sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Hattuu, huivii, nappii, paitaa

Ensi viikko onkin yhtä synttärihulinaa! Tytöillä on kavereiden synttäreitä ja sitten pidetään Onnin 4-vuotissynttärit myös. On kyllä nyt vähän pienemmän kaavan mukaan kuin normaalisti kun juhlat alkaa vasta töiden jälkeen. Mutta ehkä siinä jotain ehditään. Meillä vaan on yleensä synttärit olleet semmosia koko päivän mittaisia paljon vieraita sisältäviä tapahtumia, mutta tällä kertaa näin. Poikahan oikeasti viettää synttäriään juhannuksena.

Mutta asiaan, tässä on omille ja muille tehtyjä juttuja. Aloitetaan nyt vaiks sitten lahjaksi menevällä hatulla. Aika kiva tuo kangas. Eurokankaan kangasta, samanlaisesta, mutta keltaisesta ja vihreästä, tein aiemmin tytöille hameet.




Nyt on kyllä kuvat sikinsokin kapeita ja leveitä. Johtuu ihan siitä, että osa on otettu kännykällä ja osa kamera-kameralla. Kännykällä tulee noita leveämpiä. Mutta takas asiaan. Myös lipallisia huiveja tein muutaman. Nää on ollu ihan menestys mein tytöillä! Viime kesänä jo tein useampia ja niitä todella on käytetty! Nyt vaan melkein pitäs jotain trikoota ostaa, mikä kävis tytöille, alkaa olla loppu nääs semmoset palat. Vai hmm... Liekö on loppu, kunhan yritän löytää syytä tilaamiselle ;-D



Erona viime vuotisiin, niin tänä vuonna laitoin neppikiinnityksellä. Saa pientä säätövaraakin sillä aikaseksi. Ja siistemmän näköinen kuin ommeltu. Makuasioita kuitenkin.

Onnille tein tästä örkkikankaasta keväällä haalarit. Kangaspala on tuolla oottanu, että jotain siitä tekisin ja tein nyt sitten ihan vaan t-paidan. Kaulus on nyt kantattu erilailla kuin normaalisti mie tykkään tehä. Ihan kiva noinkin kyllä tulee. Taas jälleen makuasioita! Yleensähän teen vähän eritavalla, tulee ohkasempi niin. 



Nappeja tulee tehtyä lähes joka päivä! Kaikista mahollisista kankaista. Kuumaliimapyssykin on tuossa jo valmiina, että saisin tehtyä nipsejä, sormuksia ja muita. en vaan ole aikaseksi saanu etittyä pihtejä, joilla saan nuo koukut napin takaa irti. 


Leppoisaa sunnuntaita toivotellen

Mirka

8 kommenttia:

  1. Voi miten somia kesähattuja ja huiveja olet ommellut! Ja ylipäätään ihan hurjasti kaikkea! Vau! Pitäisi itsekin tässä nyt vähän aktivoitua ompelu-rintamalla :)

    VastaaPoista
  2. Lippis on herttainen ja huivit näyttää tosi käytännölliseltä, pitäis kokeilla. Nappijutut ne varmasti on koukuttelevia!

    VastaaPoista
  3. Tosi kaunis lakki. :) Ootko omasta päästä ohjeella tehny vai jostain ohjeen löytäny ja sama kysymys lippahuivin kohdalla.

    VastaaPoista
  4. Ihania hattuja ja huiveja!

    Minä tilasin violettina tuota ötökkäkangasta ja minusta se oli paljon huonolaatuisempaa kuin ruskea. Tosi iso pettymys, jotenkin lirua se kangas verrattuna ruskeaan ja tuolla se nyt odottaa laatikossa että mitä siitä teen... yökkäriksi taitaa mennä :(

    Nappeja ollaan mekin tyttöjen kanssa tehty ja niistä sitten sormuksia, pinnejä ja pompuloita. Niitä on kiva viedä kavereille tuliaisiksi vaikka kylään mennessä.

    Tanja

    VastaaPoista
  5. Kiva on tuokin tapa huolitella kaulus, itse käytän monasti tuota. Hauskoja nappeja taasen! Ja ihana kangas tuo huivissa käytetty eläinkangas :) Mistä olet löytänyt?

    VastaaPoista
  6. Kivoja ompeluksia taas :)

    Tosi kiva idea noihin lippahuiveihin noi napit!
    Nii ja kyl minä olen tehnyt vallan normi puuvillastakin lippahuiveja ja hyvin toimii :)

    VastaaPoista
  7. Ihana pinkki hattu! Ja tuo nappien tekeminen on NIIIIIN koukuttavaa:)

    VastaaPoista
  8. Kiitos ihanista kommenteistanne!

    Anna, miulla kulkee aina sykleissä, viikolla ei saa mitään aikaseksi, sitten viikonloppuna välillä aina sarjassa tulee väsättyä kasa :-D

    Kewa, suosittelen kokeilemaan. Ainakin meillä on tytöt tykänny. Hih, keskimmäinen suunnitteli jo Onnillekin kuulema poikamaisempaa lippahuivia. Katotaan jaksanko yrittää toteutusta.

    Tanja, joskus oli hattuun Ottobren joku ohje/kaava. Mutta nykysin vetelen ihan suoraan saksilla kankaasta nuo osat. Eli ei ole kaavoja, aika simppeleita. Noista(kin) voisi joskus yrittää tehä ohjepostausta, mutta en uskalla luvata milloin. Edellisetkin lupaukset on vielä tekemättä "nolona".

    Tanja, no voi rähmä :( Tuo ruskea on ollu kyllä aika kivasti kuosinsa pitävää. Toivottavasti saat käytettyä kuitenkin :)

    Nuksu; en enää iteasiassa ees muista mistä kangas on :( Se on tosi pitkään tuolla kaapissa lojunu. Oiskohan ollu naapurikaupungin pikkuisesta kangasmyynnistä.

    Sani, joo, en ees tiiä miksi en aiemmin ole käyttäny neppikiinnitystä! Sillähän saa kivasti säätömahdollisuutta. Aiemmin olen siis vain ommellu kiinni. Ja noihen kanssa olisi puuvillaisetkin helpompi tehä, kun ei tarviisi joustopätkää taakse!

    Ilona, sanos muuta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!