perjantai 8. tammikuuta 2010

Paitoja ja purnausta

Meillä on etenkin illalla vähän vauhdikasta menoa... Tää nuorimmainen etenkin lähtee kyllä mukaan tai ennemminkin yrittää saada mukaan koko porukan :-D Tässä eilisillalta kuvaa kun pitäisi olla jo nukkumassa...
Tänään oli illalla sitten kyllä vähän turhankin vauhdikasta, seurauksena Onnimies kojautti kallonsa siskonsa nenään ja verta olikin sitten joka paikassa. No, ei onneksi pahemmin käynyt! Ja nyt kun koko konkkaronkka koisaa, laitan mie vähän vuodatusta tän päivän ompelusta!

Sain idean, että Onni tarviaa koirapaidan. Palat sain leikattua ja jo aplikoinnissa alkoi tökkiä. Sain kyllä suht kivasti korjattua vinoa tikkausta. Mutta sitten piti vaihtaa saumuriin langat. No sepä ei onnistunut! Oon nyt varmaan yli kymmenen kertaa langoittanut sen himputin masiinan uudestaan ja ei. Ei onnaa ei. Ensin ei toiminu alasiepparit, nyt toimii ne, kai, mutta ylätikit vuoronperään tekee hyppytikkiä. Himputti! No sain tuon turkoosin paidan ommeltua, mutta ei se tikki nurjalla kyllä priimaa ole, en tosin usko sen vaikuttavan käyttöön kuitenkaan. Pitänee tän päivityksen jälkeen lähtee jatkaa langoituksen korjausta ja vian etsintää.


Kuvasta ei taida saada selvää, mutta koiran panta on nahkaa ja se on irrallaan, eli vain reunoista tikattu kiinni. Ajatuksena, että siihen voisi laittaa semmosen ns. nimikilkuttimen kiinni, siis ei oikeeta, vaan jonkuin pienen jutun roikkumaan, kun vaan keksin minkälaisen! Tytöt tilasivatkin heti itelleen koirapaidat tai -tunikat :-D Eli ainakin lasten mieleen tämä paita on. Tosin tykkään itekin, harmittaa vaan kun joutuu noihen koneihen kanssa taistelee!

Pari paitaa tuli tehtyä eilen ja tänään aikaisemmin, eli kun nuo masiinat vielä toimi... Ystävän lapselle ompelin merinovillapaidan, ystäväni oli siis ensin omista kankaistaan leikannut palat valmiiksi, mie sitten saumurilla ja peitetikillä hurruuttelin valmiiksi. Onnillahan on samanlainen paita kaapissa :)



Onni sai kauan odotetun traktoripaidan! Metsolalta tilasin traktori-kangasta, meillä on aidot Metsolan Walmet-haalarit jo ennestään. Nyt on sitten paitakin. Meinasin laittaa valkoiset kantit kuten Metsolan paidoissakin on, mutta mie oon aikasta neuroottinen valkosen värin kanssa ja tuota kun ei oikein voi valkopyykkiin heittää, niin väkisin ne valkoiset kantit harmaantuu snadisti. Laitoin siis ruskeat kantit. Tuo on kyllä aivan ihanaa materiaalia työstää, tykkään! Vielä kun sitä vihreääkin saisi tilattua ;-)


Ja kun tilaamisesta nyt tuli puhe, niin ihan pikkuisen jouduin tilaamaan Jofotexiltä ... Mutta ihan vähän vaan! Ja Onni oikeesti melkein tarvii lisää paitoja ;-D Ja tähän hommaan miut sai houkuteltua ihana ihminen , ketä näen ihan liian harvoin, vaikka välimatka ei ole pitkä. Tosin onneksi nyt on asiaan tulossa muutos lähipäivinä!

23 kommenttia:

  1. Hyvin onnistuneita paitoja!!!

    Oletko kokeillut vaihtaa neulat? Juuri viikonloppuna tuskailin samanlaisen ongelman kanssa ja naulat vaihdettuani, kone toimi kuin unelma...

    VastaaPoista
  2. Sitä vihreää Walmettia minäkin haluaisin, mutta sitä tulee myyntiin vain jos kangasta jää yli sitten kun vaatteiden valmistus siitä lopetetaan. Kysyin asiaa viimeksi kun liikkeessä kävin!

    VastaaPoista
  3. Ilona; kiitos :) Ja ei, en oo vielä vaihtanu, oli jossain vaiheessa mielessä, mutta sitten unohtuikin :-D Eli kokeilen sitä ja langoitan VIELÄ kerran!

    VastaaPoista
  4. Ihana tuo koira-aplikointi! Wautsi =)

    VastaaPoista
  5. Hanna, ai :( Noo, ehkä noita muitakin kivoja kankaita markkinoilta löytyy ;-D Iteasiassa Sampsukassa kävin viime yönä pyörimässä, siis toki nettiputiikissa :-D Ja voi voi, niitä bambuja ois kiva tilata. Ja sitä huhuu-froteeta. Ja sit kun niitä norsuja tulee niin niitä... ja ja ja... Kuinkahan kauan miun kangaslakko toimii yhtään!!

    VastaaPoista
  6. Ihania paitoja ja varsinkin tuo koira ihan huippusuloinen!! Ja väritkin niin herkut! Irrallinen panta kiva idea :)

    Tuosta saumurista, mullekkin ekaks tuli mieleen, että neuloja vaihtamalla saattais vika parantua. Ainakin kannattaa kokeilla..

    VastaaPoista
  7. Maija, kiitos :) Pitäs vaan tosiaan keksiä joku killutin siihen pantaan. Tai sit ei. Ja hei, se siun hattu, se ON hieno!! En vaan päivällä ehtiny kommentoimaan! Kelpais ehdottomasti tänne!!!

