keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Kaikenlaista

Onpa mielikuvituksellinen otsikko... Mutta sitähän tässä on, kaikenlaista. Ensimmäisenä esikoisen paita. Kangas on tilattu Ruotsista asti, Jofotexiltä. Aika kiva kangas. Ja kankaan värimaailma muuttuu ihan tosi paljon, riippuen minkä väriset resorit laittaa. Mie valitsin koululaiselle valkoiset, antaa mielestäni raikkautta. Onni jos saa samanlaisen paidan, niin tulee jotain muuta väriä.


Tästä näkyy nyt tuo, kuinka teen kantit. Mie en malta sitä käännellä kankaan päälle, näin tulee tosin nopsaan ja iteasiassa tosi ohkainen. Yhessä vaiheessa jo mietin, että pitäskö se leveämpi kantinkääntäjä hankkia, mutta en taida. Näin onnistuu parhaiten. Näillä hermoilla :-D

Viidakkokankaasta olin leikannu etupalan, muuhun ei riittänykään. Laitoin sitten mustaa velouria muut osat. Lopputulos ei hassumpi. En tiiä tykkäänkö, mutta katellaan nyt tuleeko käytettyä. Vielä on kyllä iso. Kuvissa hihat on käännetty, mutta kuten näkyy, helma on pitkä. Joten tän päiväsen käytön jälkeen pääsee oottamaan vielä kaapin ylähyllylle, että poika kasvaa :) Niskassa on apinan kuva, tuosta viidakkokankaasta leikattuna, en vaan muistanu sitä kuvata.



Esikoisella on iskeny housupula ja tässä taas yksi apu tilanteeseen. Vaalean vaaleanpunaisesta velourista housut. Kangasta oli vaan niin vähän, että lahkeisiin piti laittaa jatkopalat. Vaan ei hassummat tullukaan. Saumuroin siis jatkopalan ja sitten peitetikillä yli, että sauma litistyy ja tulee näköä saumaan.



Kankaita on tullu shoppailtua. Nää on myös sieltä Jofotexiltä:

Tuosta norsukankaasta en sit tykännykään. Mutta no panic, ystäväni lupasi vaihtaa lime-mustaan-junatrikooseen!!  Ja tämän kangastilauksenhan hoiti  toinen ystäväni, kiitos E vielä kerran!

Seuraavat kankaat on sitten hankittu Imatralta Karjalan ompelukoneesta, Nanson trikoita. Tuohon oranssihtavaan retrokukkatrikooseen tai oikeammin interlockiin, rakastuin ihan täysillä! Liekö uskallan ees leikellä :-D


Tässäpäs näitä. Ideoita ois joka lähtöön, mutta nyt on vissiin pakko vähän keskittyä kodin ylläpitoon :-D Pitäs käydä kaappeja läpi ja muuta mukavaa... No okei, parit housut tuossa kyllä vielä hurauttelen, mutta sit. Jos vaikka päivänkin ois ompelujutuista irti ;-D

12 kommenttia:

  1. Tuleepa muuten ihan eri paita, kun valitsee erivärisen kantin! Miun oranssilla kantattu maatila on ihan toinen maisema. Norsujen kohtalo on meilläkin avoin, kun ei niistä ainakaan noitten isompien paitoja tule. Kyl ois miunki pitäny vaan ottaa sitä limemustaa junaa (kahden muun värin lisäksi). Ehkä pitää tehdä uusi tilaus sinne taas...

    VastaaPoista
  2. Onpas ihania taas! Tuo maatilakangas on niin kivaa! Täällä tuskaillaan koneen puutteen ja kankaidenostolakon kourissa.

    VastaaPoista
  3. Kivoja ompeluksia! Siistiltä näyttää tuo sinun kanttaus. Tuota housujen jatkoa voisi joskus kokeilla, kun usein kangas loppuu keskenkaiken.. Ihania kankaita! Pitäsiköhän sitä alkaa itsekkin tilailemaan ruotsin puolelta, tuntuu olevan tarjonta parempi kuin täällä.

    VastaaPoista
  4. Hienot paidat!! mie kyllä tykkään tuosta norsukankaasta :D Että vink vink vaan jos jää pyörimään jollekkin!

