torstai 9. toukokuuta 2013

Norsu-takki kesään

Viime vuonna tein pojalle sinisen norsutakin, se olikin ihan kiitettävästi käytössä :) Saattaa vieläkin mahtua, mutta ainah voi silti tehdä uuden. Ihan suunnittelematta eksyin Finlaysonin myymälään keskiviikkoiltana. Ja sieltä tarttui matkaan vähän paksumpaa puuvillaa oleva norsukangas. Tämä ei siis ole ns. lakanakangasta, vaan enemmänkin lakanakankaan ja markiisikankaan välimuotoa, mutta hyvin hyvin notkeaa.

Vuori on etu- ja takaosan osalta ihan puuvillaa ja hihoissa on vuorikangasta. Eli sitä luistavaa keinokuitukangasta.

Hupussa, tuulilistassa ja vuoressa on väriä antamassa retropuuvilla ja resoreihin haettu hupusta tuo vihreä väri. On muuten ensimmäinen tuulilista minkä tein. Eikä se nyt ihan nappiin mennyt, mutta varsin ajaa asiansa! Seuraavan kerran tiiän tehdä vähän toisin :) Poikakin tykkäsi takistaan.Kaava on Ottobresta, nro 1/2013 ja takki hyvin pitkälti tehty "Against the Wind" kaavoilla, kokoa 116cm. Taskuja en laittanut, koska tuo kuosi hajoaisi ikävästi jos laittaisi. Ja hihoihin laitoin resorit, on kätevämmät. 

-miku-

20 kommenttia:

 1. Ihana takki! Mulla haaveissa tehdä myös samaisesta kankaasta pojille takit <3

  VastaaPoista
 2. Todella upea! ja kivasti tuo värillinen vuoriosa piristystä :)

  VastaaPoista
 3. Todella hieno! Koskahan sitä itse uskaltaisi ryhtyä takin tekoon :-)

  VastaaPoista
 4. Ihana! Tuo kuosi sopii niin kivasti takkiin ja mustavalkoisena on tosi kiva. Siulla on vielä tuota ihkua kangasta tuossa hupunvuorena.. :)

  VastaaPoista
 5. Vau mikä takki! Onkohan miunkin vahingossa eksyttävä tuonne myymälään? Oon miettinyt Leeville takkikangasta jo jonkun aikaa. Mieleistä ei tunnu löytyvän. Mutta tää. Ja keltaisilla asusteilla of course! Ihanaa!

  VastaaPoista
 6. Oih miten ihana takki. Ihanan pirtsakka vastakohta tuo hupun sisäosa, sopii niin loistavasti. Mahtis!

  VastaaPoista
 7. Ihan mielettömän hieno! Mäkin viime vuonna ompelin pikkutytöille takit Tosimummon innoittamana. Ja totesin juuri muutama päivä sitten, että pieniä ovat, joten taitaa olla uusien takkien ompelu mullakin edessä :)

  VastaaPoista
 8. Huippu hieno! Tosi kiva. Mä aina vaan haaveilen, et tekisin takin, mutten uskalla edes aloittaa...

  VastaaPoista
 9. Hienosti toimii simppeli päälikangas ja värikäs vuori :)

  VastaaPoista
 10. mulla ois tota sinistä norsua oottamassa takkiompelua. Mutta ompeluinspis kateissa ja kaksi takkia odottamassa käyttöä...

  VastaaPoista
 11. Oi kiitos ihanista kommenteistanne!! Tässä on tämä blogin ihanuus, että saa muilta kommentteja onnistuneesta ompelusta :) Tykkään kyllä itsekin takista, tuo malli on tosi hyvä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!