sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Taskut. Eikun shortsit taskuilla.

Tärkeintä housuissa on Onnin mielestä se, että niissä on taskut. Ja, että ne näyttää hyvälle, mutta vaikka housut ois muuten jees, mutta kädet ei mahu taskuihin, niin niitä ei vaan voi pitää. No nämä kelpasi kun on isot taskut. Tuo Eurokankaan joustava farkkumainen kangas on kyllä aikasta jees. Tästähän tuli tehtyä aiemmin tähtifarkut. Nytkin leikkasin pitkätkin housut valmiiksi, ei vaan näillä lämpötiloilla ole motivaatiota tehä pitkiä housuja. 

Malli on omalla perusvelourhousujen mallilla tehty, yksityiskohdat ja taskut vetästy hatusta ompelun aikana. 



 Malli on tosiaan tuommosen hoikkiksen pojan malli, hyvin istuu päälle .)




Pakko kertoa teillekin, kun ostin semmosta farkkujen somistuslankaa, siis sitä perinteistä oranssia. Niin ajattelin, jotta kokeilenpa ihan kirjontalankaakin, toimisikohan se... No ei toiminu, veti alalangan kanssa ihan sotkuun. Vaan hyvin näyttää toimivan ihan normaali valkoinen lankakin tehostelankana. 

Mirka

ps. huutiksessa on vielä pari päivää kohteet auki :)

11 kommenttia:

  1. Aivan loistavat pöksyt! Kivat yksityiskohdat ja niin siisti työnjälki. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivat housut!! Taskut hyvänmalliset ja muutenkin mukavan oloiset!

    VastaaPoista
  3. Ihanat <3 milloinhan tuota itse sais kokeiltua tuollaisia taskullisia, ne antaa niin kivasti ilmettä housuihin! ja tuo kangas on tosi kiva.
    Edellisen postauksen pipot oli ihania, miten tuollainen kruunu pipo tehdään?:)

    VastaaPoista
  4. aika mageet housut!:) pitäis itekkin alkaa tehdä noita taskullisia, mulla on vaan ainut housukaava sellanen jossa ei tule kuin sisäreiteen sauma. siinäpä seuraava opettelun aihe. kunhan saan vaunujen kesäpussin valmiiksi niin sitten...:) taitaa tarvita ensin muutaman nepin..vink, vink;)

    terv. elina

    VastaaPoista
  5. Mä ostin muuten kans jotain kirjontalankaa ja siitä tuli kans ihan sotkua! Vaatiikohan se oman neulan tms. tai onko siihen joku oma alalanka? Tietääkö joku?

    Niin ja makeet caprit!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteistanne!!

    NorppaStiina ja Kewa, :)

    jossu; helppoa kuin mikä! Olen muistaakseni jo joskus vuonna yks ja kaks jotain tuommosta tehny. Mutta siis ohjekin löytyy, MakaMarr -blogissa Anna kirjoitteli ohjeistuksen vähän aikaa sitten!

    Elina; miulla on kanssa sivusaumaton kaava, mutta eihän se ole kuin sauman leikkaus auki :) Ja hei, edelliset nepit on vielä laittamatta, yritän tällä viikolla saada aikaseksi.

    Petra; neulaksi miulle myytiin farkkuneula, pitäisi toimia. Mutta jotenkin miusta tuntuu, että ongelma on siinä, että se paksu lanka ei mahu tulemaan sieltä puolakotelon kautta, tai siis siitä päältä. En ole vielä kokeillu sitä ihan ns. oikeeta lankaa. Tekeeköhän se kanssa ohkasen alalangan kanssa noin? Aika tyyriiksi tulee kyllä jos puolaa siitä paksummasta langasta alalangankin. Mutta pitänee kokeilla kuitenkin vielä. Ja voihan se olla, että se tussaa niitä lankoja :)

    VastaaPoista
  7. Hienot pökät!

    Minä taistelin viime kesänä tuon farkkutikkauslangan kanssa; alalankana käytän ihan normaalia ompelulankaa, jonka valitsen aika lähelle tuon farkkulangan sävyä. Alalanka pitää ainakin omassa koneessani säätää normaaliä löysemmälle; muuten tulee melkoista sotkua. Farkkuneula on hyvä; paksummatkin kohdat menee helpommin.

    VastaaPoista
  8. Ihanat shortsit! Ihana kangas ja ihanat yksityiskohdat. Kerrassaan upeat siis.

    VastaaPoista
  9. Tosi hienot! Tälläiset tarttis meidänkin pojalle.

    VastaaPoista
  10. Hei! Olen kaikenmoisilla kirjontalangoilla ommellut, ja syyksi ongelmiin veikkaan minäkin langansäätöjä. Voi olla että ylälangankireyttä pitää kanssa löysätä normaalista ihan reilusti paksummalle langalle ja niillä liukkailla kirjontalangoilla piti taas alalanka olla kireällä, ettei se tullut oikealle näkyviin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!