lauantai 7. tammikuuta 2012

Sisälle ja ulos

Viikon aikana taas jokunen hurrautus koneella tullu tehtyä. Maatuskavelour taipui esikoiselle tunikaksi. En  muista, että olisin koskaan tehny tunikaan/mekkoon täysin suoraa helmaa ja vähän se kyllä tuntuukin oudolta noin, mutta menköön. En jaksa alkaa tuota peitetikkikoneen tikkausta purkamaan (se nimittäin ei purkeennu sillon kun pitäs ja jos ei pitäs purkeentua niin voi hyvinkin yhellä langanvedolla koko pitkä sauma olla purki...). Taskujen taustakankaat pilkullista puuvillaa ja noissa kainalosaumoissa on tereenä ihan vaan samaa resoria mitä hihoissa ja kauluksessa. Tää oli jälleen kerran operaatio, mikä eli koko ajan kun sitä tein. Eli lähtökohta oli vaan tunika, sitten tekemisen aikana tuli noita pikkujuttuja lisäiltyä (tereet, taskut). Koko tuossa on n. 140cm. Alkaa oikeasti olla esikoisen vaatteiden hankinta kaupoista aika minimissään kun tuossa koossa ei oikeasti tunnu löytyvän kun jotain semmosta vaatetta mitä en 9 vuotiaalle vielä halua... Huoh.
Keskimmäinen on pyytänyt jonkin aikaa tupsullista talvihattua. Olisi hälle riittäny ihan vaan johonkin vanhaan velourhattuun tupsun kiinnittäminen. Mutta eihän noita hattuja kauan hurauttele. Tein fleecestä, fleecevuorella ja vielä korvien kohdalla fleecevahvistukset. Menee vähän kylmemmälläkin. (voi tuota innokkuutta kun pääsee kuvattavaksi... :-D)

Peikkopulista keskimmäiselle teddykarvavuoriset rukkaset. Esikoiselle tein tämmöset aiemmin, mutta pikipallopulista. Ovat tykänneet. Kuulema muita rukkasia eivät käytä. Se tietysti lämmittää äidin mieltä :) Onnille on myös vastaavat tuolla leikattuna, jos jossain kohtaa ehtis kasaan hurautella. Samoten vein hyvän ystävän vastasyntyneelle vauvalle peikkotumput, mihin tuli teddyvuori. Nyt on meilläkin lunta! Ja Onnin (minun...) lempihattu pääsi taas käyttöön! Onhan tuo aika reuhake, mutta on se kuitenkin häntähattu! Oikein mukavia ja reippaita talvipäiviä kaikille!

Mirka

16 kommenttia:

 1. Maatuskavelour on ihana! Ja peikkotumput suloiset:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Minna ja Maija :)

  Maija, miusta tuo kuvaa aika hyvin tuota pikkutermiittiä :-D

  VastaaPoista
 3. kiva mekko! tykkään noista taskuista erityisesti kun on erilaista kangasta näkyvissä vähän :)
  ja Onnista, ihan mahottoman söpö on tyyppi karvahattuineen!!

  VastaaPoista
 4. Suloinen mekko, ja pipo on ihana. Tyttö sanoi kun näki : Mun hattu! Pitäisköhän alkaa jo vihdoin pipo-ompelukset :D

  VastaaPoista
 5. kivoja ompeluja. Ja tosi ihana toi maatuska velour, muistatko mistä olet hommannu?

  VastaaPoista
 6. Tosi kivoja ompeluita taasen. :) Ja yhdyn tuohon "vaatepulmaan", meillä vasta ekaluokkalainen, mutta koko on 146 vähintään. Ei löydy kaupoista mitään miellyttävää. :/

  VastaaPoista
 7. On kyllä aivan ihania ompeluksia :) Tulee tuosta viimeisestä karvalakista ihan oma lapsuus mieleen, meillä oli varmaan kaikilla tuommoset hännälliset :) Mun täytyis kyllä kans koittaa noita talvisia pul-rukkasia :)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana tuo maatuskakangas! Ja tosi kiva tunika. :) Ihana tuo ilme tuossa pipokuvassa. ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitos ihanista kommenteistanne! Ja Onni kiittää myös :) Onni ei kyllä ihan rehellisesti sanottuna ite kauheasti tuosta reuhakkeesta tykkää kun ne karvat menee naamalle... Liekö vieläkin vähän reilu tuo hattu... Mutta ei noita liiemmilti ole näkynyt myynnissä, että olisi pienempää saanut. No, ajaa asiansa.

  Maatuskavelour on ostettu www.printknitstudio.com -nimisestä paikasta. Suosittelen kyllä lämppimästi, ystävällinen palvelu ja nopea toimitus (1-2vk).

  VastaaPoista
 10. pitkästä aikaa muiden blogeja urkkimassa. yhtä innokkaita ilmeitä meilläkin päin kun pipokuvia otettiin! :D

  VastaaPoista
 11. Tosi suloinen tupsuhattu!

  Maatuskavillitys on täällä päin laantunut=)Mutta kiva mekkonen. Voisin tuollaisen meille yöppäriski ottaa ilman taskuja, kun ei enää kelpaa simppelit trikoomekot neidille päiväkäytössä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!