maanantai 12. huhtikuuta 2010

Keittiötuolien uudistus

Meillä on kauheassa kunnossa oleva keittiösetti. Etenkin tuolit on aika räjähtäneet. Uutena ostettu 2002, eikä ees ollu mitkään halvat. Ja ihan rojut. Ensin meni se runko, eli nitisi ja natisi ja selkänoja jopa irtosi yhdestä. Selkänojat on kiristetty ja vahvistettu lisäruuvein jo aiemmin ja nyt oli kankaiden vuoro. Hohhoijaa mihin kuntoon voi 8 vuodessa mennä kangaspäälliset! No onhan tuo pitkä aika kyllä! Yhestä penkistä oli ihan puhki kulunut ja muissa muuten vain kuluneet ja haalistuneet. Haalistumaa nyt ei huomannu niin selvästi ennenkuin irroitti päälliset penkistä.

Tässä vielä vähän kuvausta miten tehtiin, jos kiinnostaa jotakuta :) Oli tosi nopea hommaa kahteenpekkaan tehdä!

* Irroitettiin vanhat päälliset. Tarkoitus oli, että ei irroiteta, mutta kun ne pehmusteetkin oli aika lytyssä, niin laitettiin lisäpehmustetta sinne vanhan alle. Ihan semmonen superlonlevy. Tuli sohvan mukana, oli ollu kuljetuksessa pehmusteena. Onneksi nekin tuli säästettyä, nyt niille tuli käyttöä! Tää on se hitain homma, ne oli tosi tarkkaan niitattu paikoilleen, että sai kyllä käyttää raakaa voimaa ja pihtejä kun niitä riuhtoi irti.

*Kangaspalat n.60x60, katoin suoraan vanhasta irroitetusta tuon mitan. Sen puoleen ihan hyvä, että tuli irroiteettua. Mie nääs ajattelin, että pitää olla muotoon leikattuja, mutta mitä vielä, ihan vaan neliöitä.

*Kangaspala lattialle, pehmusteet sen päälle ja lopuksi pohjalevy. Sitten ensimmäisestä kulmasta kangas kiinni. Sitten ristikkäinen kulma. Sama toisille kulmille. Sitten vastakkaiset suorat sivut. Ja toiset vastakkaiset suorat sivut. Näin saatiin suoraan ja tasaisesti nuo kankaat. Lopuksi vaan istuinlevyt takaisin runkoon kiinni.

Oikeasti helppoa ja heti siirtyi uuden kaluston osto vuosilla! Kankaisiin miulla meni rahaa, jollen väärin muista, 6e. Eurokankaan tarjouskangasta. Sopii miusta kivasti tuohon tarkoitukseen. On vähän paksumpaa kangasta.Aloittelin tuossa myös joustofroteecapriurakkaa, mutta resoreita ei ollu kaikkiin, joten kuvailen sitten kun on enempi valmiina. Tänään lähen ostamaan kummitytön takkiin kankaat. Ja pitäs noita keskimmäisen lapsen synttäreitäkin järjestää. Oikeasti täyttää huomenna 6v, mutta juhlat juhlitaan lauantaina. Siihen mennessä olisikin siivousurakkaa ja leipomista ja vaikka mitä!

14 kommenttia:

 1. Tulipas hienot. Hyvän näköinen kangas. Meillä oottaa kanssa keittiön tuolit korjaamista. Tosin niitä pitää hiota ja maalata. Saas nähdä koska innostuu.

  VastaaPoista
 2. WAU! Hienoa työtä ootte tehneet kyllä! Ihan älyttömästi raikasti ja uudisti ilmettä! Ja kangas sopii tosi hyvin väritykseltään runkoon. Kunpa itekin välillä jaksais uudistaa ja korjata jotain vanhaa...

  VastaaPoista
 3. Kyllä sai vanhat tuolit uuden elämän :) Kivan näköisiä tuli! Ja mikä parasta, säästyi sekin raha kangasostoihin ;)

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää. Itsekin saman projektin olen joskus tehnyt ja ei se tosiaankaan ollut niin helppoa mitä aluksi kuvitteli. :D

  VastaaPoista
 5. Hienot "uudet" tuolit.

