tiistai 19. tammikuuta 2010

hattuja, housuja ja tuunausta

Pienoista kiirusta tässä pitäny, että ei oo ehtiny blogiakaan päivittää! Keskimmäinen lapsukainen vielä sairastuikin tässä, mutta nyt on jo parempana ja lääkekuuri menossa. Tässä otos useammastakin ompelusta. Aloitetaan Onnin traktori-hatusta. Metsolan Walmet-neulosta jäi yli just hyvän kokoinen pala, että siitä sai hatun. Iteasiassa vieläkin jäi pieni pala, vaikka tehosteeksi johonkin. Mitäänhän ei heitetä hukkaan! Ulkopinta siis tuota paksuhkoa neulosta ja sisäpinta keltaista joustofroteeta. Peitetikki vähän temppuili tuon saumojen paksuimman kohdan kohdalla, mutta se jää piiloon, joten en jaksanu alkaa korjailee. Ei varmasti käyttäjäänsä haittaa :-D Onni alkoi vaatia itselleen hattua noiden tyttöjen keväthattujen jälkeen. Hassua kun oikein osasi pitää puolensa, että kun tytöt sai, niin hänkin haluaa! Oli ilme kyllä mahdottoman iloinen kun heräsi päiväunilta ja sillävälin olin tuon ommellut. Leudompana päivänä ollukin autoillessa merinovillaisen kypärämyssyn parina käytössä.



Toisenkin hatun tein, ulkopintana Nanson työkonetrikoo. Tällä olisi tarkoitus lähteä lahjaksi, sopinee perheen tilanteeseen, vaikka pihapipoksi keväällä ;) Pahoittelut megaruttuisesta lookista... Oli tuolla ompelukasassa menny ihan ryttyyn, mutta en kerenny alkaa silittelee nolous...


Joustofroteehousuja, ihan perus-sellaisia tein parit. Nyt kun esim. Lindexillä näyttäs olevan hempeämpiäkin värejä tarjolla, pitihän Onnillekin yhet vaaleansiniset housut tehdä. Saa nähä käykö meillä minkään vaatteen pariksi! Limet on Myllymuksujen joustofroteesta tehty.


Niinkuin näkyy, resorit on jääneet meillä pysyäkseen. Iteasiassa tytöt toivoi, että vanhoihin housuihin vaihdetaan myös kumppareiden tilalle resorit. Punaisia tuolla olisikin läjä mihin tuo operaatio pitäisi tehdä, jahka jaksan vaihtaa saumuriin langat...

Onnin viidakkopaidasta tuli tosi lyhyt. Ja se meinasi jäädä käyttämättä. Mutta kun kangas on niin kivaa, ajattelin vähän lisätä käyttöikää. Laitoin ison resorin alas. Meinasin vielä peitetikillä ajaa tuosta yli, niin ei jää niin pussilleen. Jahka peitetikissäkin on punaiset langat :-D


Langoista puheenollen... Voitte uskoa, että täällä on eräskin lankarulla! Samaa väriä pitää ostaa niitä isoja rullia aina kahdeksan per väri. Neljä saumuriin, neljä peitetikkiin, lisäksi tietysti vielä tavan ompelukoneen langat. Nuo isot kartiorullat vie ihan älyttömästi tilaa! Pitäisi saada joku järkevä lankateline, mihin nuo saisi järkevästi. Siis niin, että ei veisi kauheesti tilaa, mutta olisi helppo ottaa kun tarviaa. Ideoita?

13 kommenttia:

  1. Kiva kun postailit. Minä jo ihmettelinkin, että mihin olet "kadonnut" ;)

    Ihana traktori hattu!

    Jännä, muuten nuo resorit vs kumpparit. Meillä ekaluokkalainen ei voi sietää resoreita housujen vyötäröllä. Kuminauhaa sen pitää olla!! Hän on muutenkin tosi tarkka vaatteiden istuvuudesta oli kyse housuista, hihoista tai lapasista!

    VastaaPoista
  2. Mar3ngi; voi kiitos <3 Kiva kun on kaipailtu <3

    Joo, meillä kanssa tuo ekaluokkalainen on tosi tarkka miltä vaatteet tuntuu. Toki ulkonäölläkin on väliä, mutta enemmän on vielä väliä sillä, miltä tuntuu päällä. Ja vyötäröllä kyllä kestää kumpparin, mutta lahkeissa ei, kuulema painaa. Oonhan mie voinu kyllä laittaa liian napakat kumpparitkin :-D Mutta makuasioita pienilläkin :)

    VastaaPoista
  3. Onpas kivat ompelukset taasen. Varsinkin tuo Onnimiehen hattu. Mikorukka vaan kiskoo hatut päästään.. :D

    VastaaPoista
  4. Ihana hattu. Ja kaikki muutkin :) Meillä on tuommoista työkonekangasta kanssa (taisin kerran tarjota sullekin) Voiskin tehdä pojille niistä kevät pipot :)

    VastaaPoista
  5. Mulle mies teki lankarullatelineen. Siinä on rimoihin porattu tikkuja kiinni, reunassa on tukipuut joihin rimat on laitettu kallistaen kiinni. Tosi näppärä, harmi vain, että saumurilankojen kohdalla on liian isot välit, tiivistäen olisi mahtunut monta lankarullaa enemmän. Teline näytti valtavalta tyhjänä mutta olen sen aikalailla saanut täytettyä. Kuvaa ei valitettavasti ole, kamera on miehen mukana reissussa joten aikaisintaan helmikuussa saan kuvattua.

