lauantai 2. tammikuuta 2010

Vuoden 2010 aloituspläjäys

Vuoden 2010 ensimmäinen postaus ja laitetaas tähän nyt useampi juttu :) Jospa tätä tahtia saisikin sitten noita kangasvarastoja tyhjennettyä! Iteasiassa yhellä foorumilla liityinkin kangasvarastojen tuhoamisketjuun, uusia en nyt osta. Ehkä. Heti ainakaan. Vaikkakin, ystävä yritti houkutella tilamaan Jofotexiltä... Ikasyriltä sais ennakkoon tilata pilvivelouria... Ja ja ja. Mutta ei. Nyt EN tilaa, ennenkuin vähän vajenee nuo kaapit!!

Asiaan. Ihanaisesta kukkaneuloksesta tuli tytöille paidat. Keskimmäisen neidin paitaan vaan jouduin laittamaan vähän pitemmät resorit, nuukana kun sain leikattua hihat niin, että kangasta jäi vielä järkevä pala jäljellekin. Jos olisin tehny täyspitkät hihat, niin sitten olisi jääny vaan suikaleita kangasta, kun eri kohdasta ois pitäny leikata. Mutta ei miusta pahat noinkaan!
Nuo ruskeat merkit edelleen niitä "Homemade"-merkkejä.
Peitetikillä on hurruuteltu vähän sieltä ja täältä:
Keskimmäisellä neidillä on kiva Katvigin apple-paita, vaalea pohja, rusehtavat omenat ja kaksi isoa keltaista nappia. No se paita toki vaatii keltaiset housut alaosaksi. Joten semmoiset tein! Voin yrittää vielä myöhemmin lisätä kokonaisuudesta kuvaa tänne, on nimittäin tosi kiva yhdistelmä!

Tytöt saivat joululahjaksi Meandin pilvimekot (Onnilla on ne haalarit) ja tottahan toki niihin tarviaa vaaleanpunaiset legginsit. Keskimmäiselle sain ommeltua jo moiset. Esikoiselle pitää vielä penkoa noita kangaskaappeja, että löytyskö hällekin v.punaista joustofroteeta tai velouria leggareihin. Nämä on joustofroteeta. Kuten on nuo keltaisetkin housut yllä.
Legginsien kaava on uusimmasta Ottobre-lehdestä.
Tytöt on pitkään valittaneet, että miksi mie en ompele hein nukeille mitään. No tänään vihdoin sain jotain aikaseksi. On noita kyllä niin nopsa ommella! Ostin noin vuosi sitten nukenvaatekirjan;  Nuken omat vaatteet, ohjeet ja kaavat 39 asukokonaisuuteen . On tosi hyvä kirja! Tuossa ei kait missään sanota, että olisi varsinaisesti Baby Bornille tehtyjä nuo kaavat, mutta kaikissa mallikuvissa on nimenomaan Baby Born -nukke. Tosi monipuolisesti erilaisia ohjeita. Kaavat simppeleitä, voi hyödyntää tilkkuja tosi hyvin!
Näitä kuulema pitää ommella lisää. Kysynpä vaan, että mihin ne mahtuu :-D No toki voisi katella tyttöjen nukenvaatelaatikkoa sillä silmällä, että osan laittaisi kiertoon!

12 kommenttia:

  1. Voi kun minäkin osaisin olla hamstraamatta kankaita.... Olet taas ommellut ihania vaatteita:) Mistä tuo kukkaneulos on? Olen sitä jonkun muunkin blogissä nähnyt.

    Minulla on tuo sama nukenvaatekirja ja se on kyllä tosi hyvä!

    VastaaPoista
  2. Minulla on tuosta kukkaneuloksesta kesätunika :)Joten tykkään oikein mahdottoman paljon nuista paidoistasi, ovat ihanan pirteät. Metsolan tuotantoa on tuo kangas, ilmeisesti sitä on myyty jossain muuallakin?

    Kangalakko on hyvä päätös, minä en oo vähään aikaan ostanut mitään kankaita mutta nyt taas tuntuu, että joka paikkaan tulee vaikka mitä ihania uutuuksia. Just tuossa järjestelin kangaskaappia ja yhdellä hyllyllä on trikoo/velour/yms vaatekankaat, joten kyllä niitä on :D

    VastaaPoista
  3. Taidankin alkaa metsästämään tuota kirjaa... Kivat vaatteet taas täällä näytillä!

