maanantai 27. kesäkuuta 2011

Itselle ja lapsille, Batmania, tuunausta ja muuta

Silppusin eilen hetken mielijohteesta yhet vanhat farkkuni. Ne oli jotenkin kutistunu pesussa kun ei enää menneet jalkaan :-D No okei, oli ne tooooosi pientä kokoa, miulle.... No asiaan. Eli tein todellakin hetken mielijohteesta Onnille farkut. Idea hyvä, toteutusta olisi kannattanu hetki miettiä. Nyt nääs ketuttaa. Onnihan on hoikka, mutta enää sitä ei voi sanoa laihaksi. Eli on tullu vähän muotojakin pojalle. Ja nää housut ois ollu ehottomasti paremmat laihalle. Huono noita on lähtiä enää leventääkään :( Saa nähä tuleeko pidettyä vai pitääkö tehä toiset. Tykkäsin vaan noista pikkujutuista mitä niihin tuli tehtyä.

Nää on siis leikattu ikäänkuin nurinperin kun halusin säilyttää alkuperäisen sisäsauman. En osannu huomioida takamukselle tarpeeksi leveyttä, joten on aika hippimalliset yläosasta :-D




Nuo tähdet muuttuu pesussa sitten paremmiksi, on vaan suoralla tikattu vähän matkan päästä reunasta, eli alkavat sitten pesun jälkeen ns. repsottaa. Tai hapsuttua, lienee oikeampi sana. 

Onni haluaa pitää päässään vaan räppilippistä. Minä pöljä kun sen menin ostamaan... No, se on valkoinen ja Onnin tietäen se on koko ajan pesussa... Hän kuten ei äitikään, voi sietää likaisia vaatteita. Noh, miun tekemät aiemmat lippikset ei ole tuoneet suurta menestystä tänä kesänä. Viime kesänä vielä yksi lempilippis oli kukkakuvioinen. Tämä on siis yksivärinen musta, Metsolan mustaa joustofroteeta. Tuo Batman-merkki on leikattu yhestä t-paidan niskasta, mikä on yöpaitakäytössä. Eli hyvin jouti toiseen käyttöön. Äitin silmään ei liian suuri logo, mutta poika on tyytyväinen. Vaikka ei tuokaan kuulema räppilippistä voita.




Tämäkin lippis hyväksi havaitulla tyylillä tehty, eli ei vuorta. ainoastaan tuo reunakaitale, mihin on helppo laittaa takakumppari. Monesti kysytään, että millä mallilla teen. Miulla ei ole ohjetta noihin. Teen suurinpiirtein hyvän kokoisia paloja, 4 - 5 kappaletta ja lipan silmämääräisesti myös. Sitten ompelen kasaan ja kumpparilla säätö oikean kokoiseksi. Noissa paloissa otan vaan huomioon, että ympärys tulee reilusti isommaksi kuin käyttäjän päänympärys. 

Tänään ensimmäistä kertaa kokeilin nipsujen tekoa. Aika yksinkertaista kuumaliiman kanssa. Tosin se huono puoli, että sitä alkoi sormet syyhytä liimailla vähän kaikkea :-D  (ostin uuden kännykän ja sillä nykyisin kaikki kuvat tulee otettua, mutta kuten nappikuvasta näkee, vielä on opettelun alla ihan lähikuvien ottamiset...).


Juhannuksena ompelin pitkästä aikaa itellekin, mutta niistä ei kunnon kuvia vielä ole, joten sovituskuvat vasta myöhemmin. Pelkän tunikan nyt voin esitellä kyllä. On joskus vuosia sitten ostettua Nanson oikein hippihenkistä trikoota. Ihan kotitunikaksi, mustien lyhkästen haaremihousujen kaverina aika jees. Kaava on ihan vaan suurennettu esikoisen Hannah-tunikan kaavasta. 


Mirka


5 kommenttia:

  1. On taas niin kivoja ompeluksia! Farkut ovat erittäin makeen näköiset, pinnit suloiset ja oma tunika tosi kaunis!

    VastaaPoista
  2. Tosi kivat noi farkut!!!
    Ja sovituskuvia odotellessa, tunika näyttää ihanalta! :)

    VastaaPoista
  3. Kivat farkkupökät! Oon itsekin katsellut juuri sillä silmällä omaa vaatekaappia, että mitä farkkuja raaskis silputa kuopuksen kesähousuihin.
    Muutkin jutut on kivoja. :)
    Ja onneks meille ei ole vielä rantautunut räppilippiksiä (maalla asumisen etuja... ei nuo tiedä mitään muotivirtauksista ;))
    kun minusta ne perinteiset lippikset on paljonpaljon kivampia. :D

    Suvi/pikkujekku... eipä anna kirjautua.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kun jaksatte kesäkiireissä jättää kommenttia :)

    Kewa, harmi vaan kun farkut on tosiaan mallia laiheliini :-D

    Sani, nyt en ole ehtinykään tunikaa pitelee kun on ollut ihan toppikelejä, mutta jospa ens viikonloppuna olisi taas toisenlaiset kelit, niin saisi niitä sovituskuvia siinä samalla :)

    Suvi, hih, mein räppilippis likaantui eikä puhdistunu pesussa (valkoinen). Laitoin sitten 60 asteeseen ja noh, piloille meni... Eikä ole poika nyt muistanu ees vinkua uutta räppilippistä. Ne taitaa ollakin kaupoista loppu... ;-D On nimittäin taas kelvannu vähän kivemman näköiset lippikset!

    Marina, :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!