maanantai 21. helmikuuta 2011

vain vähän hienoja autoja sekä lämmikettä pakkaseen

Jos kuka muistaa, niin Onni ei tuosta autokankaasta oikein perusta. Se on kuulema vain vähän hienoa, ei hienoa. Ja nyt äiti vielä siitä haalaritkin teki (koska haalarit on Onnin mielestä aina hienot). Missä tuli tehtyä kaikenlisäksi hönttöjä juttuja :( Eli ensin aloin tehä normaaleja haalareita. Sitten sain idean tehäkin pienet hihat. Eihän siinä mitään vikaa olisi, mutta kun olin jo haalarit leikannu... Kaula-aukko on nyt sitten vähän turhan reilu tuommoseen haalariin, hihattomassa se ois ollu jees. Harmittaa, kyllä!

Autokangas ei olisi haalareihin edes riittäny, mutta ihana ystäväni lahjoitti pätkän lisää, niin haalarit sain tehtyä! Seuraavaksi varmaan sitten jos tilais sitä Metsolan keltaista apilaa (saako sitä kankaana etes??).Kyllä nuo varmasti käyttöön kuitenkin pääsee :)

Seuraava ompelus on tänään tehtyä ihan ennätysajassa! Varmaan vartti meni kaikkinensa :-D Lähin töihen jälkeen esikoista viemään balettiin ja jotenkin katoin sillä silmällä tytön hattua, että ei hyvänen aika, ihan pieni on! Meillä! Lapsella epäsopiva  hattu :-D No tuota karvaa oli keskimmäisen hatusta vielä jäljellä, joten pika-pikaa sillä mallilla, mistä löytyy ohjekin täältä blogista, karvahattu. Sisävuori fleeceä. Ja huh! Löytyi vielä yksi ystävän tekemä virkattu kukka. Pitäs varmaan opetella itekin noita tekemään.Koinpa vielä tuossa iltasella pienen järkytyksenkin. Vein keskimmäisen kaappiin puhtaita vaatteita ja innostuin järjestelee hyllyjä paremmin. Huvikseni laskin montako paitaa tytöllä on. No sitä laskutulosta en teille kerro :-D, järkytyin kyllä! Samantien napsin pussillisen vaatetta ja kuvasinkin heti. Josko tässä joku ilta jaksaisi huutikseen naputella. Vai uskaltaskohan samaan syssyyn kattoa tytön muutkin kaapit... Hmm... Vai ompelisko vaan lisää :-D

blogi+allekirjoitus.png (81×43)

12 kommenttia:

 1. Voi kuule, käys kurkkaa metsolan uutuudet ;)

  VastaaPoista
 2. Noniin, :-D Hei tuo kuulostaa just siltä, että ei kannattaisi mennä. Vaan menenpä kumminkin :-D

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ihan ompelevan äidin ongelmalta/symdroomalta. Meillä on sama juttu. Tytöllä on niin paljon vaatteita jo tulevassakin koossa ettei uusia kannattaisi tehdä. Mutta pää pursuaa uusia ideoita jatkuvasti. Tuo hattu on ihana! Ja haalarit hauskat. :)

  VastaaPoista
 4. Haalareista tuli hienot!!! Eikä kaula-aukko ainakaan kuvissa isolta näytä. Meillä isomman pojan housut ovat kaikki käyneet lyhyiksi ja pitäisikin oikein varata koko päivä ja ommella pino. Yleensä meilläkin vastaava tilanne, eli vaatteita yli tarpeen...

  VastaaPoista
 5. Olis kiva tietää sun lopputulos paitalaskennasta. Itse menin kerran laskemaan ja juu, lopputulos on salainen. Sen jälkeen päätin, että niin ei saa enää käydä...nyt luulen pinonjen perusteella, että on käynyt taas joten en laske =D. Huutikseen voisi kyllä taas välillä laittaa.

  VastaaPoista
 6. Hienot haalarithan noista tuli!! Ja kukkia virkkaan kyllä siulle lisää ihan milloin vaan, opettelin just uudenlaisen kukan mallin. :)

  Juu ja mene vaan metsolan sivuille, siel oli vaik mitä ihanaa! Mie jo tilasin keltaista ja vihreää apilaa...

  VastaaPoista
 7. Ompelijan/neulojan/käsityöntekijän on kyllä varsin mahdotonta löytää tasapainoa paidatuksen, housutuksen, pipotuksen ja lapastuksen sekä lasten tarpeiden välillä. Aina on jotain liikaa tai liian vähän. Haalareista tuli kyllä kivat.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista!! Onnilla oli tänään haalarit päikyssä päällä, mutta kun tuli kotiin, niin piti vielä vähän fiksailla olkapäitä. Nyt alan olla tyytyväinen :)

  kewa :)

  NorppaStiina, hatusta vaan tuli vähän reilu... Ei se siltä sovittaessa tuntunu, mutta pyöri tänään tytöllä päässä ihan holtittomasti :D Pitänee pienentää siis.

  Ilona, Onnillakin melkein oli housu-vaje-tilanne, mutta sain korjattua tilannetta, ennenkuin kerkesi pahaksi :-D Nyt taas parit joutaisi pois, mutta on tosiaan pääasiassa menossa vasta keskimmäisen kaappien raivaus...

  Riikka :-D Parille ihmiselle olen sanonut ja tyrmistyksen perusteella jääköön julkinen paljastus kertomatta :-D Heh, mieheltä kysyin, että arvaapa montako paitaa tytöllä on. Veikkasi kymmenen... Sanoisinko, että meni hyyyyvin pahasti metsään...

  Sanna, jes!!!!! Miulla on tuossa jo suunnittelun asteella tein neidille hattu. Joku ilta saan sen tehtyäkin! Ja kävin kyllä Metsolan sivuilla, napsin ostoskoriinkin muutamat kankaat, mutta jätin ostamatta. Pakko yrittää ommella noita jo olevia kankaita ensin pois.

  unisukka; No sanopa muuta! Mutta onneksi on tuo huutis ja kirput ja kaik muut. Ainahan noita voi laittaa etiäpäin, jos pahasti alkaa ahistaa ;-D

  VastaaPoista
 9. Ihanat haalarit, taas! Mistä tuo kaava on?

  VastaaPoista
 10. Niina, kiitos! Kaava on alunperin Ottobren mustikka-haalari. Sitten sitä on tullu muokkailtua aina sopivampaan suuntaan :)

  VastaaPoista
 11. ihana tuo vetoketju :) Mistä olet sellaisen löytänyt?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!