanskakaavaa vaikka itsekin olen hanskankaavan piirtänyt.Sen verran tuota on nyt kehuttu :) Täytyy pojille tehdä merinovillalapaset talvihanskojen alle kun ovat niin huonoja tarkenemaan.Mä oon just hetki sitten tehny tuosta samaisesta siilikankaasta toiselle pojalle potkarit ja toiselle kalsarityyppiset alushousut eikä kumpikaan oo valittanu että olis inhottavaa ihoa vasten:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!