    VastaaPoista
  5. Ihania ompeluksia taasen. Vitsit tosiaan, miten tuosta maatilasta saa erinäköisen, ootas kun postaan omani. :) Meilläkin on ompelukone surruutellut koko päivän. Ja ajattelin mennä kyllä jatkamaankin, vaikka huusholli on sekaisin... :-D

    JA Onnin viidakkopaidasta tuli tosi kiva noin.

    Ja tuo Norsukangas on ainakin kuvassa ihan meidän näköistä, kiitosta vaan itsellesi. Ja nuo muutkin kankaat on vallan ihania, tuo kelta-vihreä velouri jäi huutelemaan...

    Ja ja ja... Mie oon tehnyt monet housut tuollalailla saumaamalla lahkeista, hyvin on toiminut meillä. :)

    Ja ja jajajajaja... Takaisin ompelemaan. :)

    VastaaPoista
  6. Siis MIKSI mie en tilannut tuota maatilakangasta? MIKSI?
    Norsuistakin tykkään kyllä, ja pojat myös :). Miulla on samaa limen väristä.

    Hieno tuli Onnin viidakkopaidasta noinkin :).

    VastaaPoista
  7. Kadehtittavan tarkasti ja kekseliäästi käytät kankaita. Itse en varmaan olis tuollaistakaan ajatellut, että lahkeita voi noin pidentää. Ja tosi hyvältä näyttää. Samoiten Onnin paita, kiva idea toteuttaa se tuolla tavoin!

    VastaaPoista
  8. Elvina, onneksi noilla Jofotexin kankailla on kyllä ostajia! Eli jos ei nappaa, niin omansa saa pois :)

    NorppaStiina, kiitos! Olitkin vissiin ottanu puikot kehiin, en kerenny vielä kattoos, tuosta pikkukuvasta katoin. Meen kyllä seuraavaksi kattoo :)

    Ansku, kiitos! Joo tuo pidennysjuttu iteasiassa antaa näköä, että ei ollenkaan huono juttu! Miulle tuli tänään MjukaTygerin kankaita vähäsen, ne on IHANIA!!!!

    inkeroinen; kiitos! Miun norsut matkaa jo tuonne Santralle, mutta tuo Elvinahan mietti myös norsujensa kohtaloa ;)

    Santra; kiiitos! Itekin olit saanu aikasta paljon kivoja juttuja aikaseksi!! Ja tosiaan, eri näköistä tulee kankaasta pelkillä kanttien väreillä.

    Riikka; Kiitos! Seuraavaan tilaukseen sitte.. ;-D Tosin mie kyllä ihastuin noihin Mjukan kankaisiin niin paljon, että varmaan ite pysyn siellä jatkossa! Upeat värit! Nettikuvat ei anna oikeutta!

    MariN, kiitos! Heh, en ois ees tuota lahjehomma keksiny jollei tuo tyttö ois pakosti tarvinnu housuja ja meiltä on kuitenkin se 20km suuntaansa lähteä hakee kankaita :-D Eli pakon eessä :-D

    VastaaPoista
  9. Meni sit toi kävijälaskuri sekasin! Näytti vajaa 3000 kävijää. Korjasin suurinpiirtein siihen mitä olikin, en tiiä menikö alakanttiin, mutta sainpa vähän lisäaikaa arvonnan järjestämiseen ;-D

    VastaaPoista
  10. Kiitos kovasti neuvoista Jofotexin tilauksessa, sain vihdoin maksettua :)
    Tosi kivoja vaatteita oot ommellu.
    t.Elina

    VastaaPoista
  11. Tuo maatilakangas on kyllä mahtavaa!!Mä ompelen kans samallalailla kantit,kertakaikkiaan mä en osaa niin että taittelen sen monesti aina tulee liian pieni pääaukko:) Teetkö tuon päällekanttauksen ompelukoneella vai peitetikillä? Mä kun koitin peitetikillä vain reunimmaisilla neuloilla niin sieltä alta jäi pilkottamaan vähän se saumuri ommel:( Näyttäsköhän typerältä jos tekis kolmella neulalla sitten se varmaan menis piiloon kokonaan.Vai olisko se ompelukone se paras tähän.Itsellä juuri peitetikkikone ostettuna ja sen kanssa saa kyllä aikaa menemään kun takkuaa miten mitäkin tehdään ja saisi säädöt kohdilleen.

    VastaaPoista
  12. Hienoja ompeluksia sinulla. Kimppatilauksena postikulut varmasti siedettävät. Itekkin olen kuolannut noita jofotexin juna ja norsu kankaita :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!