    VastaaPoista
  8. Ansku, kiitos :) Meinasin mie sille tehä lurppakorvatkin, mutta tuli sit niin pieni tuosta kuvasta, että oiskohan tullu tönkkökorvat koiralle :-D Sitä en tiiä miten tuo panta kestää pesuja, mutta se onkin tikattu eri tikillä kuin alla oleva aplikointitikki, että sen voi sitten ottaa poiskin. Ja juu, pitää kokeilla neulanvaihtoa!

    VastaaPoista
  9. Tosi kivoja ompeluksia oot tehnyt! :)

    VastaaPoista
  10. Walmettia olis matkalla tännekin =) ootko vielä ehtinyt tuota kangasta pesemään? Kun jostain sain päähäni kuulleeni, että se kutistuisi pesussa aikalailla. Siilimerinoa ja jofotexia yritän vielä vastustella, onneksi on tili toistaiseksi tyhjä niin ei pääse tuhlaamaan kankaisiin.

    VastaaPoista
  11. Voi jestas kuinka ihanan suloinen tuo koira on! Ja muutkin on tosi hienoja! Mulla on kanssa ollut ongelmia saumurin ja nimenomaan hyppytikin kanssa. Vaihdoin neulatkin eikä auttanut. Toivottavasti sulla ongelma selviää helpommin.

    VastaaPoista
  12. Tosi ihania ompeluksia ja kiva nähdä ompelijan kuvakin ;) Sitä kun muodostaa omassa päässä mielikuvan kaikissa bloggaajista ;)

    Minä olen myös neuroottinen valkoisen suhteen ;)

    VastaaPoista
  13. made by KA; kiitos :)

    Sanna; mie oon megahuono esipesemään kankaita... Eli en pessy ennen ompelua, vasta ompelun jälkeen, mutta otan tuon kutistumisen huomioon. Eli tuoki oli reilumpi ennen ompelua, nyt Onnille hyvä. Tuo kyllä kutistui vähän enemmän kuin muut. Mutta, niitä haalareita mie oon aina pesun jälkeen venyttäny, niin sillein niissä säilyy mitta oikeana :)

    NorppaStiina; kiitos!! Tuo saumuriongelma on ihan mystinen! Se toimi täysin ennenkuin vaihdoin langat. Langatkin oon vaihtanu sen sata kertaa. Mutta jospa noilla neuloilla helpottais. Ja pitää vetää kaikki nollille ja aloittaa ihan alusta. Tuo on kyllä toooooosi vanha tuo saumuri, että voihan se olla kohta tiensä päässä.

    Mar3ngi; Kiitos! Ja juu, sama noilla nettifoorumeilla, sitä muodostaa ihmisistä mielikuvia ja monesti yllättyykin kun on erinäköinen kuin ite on kuvan päässään muodostanut :) Ja kiva kuulla, että on muitakin pyykkineurootikkoja :-D

    VastaaPoista
  14. Ihana ihana koira :) Ja kyllä tuo traktoripaita saisi täälläkin aika paljon kihjahduksia, sen verran ihanat ovat :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  15. Ihania paitoja! <3
    Varsinkin koirapaita ja traktoripaita saisi varmasti riemukkaan vastaanoton, jos meille sellaiset saataisiin :)
    Ja luulen, että siili myös :D

    VastaaPoista
  16. Jenni, kiitos! Ei taida vaan enää teille mahtua kun Onnille jää pieneksi :( Tosin jos kyllästyn sitä ennen ;)

    Miranda; kiitos! Tykkään kyllä itekin, etenkin kun tuommosta 92cm vaatetta ei enää taviskaupoista lapsenomaissa kuoseissa oikein tuppaa löytymään. Ja täällä ei mitään Po.p:ia tms. ole, ikävä kyllä. Tai ehkä rahanmenon kannalta hyvä niin!

    Sani; Kiitos!

    VastaaPoista
  17. Kiitos sinulle ihanan inspiroivasta blogista! :) Utelias kyselee, et mistä sinun ihana musta (kuvassa oleva t-paita?) on peräisin? :D

    -IinaLiina

    VastaaPoista
  18. Moi vaan Mirka ja kiva nähdä miltä näytät :)
    Kivoja oot ommellu ja koira aplikaatio on hieno..mä kans aika ajoittain tappelen ton vanhan saumurin kanssa ja oon myöskin valkoselle neuroottinen samasta syystä, sitäpaitsi musta valmettiin sopii paremmin ruskeet tai keltaset kantit..en ymmärrä miks Metsola ite sitä valkosta aina laittaa(niinku kukkaankin)..laitan sulle postia kun joudan kaupungissa käymään...

    VastaaPoista
  19. Aivan ihana tuo koira aplikaatio! Mukavan näköisiä on kyllä nuot muutkin paidat. Tsemppiä sen saumurin kans! Ne osaa joskus olla tosi kenkkuja ja sitten seuraavana hetkenä toimivat kuin unelma;)

    VastaaPoista
  20. Oletpa ollut taas ahkera. Ihania aikaansaannoksia. =) Mulla on viime ajat mennyt enemmän neulomisen puolelle. Jospa huomenna saisi itsensä ompelukoneen ääreenkin. :)

    VastaaPoista
  21. Tosi kiva tuo koira-applikaatio. Hienosti sopii pallokangas siihen, tuo ihanasti eloa :).

    VastaaPoista
  22. Kiitos jälleen kerran! <3 Ihana tuo pikkumiehen koirapaita. Eikä Walmetissakaan mitään vikaa ole. :-D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!