torstai 2. kesäkuuta 2011

Tytöille

Tän illan ihan tosi pikaiset ompelut! Ei malta keskittyä sisällä mihinkään, mielummin on pihalla tai lennossa :-D Mutta tässäpäs jotain. Tytöt tappelee parista H&M:n trikoisesta pannasta joka päivä. Aina just se on toisella, minkä toinen haluis laittaa. No ei noita kyllä kummonen ole ommella, tosin näissä tän päivän kokeiluissa vaan ei työnjälki kovin kummosta ole. Siis se liitoskohta, mutta sehän jääkin niskaan hiusten alle piiloon ;-)
Meinasin, että noita seuraavia kuvia en teille näytä :-D mutta menköön. Eli työnjälki on ihan kamalaa!! mutta tuosta näkyy noita systeemeita mitä kokeilin. Oikeastaan tuossa action-kuvassa on se versio mihin nyt päädyin, eli se on vähän yhdistelmä näitä kaikkia... Mutta siis apinapannassa tein putkeksi ja sitten päät sisäkkäin ja tikkaus yli. Tuossa on se etu, että tuo keskikohta kestää keskellä eikä tarvi aina olla vääntelemässä. Lopullisessa versiossa vielä vaan pidin huolta, että päät oli ihan samankokoiset, ettei tursu noin kuin tuossa apinapannassa... Ja hei, seli seli, mutta tuo apinapanta oli jo ollu käytössä, siksi on venyneen ja vanuneen näköinen :-D

Tässä tein vähän niinkuin alkuperäisissä H&M:n versioissa, mutta en ihan. Ja ei tuo oikein hyvä ole kun jää tuo paksuhko sauma keskelle taakse. 


Parit kruunuhatutkin tuli tehtyä. Miusta tuo rusettihattu (Onlyn paidasta tehty) on kivempi kun ei lörpötä, mutta tytön mielestä lörppö, eli pinkki, hattu on parempi. Tuosta nyt ei ole kuvaa, mutta jää siis takaa lörpöttää tuo hattu.


Ja hei! Vihdoin sain tilattua nappivehkeet!! Eli siis ne, että voi tehdä ite kangaspäällysteisiä nappeja. Etsystä tilasin. Kohta on nappeja jokalähtöön, se ihan nepityskone (ei pihdit, vaan se neppipressi) miulla on ollukin jo useita vuosia. 


Mirka

ps. huuto.netissä nyt kohteita lisättynä

8 kommenttia:

 1. Oi miten kivat! Ja ihana että uskallat näyttä niitä kehitysvaiheessa olevia juttuja. Minua joskus harmitta kun kaikilla on aina niin siisti ommeljälki ja itsellä melkein aina jotain vinossa yms. Olen vain niiiiin huono kuvamaan ja mun kameralla ei saa läheltä otettu kuvia. Innolla odottelen napituskoneen esittelyä, kiva puuha varmasti!

  VastaaPoista
 2. Juu, ei aina voi onnistua ;) nimim. juuri eilen ompelujäljen kanssa tuskaillut...

  Mulla kanssa on ollut mielessä trikoopantojen teko, niille kun käyttöä tytöillä olisi. Tilkkujakin löytyisi aimo kasa, mutta jotenkin ei vaan ole saanut aikaiseksi. Onko noissa sun pannoissa kumppari, vai ovatko pelkkää trikoota?

  VastaaPoista
 3. Meillä kans pari ostopantaa ja eilen yritin ommella trikoojämästä muiden omepluiden lomassa tuommoista, mutta heitin roskiin, kun joku siinä tais mennä pieleen :/ Pitää yrittää paremmalla järjenjuoksulla uudelleen. Nuo pipot on tosi nättejä (ja varo vaan, se nappien teko on aikamoisen koukuttavaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kewa ja TanttaRalla! Oikeasti kyllä mietin, että ilkeekö noita ees esitellä, mutta toisaalta ovat semmosia, että varmaan aika monen tyttölapsen äiti moisia joutuu/saa tehdä :-D Yllättävän paljon noillekin hintaa tulee, jos useamman lähtee kaupasta ostamaan.

  Hih, toivottavasti saan tehtyä hyvän postauksen nappijutuista. Mie olen vähän huono nykyisin tekeen ns. muita postauksia. Ompeluhuonepostauskin on edelleen tekemättä. Kuvat on kyllä koneella ollu pitkään...

  Mie en laittanu tuonne väliin mitään kuminauhoja. Eli ihan vaan trikoopötköjä, mitkä sitten yhteen. Yllättävän pienen saa tehä päänympärykseen verrattuna, että kestää napakasti päässä. Noistakin tuo apina vei voiton, vaikka mie ajattelin, että tuli ihan liian tiukka. Noh, tästä on hyvä jatkaa :)

  VastaaPoista
 5. Meeri, uutta kokeilua vaan kehiin! Tosiaan, tein vaan pötkön, minkä ompelin päistään yhteen. Kuulema toimii hyvin (sanoi siis tytöt). Ja juups, olen lukenu aika monesta paikkaa, että nuo napit koukuttaa pahemman kerran :-D Onneksi ne ei nyt ihan päivässä tule. Tai niin, oishan se ollukin jees kun ois viikonlopuksi jo ne saanu!

  VastaaPoista
 6. Kolmen pojan äitikin joutuu noita tekemään, jalkapalloilijoille ihan must jutut, ja mitä isommat edellä... 2-vuotias huutaa että mullekin kaulapanta...
  Otin mallia omasta peakin pannastani kun aloin tekemään, aluksi oli kyllä aika blonditesti, ensimmäisestä versiosta on turha edes kertoa, ei mennyt ihan niin kuin strömsössä mutta lopulta onnistuneissa tein putket ja sitten ompelin päät niin pitkälle nurjalta puolelta oikeat puolet vastakkain kuin sain ja lopuksi jääneen reiän oikealta puolelta umpeen, niin tuo minun alkuperäiseni oli tehty

  VastaaPoista
 7. Hanna, aivan! Eipäs tullu tuo jalkapalloilu ees mieleen! Onni taasen haluaa tuommosen kruunupipon. Mietin, että jos tekis vaiks mustan ja jotain ritari-dino- tms. teemaa sitten kuvaksi :)

  Ja kiitos vinkistä, tuo kuulostaakin varsin toimivalta tavalta ommella tuo panta :)

  VastaaPoista
 8. Ihanat nuo kruunupipot!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!