keskiviikko 28. syyskuuta 2011

pimpuloita ja kosteussuojarukkasia ja syyshattuja

Pientä näpertelyä tullut tässä viikon aikana aina voinnin mukaan tehtyä. Aloitetaan helpoimmista. Noita nappeja ja pompuloita on kyllä niin näppärä tehdä, melkein saapi petissä mötkötellä kun noita väsää :-D


Sitten välikausirukkasharjoittelua. Miehän olen noita aiemminkin tehny, mutta se the-kaava on uupunut. Nyt sitten Maitotyttöpaitojen Milla laittoi oman kaavansa jakoon :) On muuten hyvä kaava! Tuo malli on niin hyvä hoikkeliineihin käsiin. Tosin, pitihän se kaavaa muokata oman kokoiseksi eikä ihan onnistunu ekalla kerralla... Nuo apinahanskat on muuten ihan jees, mutta toosi pienet! Onni onnettomuudessa, ystävän lapsi täytti juuri vähän aikaa sitten 1v ja nuo oli hälle just istuvat. Joten pieni hurmaava tyttö sai synttärilahjaksi rukkaset syksyyn.
Sitten suurensin kaavaa, ja tein Onnille norsurukkaset. Nämäkin br-pulia, sisäpinta fleeceä. Pikkurukkasissa on sisäpinta joustofroteeta. Nää tosin piti kertaalleen purkaa, kun kämmäsin kaavan suurentamisen kanssa... Mutta onneksi onnistui purkaminen ja sain fiksattua hanskat oikein. Ja siis en käsitä miten onnistuin kuvaamaan ne ihan erivärisiksi! Ihan samasta pul-palasta leikattu molemmat rukkaset, ja kuvassa näyttää taaempi eriväriselle! Väri on siis semmonen tiilenpunainen. 


Kolmannet rukkaset onnistuikin sitten ilman mitään fiksailuja. Se tuli huomattua, että ihan tilkuista näitä ei voi tehä. Etenkin tuo päällispala on jo tämmösissä jo yllättävän suuri. Apinakangas onkin ihan kokonaisesta palasta leikattu. Turhahan noita on säästellä kun ei meille vaippaikäisiä enää tule.
Tässä vielä molemmat rukkaset, aika samankokoiset noista sitten tuli, vaikka norsuhanskojen kanssa pientä säätöä olikin. Pitää vielä pestä nuo ja pyöräyttää kuivausrummussa, että neulanreiät menee umpeen.


Pikaisia hattuompeluita. Ihanaa lilaa pilvivelouria ja siitä syntyi hatut tytöille lilojen T2H:n pukujen kaveriksi. 
Keskimmäinen on tykästynyt pandoihin. Sainkin pandatrikoota pienen palasen ja sitten tuli tehtyä tuommonen pipo. Noita pipoja on ihan liian helppo tehä, siksi niitä tulee tehtyä ihan liikaa. Jos ei jaksa muuta tehä niin aina jaksaa 10min käyttää peruspipon ompeluun. Ja sen kyllä huomaa hattukorista...

muoks. Pakko selventää tuota sekavaa sepustusta. Eli alla oleva pinkki pandahattu ei ole mitään pandakangasta, eikä ole myöskään 10min-pipo, vaan siihen on ihan paloista aplikoitu tuo panda :) Toisessa yhteydessä nääs sain kysymyksen, että mistä noita kuvia löytää. Piti ihan lukea tuo ylläoleva teksti uusiksi ja jokseenkin sekavasti se onkin kirjoitettu!


Lopuksi vielä etsintäkuulutus! Poika on kyllä tallessa, mutta poika on ihastunut tuohon ruutukuosiin (kuten äitikin) ja kuulema haalaria voisi pitää jos olisi ruudullinen. Eli jos jollain sattuisi löytymään joko tuommosta Po.P:n ruutuhaalaria, tai sitten ihan mitä vaan ruutuhaalaria, niin saapi tarjota!


Aurinkoisia syyspäiviä toivotellen!

Mirka

12 kommenttia:

 1. Oi että miten ihania rukkasia! Etenkin noi apinalliset, niitä kuolaan! :)

  VastaaPoista
 2. mulle on kanssa tulossa noita pampulajuttuja :)
  kestääk toi pul miten käytössä?

  VastaaPoista
 3. pitääkin taas kokeilla rukkasompeluita, kun ostin jo aikaa sitten palan ainotar-pulia mut en keksiny mitä tekis siitä, tosi järkiostos siis :D

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja sullakin! Pitääkö nuo rukkaset todella kosteuden, jos ei teippaa saumoja? Malli näyttää tosi hyvälle!

  VastaaPoista
 5. Rukkasiin ihastuin minäkin, hienoja ovat ja malli näyttää tosiaan mainiolle! Pipotkin on kauniita ♥

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia todella paljon ohjelinkistä! Tuollaisia on ollut jo pitkään to do -listalla mutta enpä ole saanut aikaiseksi, kun kaavakin on puuttunut.

  VastaaPoista
 7. Hanskamalli näyttää hyvältä....kiitti vinkistä ja linkistä:) niin se vaan on että alkaa olla kylmä paljain käsin.

  VastaaPoista
 8. Hienoja ompeluksia taas kerran! Mulla kans ompelulistalla rukkaset, ja nimenomaan apina-pulista. Sun antamasta linkistä löytykin hyvä ohje, kiitti!

  VastaaPoista
 9. Mistä olet löytänyt noita erivärisiä kuminauhoja pompuloihin?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!