lauantai 1. joulukuuta 2012

100 % villaa talveen

100 % villa on kyllä talvella ihan ykkönen! Niin kerrastoina kuin alusmyssyinä, villahaalareina, lapasina, ihan missä vaan. Kirpulta löytyi huopunut 100 % villaa oleva villapaita. Siitä syntyi tänään villamyssy ukkelille. Nopea ja simppeli tehdä. Tähden kanssa oli vähän ongelmia, olisi pitänyt vain malttaa yrittää silittää tukikangasta fleeceen kiinni... Eli tuo ruskea osio on mikrofleeceä. Mutta eipä tuo mittään, hyvin passaa vaikka ei ihan symmetrinen tähti olekaan :) Lämmin hattu ja kun vielä laittaa merino- tai silkkivillakypärämyssyn, niin luulisi tarkenevan :) On siis tuosta käyttökorkeudeltaan kaksinkertaista huopunutta villaa.Poika on nähnyt teatteriesityksen tontuista tällä viikolla ja taisi tuo alla oleva poseeraus olla suoraan tontuilta lainattu ;)


Ompelumerkit olen tosi pitkään tilannut Ebayn kautta, kapeita valkoisia merkkejä, missä teksti joko vihreällä, v.punaisella tai tummanpunaisella. Nyt tilasin leveämmät nauhat Ikast Etiket :ltä. Ja olen kyllä muutaman ompelun käyttökokemuksen pohjalta tyytyväinen. Vielä miinuksena tuo, että on yhtä nauhaa, mutta toisaalta, ei tuo nyt mahdoton ole tikata kiinni. Tänään vaan taas törmäsin miun ongelmaan noihen lappujen kanssa, eli ne menee niin helposti vinoon! Siis asettelen kohdallen ja tikkaan, niin jo se on toinen kulma ylempänä kuin alunperin. Yleensä pyrinkin laittamaan alareunaan, niin silloin helpompi katsoa suoraan. Tuossa villahatussa merkki tuli taakse. 


Lumista ja rauhallista joulukuuta kaikille!

-miku-

4 kommenttia:

 1. Varmasti lämmin hattu, ihana. MInä en jaksa laitta merkkejä enää ollenkaan, olis kivat ne sivusaumaan laitettavat mutta tuntuvat niin kalleille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mie olen tilannu Ebaysta (löytyy ohjeet täältä blogistakin jostain kohtaa) kapeat merkit niin, että teksti on "-miku- -miku-", tuolloin kun merkin taittaa kahtia, niin on saumamerkki! Ja ne maksaa tuolla Label-en-muista-koko-nimeä, reilusti alle kympin n. sadan kappaleen erä! Suosittelen!

   Poista
 2. Hieno myssy. Villa on omakin talviajan lemppari. Meillä vaan kaikki niin herkkähipiäisiä, ettei mikään tahdo mennä läpi kun muka kutittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miusta tuntuu, että pesuaineellakin on jotain merkitystä. Tai siis meillä on aina pesty Sonet:n aineella, vai mikä se keltapullo nyt onkaan, ja nyt kun olen pessyt toisella villapesuaineella, niin poika on välillä valittanut, että kutittaa. Ja lanoliinikin tietysti pehmentää. Iteasiassa meinasin lanoliinittaa nuo kaikki mistä valittaa. Kun hää on käyttäny syntymästä asti villaa ihoa vasten, niin tuntuu oudolta, että nyt kutittaa. Tiiä sitten.

   Poista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!