sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Dinosaurus, jääkarhu ja muitakin elukoita

Oltiin viikonloppu Kiteellä ja kerrankin muistin (työkaverin muistutuksella tosin), että Kiteellä on Marimekon tehtaanmyymälä. Ja sitä aina niin kovin kehutaan. No nyt ei kyllä sattunu tuuria kankaiden osalta. Ei oikein mitään ollut mieleistä. Tai no niissä normaalihintaisissa kyllä, mutta en ostanu. Samoten siellä oli 3m pätkiä pakattuna muoveihin, mutta niissäkin oli kivat kuosit joustamatonta puuvillaa. En ostanu niitäkään. Onni olisi halunnu semmosen yksinertaisen pienen kassin, siis semmosen vuorettoman, minkä ompelee 5 minuutissa. En ostanu sitäkään :-D Ostin 7 eurolla pieniä kankaanrippeitä ja se kyllä kannatti. Osast niitä valmistui tänään paita ja kassi. Vielä on vähän jäljelläkin! Niin, ja asiakaspalvelu siellä oli oikein ystävällistä, siitä jäi siis hyvä mieli :)

Mie tykästyin kirkkaansini-valkoraitaiseen trikooseen. Sitä ei kuitenkaan ollu tarpeeksi kokonaiseen paitaan, joten ostin noita tilkkuja ne mitä löysin ja tein sitten valkoisesta joustofroteesta etuosan. Alkuun meinasin tähteä rinnuksiin, mutta päädyin dinoon. Ja hyvä kun päädyin, poika kun heräsi päikkäreiltä, niin tuo piti välittömästi saada päälle :)
Ei kyllä taas ihan ongelmitta onnistunu ompelu. Peitetikkikone alkanu temppuilee enempi ja vähempi. Eli hyppytikkiä tulee. En ees yrittäny alkaa purkaa, koska silloin kun pitää purkaa, niin se ei onnistu. Ja päinvastoin... Käsineulalla sitten varmistelin hyppykohtia. Pitänee huoltaa nuo kaikki koneet taas. Tai siis mies huoltaa... Miun ei passaa noihin koskea tällä kärsivällisyydellä :-D

Äsken mainitsinkin, että Onni olisi halunnu sieltä Marimyymälästä kassin. Mitä en ostanut. Ostin palan kangasta ja siitä piti tehä just semmonen yksinkertainen vuoreton kassi... No en malttanu tehä semmosta, vaan tähän tuli vuori, sekä vetoketju. Ei sitten autossakaan Onnin aarteet tipahtele pitkin poikin. 

Lupasin loppukankaista tehä tytöille kassit, mutta miusta tuntuu, että niistä saattaa tulla pienet taulut... Ois aika kivat pinkit kankaankohdat nääs jälellä.

Loppuun vielä Kiteen eläinpuistosta pari kuvaa. Ollaan käyty useana vuotena kesällä tuolla, vaan nyt talvella ensimmäistä kertaa. Ja se kannatti!! Lapsetkin tykkäsi kun nähtii kaikki semmosetkin eläimet, mitkä kesäkuumalla on pöpelikössä piilossa. Karhu puri varpaankynsiään ihan aidan vieressä ja toinen tallusteli siinä takana. Ilves mötkötti mökkinsä katolla, ketut (puna- ja hopea-) tulivat ihan aidan viereen. Naali seurasi meitä aidan vieressä, kauris tuli nuolemaan verkkoaan siihen ihan viereen. Välillä vähän hirvitti kun siellä oli niin paljon lunta, että elukat ois pienellä jalkojen nostamisella päässy aitauksesta pois. Vaan ei ne taida sieltä ymmärtää tulla pois. Onneksi.
Vesipuistossakin siellä käytiin ja se on kyllä ihan tosi hyvä paikka näille pienemmille. Esikoinen tosin jo kaipaili vähän hurjempia juttuja. Itelläni ei ollut niin nautinto tuo viikonloppu kun joku karsea tauti tässä päällä ja täysin lääkkeiden voimalla pusketaan päivästä toiseen. Mutta ehkä tää jossain vaiheessa helpottaa!

Mirka


ps. Miksi miun blogista näkyy nyt tuo allekirjoitus kaikissa linkeissä kuvana, eikä ensimmäinen kuva kuten yleensä??? 

pps. nyt vaihdoin tuon allekirjoituksen ei-linkiksi, katotaan jos ees joku kuva-kuva näkyis nyt!8 kommenttia:

 1. Ihana kassi! Tahtoo samanlaisen :)

  VastaaPoista
 2. Ihana kassi! Ja kiva paita. :) Ihania nuo eläinkuvat.

  VastaaPoista
 3. PaaPii, kiitos!! Oli tykätty Onninkin puolesta :)

  Minttu, kiitos!! Marimekosta tosiaan tuota kangasta saa ja suht nopsa on peruskassi ommella ;)

  NorppaStiina, kiitos siulle myös!! Eläinkuvia ei tällä kertaa tullu paljon tuota enempää otettuakaan, kun tuntuu ihan pöhköltä vuosi toisensa perään kuvaan samat elikot :-D

  Kewa, kiitos!! Ja nyt vasta sain linkattua siun ihanan blogin tuohon miun listaan! Tosi ihania oot tehny. Haalareitakin ihan urakalla!

  VastaaPoista
 4. Raikas tuo raita-dinopaita, tykkään vaikka en normisti sinisestä välitäkään. :)
  Ihana tuo kassi kanssa!
  Meidän pitäisi kanssa tuonne Kiteelle joku kerta ajella, kun on kuitenkin niin lähellä..

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana tuo kassi, mäkin haluun tuommoisen!!

  VastaaPoista
 6. Mie asun ihan tuon Marimekon myymälän naapurissa, ja tulee käytyä tarpeettoman usein siellä kangaslaareja penkomassa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!