sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Strömsö-takki

Jeps, ei tätä takkia ommellessa menny niinku Strömsöössä jos vertaus sallitaan. Iteasiassa jo kankaan oston kanssa oli ongelmia ja ei ne siihen loppuneet... Kauluksen ompelussa saumuri temppuili, tikki oli huono ja jonkun ihme päänpiston takia ompelin hupun kiinni niin, että vaati päälle kanttauksen. No se kanttaus oli karmea, myös takin ulkopuolelta. sitä yritin korjailla koristeompeleilla... Useilla... Vetoketjun yläpää, hupun päättymiskohdat ei ottanut onnistuakseen... Laitoin nyt keltaisen nepin kun en muuta keksinyt. Huoh, moneen kertaan. No, mutta roska-astiaan ei lopullisesti joutunut ja viimeinkin olen itsekin ihan tyytyväinen. Ja mikä parasta, poika tykästyi takkiin! Jospa nuo kauneusvirheetkin vähän pehmenee kun takkia on pariin kertaan pesty, virhekohdat ikäänkuin pehmenee :DAlla olevassa kuvassa näkyy sitä koristetikkausta, sekä keltainen  neppi. Hupussa on muuten välissä tuulenpitävä vuorikangas, ja ite takin vuorena tikkikangas. 
Vetoketjun alla on samaa kangasta kuin hupun vuori.

Ja tässä näkyy tuota koristetikkausta sisäpuolelta. Ei se mikään kaunistus ole, mutta mutta, ennen tuota oli aika karmea... tuo varmasti pehmenee pesuissa.


Ja vielä kerran itse käyttäjä taskulampun kera.


-miku-6 kommenttia:

 1. Hienohan tämä on, vaikka ei mennyt kuten strömsössä :) . Mielenkiintoinen kangas takkiin. Hieno idea!

  VastaaPoista
 2. Hieno takki vastuktuksesta huolimatta :) Aika tuttua tuo,joskus tökkii sitten ihan kaikki.. Tosi paljon muitakin ihania ompeluksia olit tehnyt, kun katselin vanhempia, joita en ole ehtinyt kommentoimaankaan.

  VastaaPoista
 3. Ihana yhdistelmä tuo valko-kelta-harmaa. Suuren työn olet tehnyt, niin ylpeä saa olla! :)

  VastaaPoista
 4. minustakin tämä on upea! kukaan mitään "kauneusvirheitä" huomaa :)

  VastaaPoista
 5. Varsin hyvä takki ja koristetikkauksethan ovat tarkoituksella siinä missä pitääkin! Minullakin on tapana vedellä erinäisiä lehtiä tai muita harakanvarpaita mm. tunikan kaulukseen resorin alareunaan, kun ei aina suora ommel kulje niin suorassa ja elävinen ommel antaa enemmän armoa. Kauniita töitä teet muutenkin, olen seuraillut pitkään ja nyt rohkaistuin kommentinkin jättämään. Tämmöiset blogit pitävät ompeluinnostusta yllä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaunis kaikille kommentoineille :) Ja juu, kyllä takki ihan jees on ja pääsee varmasti käyttöön. Mutta sanotaan, että vähän paremminkin olisi voinut onnistua. Mutta seuraava sitten taas!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!