    VastaaPoista
  4. Kivoja oot tehny ja oon aika kade tuosta kukka kankaasta!!!

    VastaaPoista
  5. Todella kivoja vaatteita kaikki! Lakko olisi kyllä paikallaan täälläkin...kaappi pursuaa kankaita ja vaan suunnittelen uusia hankintoja koko ajan...;)

    VastaaPoista
  6. Voih, ei passaa meidän neidille noita nuken vaatteita näyttää =) Mä olen metsästänyt tota nukenvaatekirjaa kissojen ja koirien kera ja mistään ei saa =( jossain lastenkirjakerhossa oli bonuspisteillä saatavana. Nyyh.
    Kangasostolakkoa täälläkin yritetään pitää, himottaisi ihan hirveästi juuri ne pilvivelourit ja jofotexin interlockit. Apuaaah!

    VastaaPoista
  7. Todella kaunista jälkeä teet peitetikkikoneella, hienot kukkapaidat! Nukenvaatteet ovat myös ihan mielettömät suloiset.

    VastaaPoista
  8. Ilona, kiitos! Tuo kukkaneulos on kilohintaan jostain kangaskaupasta, jonka nimeä en muista. Petra tietää kyllä nimenkin, tosin ei noita kankaita taida olla enää.

    Hanna; kiitos! Juuh, kyllä nyt on oltava tiukkana kangaslakon kanssa... Tosin nyt on jo karvan varassa lipsahtaminen pilvivelouriin, etenkin kun Onni on ottanu kasvuspurtin ja tarvii oikeesti paitoja. Tai ainakin äitin mielestä tarvii ;-D

    Sirpa, kiitos! Tuon omani huusin aikoinaan huuto.netistä. Ja tässä joku kuukausi sitten ystävä sai kirpulta järettömän halvalla tuommosen!

    Pikkuriikki, kiitos! Mie muistelinkin, että sie taisit tuosta erityisesti tykätä. Sitä ois pieni pala jäljellä, mistä jotain saattaisi saada tehtyä, se kyllä joutaisi teille?

    Satu, kiitos! Juuh, nyt vaan urakalla porukalla tuhoamaan kangasvarastoja ja uusia ei ennenkuin edes vaikka yksi hyllyllinen on tyhjänä? Hmm... epäilen vahvasti onnistunko :-D

    Sanna, kiitos! Hmm... kannattaa muuten pirautella noihin kirjakauppoihin, jos jostain löytyisi? Tosin oot varmaan soitellukin, mutta tuli vaan mieleen, että olikohan tuossa Lpr:nan Suomalaisessa tuota myytävänä. Vitsi, ihan kuin oisin nähny, en oo kyllä varma! Ja joo, Ikasyr ja Jofotex ei tee tätä lakkoa helpoksi!!

    Mari, kiitos! Tuo kone on kyllä mahottoman hyödyllinen! Ei enää kaduta pätkääkään tuon ostaminen!

    VastaaPoista
  9. Voi miten kivoaj ja niin siististi ommeltuja vaatteita taas. :) Voi kun minäkin pystyisin pysymään siinä etten osta uusia kankaita ennen kun saan entiset pois! Hyvä tavoite.

    VastaaPoista
  10. Ihania olet taas ommellut! Minustakin tuo kukkakangas on tosi suloista :) Ja kivaa jälkeä teet tuolla peitetikkikoneella :)

    VastaaPoista
  11. Aah! Ihania! Tuo kukka kangas on ihanan pirteää! Nukenvaatteita ei meillä vielä tarvita mutta olen vakavasti harkinnut niiden ompelemista välipaloiksi varastoon. :) Kangasholisti löytyy myös täältä... Ja joululomalla ostin taas uusia kankaita. En edes uskalla surffailla netissä kun kuitenkin ´eksyy´ johonkin tilaamaan taas jotain ihania kankaita. ;)

    VastaaPoista
  12. Hienoja vaatteita, itsekkin kirjan juuri ostin ja kovasti lapset nukeille vaatteita haluavat, aika vaan rajallinen :)

    Kirja löytyi jonkun nettikirjakaupan valikoimista, googleen taisin haulla kirjan nimen laittaa ja niin onneksi kirjan löysin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!