perjantai 22. tammikuuta 2010

Ruskean sävyjä

Nyt on kyllä niiin ruskeavoittoinen postaus, että ei ole tainnu aiemmin ollakaan! Ja ihan perushousuja ja yks paita. Tai no ei nuo nyt ihan samanlaisia housuja ole. Alkuun vähän tuntumaa siitä, mimmosta tuota ikiliikkujaa on kuvata... Nää ei kyllä varmasti yllätä yhtään niitä ihmisiä, ketkä on saanu Onnimiehen eloa seurata livenä. Kaverilla on virtaa kuin pienessä kylässä. Sen päälle vielä se, että Onni on erittäin onnettomuusaltis kaveri... Mutta asiaan, joka kerran kun aloin kuvaa ottaa, olin pojan laittanu paikalleen sohvalle, mutta siinä vaiheessa kun kamera sai kuvan otettua, lopputulos on tässä:





Tarkoituksena oli kuvata noita Onnin uusia kestoprässihousuja... :-D Materiaalina velour, vyötäröllä resori.

Alussa lupasin, että ruskeaa on enemmänkin ja onhan sitä.


Ensimmäisenä yksityiskuva noista, hmm... erikoisen värisistä joustofroteisista kestoprässhousuista. Tuosta joustofroteesta on joskus aiemminkin tullu tehtyä housut. Iteasiassa ne oli kirpullakin myynnissä, mutta ei menny kaupaksi... :-D Tuo väri taitaa olla aika hurja, mutta mie jollain tapaa tykkään. Se on ainakin tooosi retro.

Seuraavat kaikki ovat velouria. Prässeillä ja ilman. Isompia ja pienempiä. Ja onpa yhteen eksyny sydänkin :)




Tästä vielä paita lähkuvassa kun tuossa on värit mitä sattuu

Oli tarkoitus kuvata tänään ajoissa päivänvalossa vaan niin se aika vaan hujahti ja vasta hämärässä kuvasin, joten salamavalo pit ottaa mukaan. Luonnonvalossa tulee niiiin paljon parempia kuvia. Ja alkaa tympiä tuo iänikuinen matto pohjana. Yritin taas GIMP:llä irroittaa tuota kuvaa ja saankin sen leikattua, mutta siinä se. En osaa sen jälkeen irroittaa sitä!

Nyt olisi vielä tarkoitus yhdet housut tehdä, sekä esikoisen paita. Sitten alkaa suuuuuuri operaatio kotiin uusia verhoja! Pitkästyttävää ompelua siis tiedossa.


11 kommenttia:

  1. Ihania ruskeita!

    Mä koen ruskeen kyllä haastavana kuvata ihan millon vaan :D Yritin kankaita kuvata vähän joka valossa ja kohdassa ja asetuksilla ja aina ruskee on ihan mitä sattuu. Kuvankäsittelyllä sain sitten säädettyä ees suht lähelle oikeaa. Mutta taustakin vaikuttaa väriin tosi paljon ja kun kangas pitäs yrittää kuvata värinä eikä jotain taustaa vasten :D

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä ruskeita housuja ja paita. :)
    Ruskea on vaikea kuvattava. Mulla ei edes ole kuvankäsittely ohjelmaa mutta olen kokeillut aina kamerasta erilaisia säätöjä, jotta värejä sais edes vähän sinne päin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Petra ja NorppaStiina!

    Heh, sanoin jo miehelle tuossa, että meen tuonne hangelle kuvailee :-D Mutta tuo parinkymmenen asteen pakkanen vähän sitten pisti toisiin aatoksiin...

    VastaaPoista
  4. Vaikuttaa kyllä vauhdikkaalta kavereilta tuo teidän Onni! =)
    Noi prässihousut on hienoja!

    VastaaPoista
  5. Kun mä (tai siis mies) ostin tuota kameraa niin sillon myyjä sanoi jonkun tietyn energiasäästölampun olevan hyvä kuvausvalo vaatteille/väreille, mutta enhän mä muista muuta, kun, että se oli joku pehmeä :D

    VastaaPoista
  6. Oletpas sinä saanut paljon aikaiseksi! Minä kyllä tykkään ruskeista :) Ihania housuja ja kivalta näyttää myös tuo sydänpaita :)

    Ruskea on kyllä tosi haastava kuvattava, minulla ainakin näyttää helposti ihan mustalta, eikä yksityiskohtiakaan saa esille helposti. Talvella ulkona (lumessa) kuvatessa värit näyttää sinertäviltä.. Ei ole helppoa..

    VastaaPoista
  7. Maija, se ON vauhdikas :-D Ja kiitos! Täällä ootellaan innolla kun sie saat oman uuden lelun, että mitä kaikkea teet sitten!

    Petra; ahaa! Meillä on kyllä noita energiansäästölamppuja joka lähtöön, että pitää vissiin alkaa kuvata eri huoneissa!

    Ansku, kiitos! Joo, ja sitten kun en osaa millään ohjelmalla irroitta kuvaa taustasta!! Gimpillä saan sen leikattua, mutta en irrotettua. Hermo menee. PhotoScape on normaalisti käytössä, mutta siinä ei kait tuota ominaisuutta edes ole?

    VastaaPoista
  8. Kivan näköinen housumalli, tuo missä on prässit ja vyötäröresori!

    VastaaPoista
  9. Kivoja vaatteita taaskin! :) Kun oot saanut leikattua Gimpillä sen kuvan, niin paina hiiren oikeeta ja kopioi. Ja sit avaat toisen pohjan ja liität sinne. Ainakin näin mä teen. Varmasti ois joku helpompikin tapa, mutta mä teen noin. Ja mun pitäis opetella sitä tasojen käyttöö kans, mutta ei vaan millään jaksais!

    VastaaPoista
  10. Riikka; kiitos! Tuo resori on osoittautunu mein jutuksi, vyötäröllä. Ei jää laihallakaan lapsella töröttämään paidan alta :)

    Pintse; kiitos! Ja kiitos vinkistä! Pitääkin kokeilla :) Siinä gimpissä on kuitenkin niin paljon kaikkia juttuja, että jos kunnolla opettelisi, niin varmasti saisi kivoja muokkauksia tehtyä!

    VastaaPoista
  11. Googlettamalla löytyy ihan hyvä ohjesivukin Gimpille :)

    Ihania housuja! Noi prässihousut on tosi kivan näkösiä =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!