tiistai 9. elokuuta 2011

Itelle ja muksuille, lisäksi marsuilua

Jaahans, mistähän sitä aloittaisi. Jos sitten vaikkapas Onnin merirosvohousuista. Vaihtarikangas Unikuun Terapiahuoneen kanssa. Lökärimallisiin ei kangas riittäny, mutta tämmöset leggareitten ja housujen välimuodot tuli mainiosti! Näissä ei nyt ole taskuja ja sain taskuttomuuden läpi sillä, että sanoin taskujen peittävän nuo merirosvojutut justiinsa... No ois ne vähän sotkenukin...  Tosin kuulema voisko näitä pitää yöpukuna! Siis kaveri olisi vaan farkut jalassa kun muut housut on vauvojen hommaa... No, pakko on kyllä muitakin housuja pitää jahka siirrytään haalari/villapuku -aikakauteen!
Tänä vuonna oli ajatus, että koulunaloitusvaatteet on miun tekemät. Ensimmäistä kertaa esikoinen vähän protestoi asiaa. Ja kuulema muita ompelulappuja vois käyttää kuin niitä miun omia... No näissä onkin nyt sitten noita yleisiä. Vaikka en todellakaan aio kyllä omistani luopua. Eikä tuo tyttö nyt niin kovin vakavissaan ollut, mikä lie, mielenilmaus tällä kertaa. 


Hannah-kaavalla tehty, kuvassa näyttää ihan säkille, mutta laskeutuu kivasti päällä ollessa. Hihoihin ei saanu kumpparia laittaa, tuntuu kuulema ärsyttävältä ne kumpparit.


Itelleni tein caprileggarit. Hieman kaavoitusongelmia oli ja näistä tuli aikalailla isot. Edelleenkin vähän reilut, mutta voi käyttää varsin hyvin. Koko lienee n. S-koko. Kumpparin ompelin semmosen leveän ensin saumurilla kiinni ja sitten vain taitoin sisällepäin niin, että ei jää kumpparia näkyviin ja suoralla tikillä yli. Eihän nuo nyt kummoset ole ja hönttiä kuvata etes näin perusjuttuja, mutta laitan kumminkin.Sitten marsut. Nimet piti olla Martta ja Hertta, mutta ei ne ole sen näköisiä alkuunkaan! Toiselle oli alunperin annettu nimeksi Salama (siis siellä, mistä haettiin) ja se päätettiin pitää. Toinen on Pörrö, kun tuo toinen pörröinen onkin. 
Mahotonta vauhtia tuo kaksikko kasvaa! Ja rohkaistuu koko ajan. Alkuun pelkäsivät niin kovin. Nyt heti kun tytön huone hiljenee, alkaa nää kaks riehua häkissään, juoksevat kilpaa, juttelevat, taistelevat herkkupaloista jne.  Aika veijareita!

Ompelukonekin taas vähän toimii. Mies purki osiin koko vempeleen ja sai sen pelittämään. Jotain vikaa tuossa ylälangan kiristäjässä kyllä edelleen on. Säädöt lähes täysillä (8) ja lanka ei ole tosi tiukka. Ennen ollut säädöt n. 4-5 ja lanka on ollut niin napakka, että ei ole meinannu onnistua vetää käsipelissä lankaa ulospäin kiristimen välistä! Noh, mutta jospa tuo tuosta. Uusikin kone olisi varmasti kiva, mutta kaikki ajallaan :)

Mirka

ps. miulla olisi 50 tai 60 cm korkea, täysleveä, pala ruskea-turkoosia etanatrikoota ja joitakin br-pul -kankaita, jos joku haluaisi tehdä kangasvaihtereita! Voi laittaa viestiä tuonne sähköpostiin.


5 kommenttia:

 1. Kivoja ompeluita ja söpöt marsut! Mua kiinnostais tuo etanatrikoo, en vaan tiiä, oisko mulla sulle sopivaa vaihtaria, laitan kumminki sähköpostia.

  VastaaPoista
 2. Ihanat housut!!! Ja itselle olet ommellut! Marsut ovat hauskat;) Onneksi kone toimii, vaikka itsellä myös koko ajan halu uuteen koneen, niin järki sano ei (onko se edes 6kk vanha...)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa tuo merirosvokangas! Vai on teidän neiti alkanut vaateliaaksi ;) Kauhulla odottelen koska tämä meidän nuorin pääsee siihen ikään, ettei omatekemä enää kiinnosta... No jos sitten joskus lapsenlapsille ;)

  Suloisia marsujakin teillä, on ne vaan ihania vipeltäjiä ja kuikuttajia :) Meidän Malla-marsu kuoli vajaa 1,5 v. sitten. Toisaalta ihan helpotuskin heinäallergiselle äidille...

  VastaaPoista
 4. Tosi kivoja vaatteita. Tuo merirosvokangas on tosi kivan näköistä.

  VastaaPoista
 5. Merirosvot toimii tosi hyvin noissa housuissa! olispa tuo hannah kaava, sillä näyttää tulevan ihania tunikoita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!