tiistai 12. tammikuuta 2010

Kevättä kohti

Nyt tammikuu, joten eihän nyt vielä toki ole kevät, enkä sitä edes toivokaan, mutta parin kuukauden päästä alkaa varmaan jo viitteitä olemaan :) Tämä hattu on selkeästi enemmän kevätkeleille, mutta menee autoillessa merinovillaisen alusmyssyn kera myös. Tarkoitus oli tehdä fleecehattu, mutta juu, pöljä kun olen, niin aloin noita kuvia silittää mikrofleecen pintaan kuumalla raudalla... No se fleece meni ihan ketuiks. Mutta toisaalta, tuosta velourista tykkäänkin enemmän :) Sain onneksi kuvat revittyä vielä irti ja tarttuivat velouriin kun silitin. Hattu on tuolle keskimmäiselle neidille, pikkasen on reilu, mutta kun kerran pyöräyttää 60 asteessa, niin napakoituu varmasti vähän. Ulkopinta on siis velouria, sisäpinta joustofroteeta. Aplikointi joustofroteeta ja trikoota. Malli on alunperin katottu Kivat-myssystä, mutta onhan tuo muovautunut aika paljon erilaiseksi :)



Miulla on menossa kangastentuhoamistalkoot... Tuolla olisi kuvattavaa enemmänkin, jahka saan ne viimeisteltyä. Pakko saada kaappeihin tilaa, jotta saa kevään uutuuskankaita alkaa ostelee ;)

11 kommenttia:

  1. Voi kun ihana lakki, ja kuvakin tosi nätti :) Velour on kyllä ihanampi materiaali kuin Fleese, kun ei ole niin keinotekoista.. Mä testasin tässä taannoin myös fleesen sillittämistä :D Ei sekään oikein hyvää tykännyt..

    VastaaPoista
  2. Ansku; kiitos! Joo, vissiin on aiemminkin tästä juteltu, että luonnonkuidut on miunkin mieleen enempi :) Ja nyt jos innostus noista hatuista vähäsen, kun tuohon riittää n.50-54cm leveä kaistale kangasta, niin pystyy hyödyntää noita pienempiä paloja, mistä ei enää muuta saa ommeltua.Heh, tuolta vois varmaan kassillisen viime vuotisia hattuja myydä pois :-D

    Minttu; kiitos :)

    VastaaPoista
  3. Tää tykkää fleecestä, velourista ja froteesta hulluna. ;) Meillä fleecepipot on olleet talvella ihan ykkösiä.
    Velourmyssyjä teen aina kevääksi-syksyksi.
    Tosi nätti tuo tekäsi myssy! :)

    VastaaPoista
  4. Hyvännäköinen on tuo pipon malli! Saanko lainata ideaasi? Sulla on hyvät talkoot menossa, itsekin pitäisi osallistua. Joutuu jo hieman väkisin survomaan kankaita kaappiin kun ei muuten tahdo oikein mahtua..:)

    VastaaPoista
  5. Ihana hattu! Miten mä oon ainakin kaks fleecehattua onnistunu silittää ihan onnistuneesti?!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihastuttava! Kohtahan sitä tosiaan voisi ruveta tekemään keväisiä myssyjä :)

    VastaaPoista
  7. Tekevälle sattuu:)
    Tosi hauska muuten tuo poikasen koirapaita!

    VastaaPoista
  8. onpas söpö hattu. pitäisi itsekkin tuhota kankaita pois, että olisi tilaa uusille :P

    VastaaPoista
  9. Mia, kiitos! Nää on niiiiin makuasioita ja hyvä niin, jokaiselle jotain :) Siun tekemät myssyt onkin tosi hienoja!!

    Iikkis, kiitos!!

    Satu, kiitos! Tietysti saa ottaa ideoista itselleen! Kiva se vaan on, kun muutkin tykkää :)

    Petra, kiitos! Miulla oli varmaan himpun liian kuuma rauta (noo, ei sitä just paljon kuumemmaksi ois saanukaan...) ja se mikrofleece tavallaan ikäänkuin suli... Siis ei sulanu-sulanu, mutta meni linttaan. Liekö ois pörhentyny pesussa? En tiiä, enkä viittiny ottaa riskiä, että koko aplikointi ois menny ketuiks :-)

    Anis; kiitos! Siulla on ihana kuva tuossa avataressa :) Kävinkin kurkkimassa sivuja jo aikasemmin, tosi kiva!

    Niinu, niinpä! Eikös se ole jo vanha lausahdus myös, että "ihminen kuka ei tee virheitä, ei tee yhtään mitään" :-D ja kiitos! Poikakin tykkää koirasta. Ja tytöt, mutta en nyt ainakaan vielä jaksanu alkaa tytöille koirapaitaa/tunikaa tekemään.

    5ara; kiitos! Niinpä! Sit voi hyvällä omallatunnolla ostella vähän, ihan vähän vaan, kankaita lisää ;-D

    Tänään valmistuikin esikoiselle erivärinen, ja erikuosinen keväthattu. Yritän huomenna saada kuvattua :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!