sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Jumpsuit, OnePiece, haalari

Monta nimitystä löytyy, mutta siis yhtäkaikki, velourinen kokohaalari oli eilisen päivän ohjelmassa. Esikoinen kasvaa hurjaa vauhtia ja joulupukin tuoma 146/152 kokoinen Maxomorran jumpsuitti on vähän turhan jämptin kokoinen. Eli eikun hommiin. Raitavelour löytyi todellisena löytönä viime kesänä, koko n. 3 metrin pituinen pala taisi maksaa 3 €! Haalarin jälkeen jäi vielä jonkunmoinen pala, mistä vielä jotain saa tehtyäkin, ehkä hupparin pojalle.

Valmiskaavaa ei ollut, joten hyödynsin keskimmäiselle tekemääni kaavaa. Reilulla kädellä suurensin 128 kokoista kaavaa ja tekovaiheessa näytti kyllä sille, että tyttö hukkuu tuohon pukuun! Ja kyllä, reilu se on, mutta kuulema on just hyvä! Ja tottahan se onkin, että haalarin on tarkoitus olla mukavan väljä. Rento kotiasu :)Huppu on vuoritettu sydäninterlockilla. Samaisesta kankaasta on tehty esikoiselle todella lökärit yökäyttöön. 


Kaapeista ei löytynyt kuin takkivetoketjuja. Mutta kun ompeluinto oli päällä, niin en antanut asian häiritä. Saa nähä kestääkö vetoketjun alaosa kuinka hyvin käytössä kun siellä on vähän, hmm... patenttia :D


-miku-

3 kommenttia:

 1. Onpa kiva ja ollut mieletön kangslöytö!!! Aikamoisesti menee kangasta jos kokona on 146/152cm, tuntuu jo että meidän eskarilaisen koko 134/140cm vie paljon kangasta ja ompelun kannattavuus siinä kyseenalainen, mutta on ainutlaatuiset ne itsetehhty!!!

  VastaaPoista
 2. Mie tein samasta haalarin Leeville. Jos kangas on samaa kuin miulla, niin suosittelen käyttämään vaikka jotain pesuliinaa sitä pestäessä - meillä punainen värjäs mukavasti kaiken ja puku on vaaleanpunaisen lilahtava, epätasaisesti :D Mutta ihanahan tuo on jumpsuittina, siinä miekin sen ensijaisesti näin :)

  VastaaPoista
 3. kewa, sanos muuta! En varmaan olisi raaskinut alkaa ompeleekaan tytölle tuota, jollei olisi ollut tuo pala oottamassa "jotain".

  Anni; juu, torilta ostin, ostit varmaan samalta? Varoitteli kyllä tuosta värin päästöstä ja nakkasinkin keruuliinoja kyytiin... tuloksena, että valkoiset raidat v.siniset. Uusin pesun, kera valkaisevan aineen ja uudet liinat. Taas liinat ihan värissä, eikä raidat kirkastu. Siksi kangas pitkään lojuikin laatikossa kun inhotti tuo värjäytymä. Mutta tuossa kotihaalarissa ei haittaa. Ja iteasiassa kun on tasaiseen värjääntynyt, niin ei paha edes :) Eli eri raidat päästi väriä, pesitkö missä kuumuudessa? Mie pesin 60 asteessa ja rummutin kummankin pesun jälkeen, onkohan sillä ollut vaikutusta?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!