  Ei noi nykyään kestä mitään käyttöä. Meillä on kanssa vahvistettu runkoja ja muutamasta on se istuinlevy antanut periksi. Silleen kivasti rasahtanut. Noi meidän tuolit on ostettu kolmisen vuotta sitten ja ovat ihan pyllylaatua kestonsa puolesta. Hinnaltaan olivat siitä keskeltä.
  Äitini ja isäni ruokailuryhmä on ostettu yli 15 vuotta sitten, tuoleissa ei ole ensimmäistäkään tukiruuvia, kaikki tuolit ovat loistavassa kunnossa. Niihin kankaisiin äiti kyllästy, joten se oli ainoa syy vaihtaa niitäkään.

  VastaaPoista
 6. Tosi hienot tuli! Ja kiitos vinkeistä! Mulla on anoppilan tuolien päällystys tehtävälistallani. =)

  VastaaPoista
 7. Tosi hienot ! Meillä oli kans kangas varattuna jo meidän entisiin tuoleihin mutta sitä ryhmääkään meillä ei ole enää..mutta siis loistavan idean annoit, taidankin uudistaa nää meidän made by- ikeat uuteen uskoon ! Kiitos Mirka!

  VastaaPoista
 8. Hienot tuli! Ihailin ompeluksiasi ja nyt tuli kamala inspiraatio kevät takkien ompeluun!

  VastaaPoista
 9. Siis vautsi mitkä uudet päälliset. Luulis, että olis monimutkaisempikin homma, mutta ei kuiteskaan, kun vaan viitsii puuhaan ryhtyä! Kaikkia muitakin ihanuuksia oli tänne ilmestynyt lomani aikana. Erityisesti ne tyttöjen takit ovat tosi kauniit. Ei ihme, että moni on niihin ihastunut.

  VastaaPoista
 10. Tiina, kiitos! Mie oisin kans halunnu valkoiset kalusteet, mutta kun ei meille käy yhtään. Eli päästiin sit helpommalla :-D

  Susanna, kiitos! Arvaapa kuinka kauan on ollu mielessä tehä tuo projekti... Nyt sit vihdoin saatiin ryhtyä tuumasta toimeen eikä siinä sit kyllä oikeesti kauaa nokka tuhissut!

  Anni; Kiitos! Hih, no kangasostoksille tässä kohta pitäisi suoriutua. Samalla kun vien tytön balettitunnille, niin pääsee pyörähtää Imatran kangasvalikoimiin :)

  Jenkku, kiitos! Varmaan vaikuttaa paljon minkälainen kiinnityssyteemi on tuoleissa. Noissa riitti kun mies porakoneella ruuvasi istuinlevyt irti ja sit vaan raakaa voimaa. Ite uusien kankaiden laitto oli tosi nopeeta sarjatyötä.

  Minttu, kiitos! Ja just noin! Oikeasti ennen käytettiin paljon monessa asiassa aitoja materiaaleja ja ne sitten kestikin käyttöä enempi. Toisaalta, saahan niitä nykysinkin, mutta ei vaan ole rahaa aina niitä ostaa :( Meillä nuo oli kans semmosta keskivertohintatasoa.

  Sandra ja Jenni; kiitos!

  Kati, kiitos! Kiva kun oli apua postauksesta! Kyllähän tuo itellekin antoi taas vähän intoa, että sitä ihan oikeesti voi vanhaakin uudistaa :)

  Piupau, kiitos! Tsempit takkiompeluihin :) On kyllä kiva kun on uniikit takit, ne kerää ihan kivasti huomiotakin liikenteessä :)

  MariN; Kiitos! Juu, ei ole vaikeaa! Ja tsempit sinne myös vaippaompeluksiin!

  VastaaPoista
 11. Tulipas tosiaan hienot uudet päälliset! :)

  VastaaPoista
 12. On kyllä ihan mielettömän hieno uudistus noille tuoleille! Onnea neidille, meillä juhlitaan sitten viikonloppuna myöskin. :)

  Käyhän jo osallistumassa arvontaan, tänään arvotaan!! :-D

  VastaaPoista
 13. wau =) meillä on vaaleat pääliset tuolissa, ja kahden vauva-ajan jälkeen ne on mustikassa ja erinäisissä muissa eritteissä. yööök. vaan minkäväriset tekisi, siinäpä pulma.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!