    VastaaPoista
  6. Ahkerana olet taas ollut! Ei ihme, ettet ole bloggaillut kun sairastetaan ja pitäähän sitä myös ommella et voi taas bloggailla! ;) Ihanan mukavan näköisiä nuo housut! Mistä tuo lakin kaava oli? Olitko piirtänyt sen jostain olemassa olevasta? Näyttää tosi toimivalta mallilta.
    Mä olen miettinyt tuota saumurilankojen säilytysratkaisua myös. Tuo Joskan ratkaisu kuullostaa toimivalta. :)

    VastaaPoista
  7. kivat pipot! Mä tykkään kumppareista kun sen kumpparin saa nyppästyä sitte pois(ku on sopivan mittaset) et on leveet lahkeet...onneks ei pieni vielä osaa valkkailla ni saa äiti päättää... oon muuten huomannu et pesu(tai kuivari) kutistaa kuminauhoja..joten saa laittaa mielummin liian löysälle siinä laittovaiheessa...
    nii..ja kiva kun postailit..mulla taas työ tuppaa vähän haittaa tätä harrastetoimintaa...

    VastaaPoista
  8. Ihania olet taas tehnyt. Traktoritkangas pipossa näyttää hyvältä, kuten tuo pipon mallikin. Meilläkin valitaan aina resori, jos vaan muistan kysyä, kyllä kumpparitkin kelpaa ainakin vielä.
    Tuosta kuivausrummusta, meillä monet kuminauhat on mennyt ihan veltoksi, ja sen jälkeen (esim. housut) ei kelpaa käyttöön. Ehkä riippuu kuminauhan laadusta?

    Sama ongelma noiden lankojen kanssa! Ne vie kauheasti tilaa.. Kerro mullekkin jos keksit jotain hyvää ratkaisua, meille ei kyllä taida edes teline mahtua..

    VastaaPoista
  9. Vau mitä pipoja ja niin kivoja pöksyjä! :)
    Sellanen lankarullateline ois kyllä kätevä, siis jos ois ompelunurkkaus kanssa. Hih.

    VastaaPoista
  10. Lilian, kiitos :) Hih, se on onneksi ohimenevä vaihe!

    Jenni, kiitos! Joo, siitä sais kyllä helposti vaiks kimperityylisiä hattuja kesäkeleihin. Ainakin pojat tykkää, jos nyt ei niin äitin mieleen kuosi ole ;-)

    joska, tuo kuulostaa hyvälle!!! Mielelläni näkisin kuvan, jahka saat kameran käyttöön :) Mie oon yrittäny miehelle kans sanoa, että vois jotain kehitellä, mutta ei tuolla ole vielä mitään telinettä näkyny :-D

    NorppaStiina, kiitos! Hatun kaava on alunperin otettu Kivat-hatusta, mutta on kyllä muokkautunut ajan kanssa aika paljon, että ei ehkä ihan kivatilta näytä jos vierekkäin laittas :-D Tosi yksinkertainen! Takaa on pari senttiä matalampi kuin edestä, sivuilta muotoiltu, että menee korville. Ja kangaspalan leveys on päänympärys, taakse vaan sauma.

    Pikkuriikki, kiitos! Miusta tuntuu kanssa, että kuivuri kutistaa, vaikka toisaalta elastaani kärsii rummusta, eli pitäisi menettää kimmoisuuttaan. Mutta varmaan siis kumpparin laadusta kiinni. Heh, mie kanssa mietin välillä, että miten harrastustoiminnan kanssa käy jos/kun töihin lähtö koittaa!

    Ansku, kiitos! Tuota traktoria kun saisi kevääksi vielä vihreänä! Noo, nyt kyllä olisi Sampsukkaan pientä tilausta tehty ja sieltä Jofoteksiltä on ystävälle tullu jo paketti postiin, eli uusia kankaita kyllä tiedossa jos vaan kerkeisi ompelee!! Pariin huoneeseen ois tarkoitus ommella uudet tekstiilitkin, niissäkin tuhrautuu aikaa vaikka suoraa saumaa vaan ommellaankin.

    Mia, kiitos! Joo, kyllä olisi kätevä! Ja iteasiassa ihan ompeluhuone ois kätevä :-D Miulla on tuo kodinhoitohuone vallattu ompeluksille, toisaalta, siellä on myös pyykkihommat, että oikein aktiivisena aikana siellä on lisäksi karmea kaaos :-D

    VastaaPoista
  11. Blogin ulkoasu uusiutunut? :-D Ihania ompeluksia taasen. Meillä on kanssa ehdottomasti oltava vyötäröllä kuminauha ja lahkeissa resorit. Muu ei käy. :) Nuo siun hatut on kyllä malliltaan tosi kivoja! Miten mie en kerkee tekemään mitään???

    VastaaPoista
  12. Santra; Kiitos! Jeps, kokeilin taas aikasen monta vaihtoehto ja tää näytti eniten miulta :) Ja värit sopi noihin aikasemmin laitettuihin fonttiväreihin... En jaksanu alkaa niitä puljata enää :-D Ajanpuutetta kyllä täälläkin... tuossa ois tosiaan verho- ja päiväpeittokangasta eräskin metri... Kukahan ne ompelis??

    VastaaPoista
  13. Blogia olen useaan otteeseen lukenut, mutten ole tainnut merkkiä aiemmin jättää.

    Ihana tuo Onnin traktorihattu. Meillä on pikkumiehellä samasta kuosista metsoloiden paita(Oon vaan sityä mieltä, että koko on lähempänä jopa 74 kuin 86 mitä paidassa sanotaan)
    Kivoja värejä oli myös housuissa.

    -haisulin äiti-

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!