keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Kevättakki ja ratasasiaa

Tämä taas tuntui roikkuvan tuolla keskeneräisenä kauan. Mutta nyt on valmis. Hmm... tai ainakin melkein :-D Tässä kävi vähän yks jos toinen juttu, mihin en ole tyytyväinen. Nummero yksi on tuo edessä oleva sydän. Se on tikattu koneella kiinni yhestä reunasta ja se tikkihän sit näkyy. Eli se pitää vielä purkaa. Toinen on tuo punainen puuhelmi, minkä väkisin halusin sydämeen survoa ja eihän se siihen käy... Tuo pelkkä puinen mikki-nappi olisi ollu oikein hyvä. Noh, toisaalta, tyttö ite sanoi, että et koske enää tähän takkiin :-D

Tämän piti olla viimeinen takki vähälle aikaa, mutta kummitytön äiti ihastui trion takkeihin ja lupasin tehdä kummitytölle lahjaksi samanlaiset :) Eli sen ompelen ainakin ja ehkä jotain muitakin takkeja.

Sisävuoreksi ei riittäny tuota pallokangasta kokonaan, joten on vähän sovellettu.







Kiitokset taustakommenteista! Pitäydyn siis näissä epämääräisissä taustoissa :-D Tuo seinäkohta missä nytkin otettu kuvia, on kyllä osoittautunut suosikiksi, eri asia vaan, miten nuo sankarit saa siinä kestämään paikallaan :-D

JUOKSURATTAAT! Täähän ei liity mitenkään ompeluihin, mutta meille saa tarjota juoksurattaita, siis semmosia kolmipyöräisiä. Meinasin olla hurja ja alkaa yrittää juoksemista (kaikkea se tää kevätaurinko saakin aikaan!). Ja kun tuota poikaa kuljetan koko ajan mukana, niin nuohan ois täydelliset. Ja kuvien perusteella (ilman käyttökokemusta siis) suosikiksi on tullut Herqules 3-pyöräiset. Ne näyttää kevyiltä ja näppäriltä.

Meillä olisi sitä myöten myös vapaana Emmaljungan Classic Sport kuomurattaat, jos kellä tarvetta :)

18 kommenttia:

  1. Hei, mäkin täällä suunnittelen juoksemaan lähtöä =) joko ihan itekseen sohvaperunan juoksukoulua tai sit lähden paikallisen urheiluseuran järjestämään juoksukouluun.

    Ja juuri tuossa levittelin käsityölehtiä sillä silmällä, että alan väsäämään neidille kevättakkia. Kankaat on seisonu jo hyllyssä puoli vuotta xD kyselenpä sulta sitten neuvoa jos iskee tenkkapoo.

    VastaaPoista
  2. Ihana takki! Täälläkin on suunniteltu takkia jo siinä vaiheessa kun ekat auringon säteet osui ikkunaan. Mutta haaveillaan yhä....

    VastaaPoista
  3. Minullakin on ollut takit jo kauan haaveissa, mutta en tiedä osaisinkohan tehdä?? Katsotaan jos jossain vaiheessa uskaltautuis kokeilemaan ;)

    Sä tosin olet loihtinut tosi hienoja takkeja!

    Niistä Herculeksista...mä ostin sellaiset kolmipyöräiset kun odotin kuopusta, oli muka pakko saada...Myin ne pois samantien ja ostin Emmaljungat tilalle. Ei kovin näppärät mielestäni olleet ja aika kömpelöt. Meillä tosin oli sellaiset kennorenkaat ja aikas leveät, en tiedä millaisia ne nykyään on. Tästä on nyt kolme vuotta...käy ihmeessä liikkeessä kurkkaamassa ennenkuin ostat.

    VastaaPoista
  4. Ihana takki ja suloinen malli.:)

    Meillä on ollut Herqulesin raptor 3 spin- rattaat, enkä kyllä kovinkaan niitä rakastanut. Oli tosi kömpelöt ja painavat. Joten jos niitä olet katsellut, niin en suosittele.;)

    VastaaPoista
  5. Sanna, no myö voidaan sit tsempata toisiamme!! Miun tosin pitäs ostaa vielä lenkkarit. Miulla on vaan semmosia ihan todellakin kävelyyn tarkoitettuja kenkiä kun lenkkeilen, mutta ei niillä kyllä juosta. Ja niin, hmm... ehkä tuota nyt vois juosta ens alkuun vaikka Scootereidenkin kanssa, ennenkuin rattaita ostaa :-D Ja kysele ihmeessä takkivinkkiä jos vaan osaan auttaa, niin autan mielelläni!

    NorppStiina, kiitos <3 Laitoin äsken sen kaavavinkin, minkä pohjalta muokkasin nuo takit, eli: Ottobre 4/2009, ohje nr.13, Sparrow-takki.

    PrinsessaTrio ja Helmi, kiitos teille!! Ja ehdottomasti PT takkia ompelemaan, ei varmasti ongelmia! Noista rattaista. Kiitos kun kerroitte kokemuksia! Ne näyttää kuvissa niin köykäisiltä, mutta tosiaan, ehkä kannattaisi käydä vähän kattelees liikkeessä. Mitään hurjia summia ei enää kyllä raaski rattaisiin laittaa (meillä on ollu niin monet rattaat, että en ilkeä ees sanoa...). Nyt löytyy Emmaljungan Classic -kuomarit ja Scooterit, sekä Peg Peregon Pliko P3. Eli onhan noita, mutta ei nuo oikein juoksuun käy. Tai Scoottereita vois varmaan testata kyllä, jos vaikka sen kuomun irroittaisi, niin nehän ois aika näppärät. Semmoset avorattaatkin ois varmaan jees. En tiiä, kun en oo juoksua harrastanu, mutta nyt lähipiiristä on kaikki enemmän ja vähemmän hurahtanu juoksuun, joten kai se on miunkin jotain yritettävä :-D Ja vaunufriikki keksi heti, että uudet rattaathan siihen tarvitaan...

    VastaaPoista
  6. Ihanalle näyttää tääkin takki !

    Miten mä en oo ees huomannu uutta taustaa, hieno!

    Ja juoksemaan mua ei saa :D

    VastaaPoista
  7. Sä se jaksat loihtia näitä ihania takkeja :) Miun pitäis kerätä itseni edellisen takin jäljiltä, haluaisin vielä yhden loihtia eräästä kankaasta :) Hiukan ohuemmalla vuorella.

    Juokseminen...se on jotain mitä aloitan joka kevät ja lopetan parin kerran jälkeen todeten, että ei, ei, ei ....ole mun juttu ;) Vaikka syytä kyllä juoksemiselle olisi!

    VastaaPoista
  8. ihania takkeja ja tää missä punasta on niin raikas...kivat Onnimiehen farkutkin tuolla oli...kiitos Mirka kommenteista mun blogissa...musta tuntuu et mulla loppuu tunnit vuorokaudesta tällee työssä ollessa..aina kuitenkin käyn täällä kurkkimassa ja vähintään oman blokkerin "kurkkaus ikkunasta" seuraan...

    VastaaPoista
  9. No hyvältähän tuo takki näyttää! Ja jos pitäjä on siihen tyytyväinen, niin silloinhan se on niinkuin pitääkin :) Me ompelijaäidit vaan tahdotaan välillä olla turhankin kriittisiä omista töistä...

    VastaaPoista
  10. Ihana takki! Kuin myös se edellinenkin :)

    VastaaPoista
  11. Olen juoksut kolmilla eri rattailla ja herqulekset oli niistä raskaimmat. Kunnon juoksurattailla oli paras juosta. Nyt meillä on emmaljungan cangaroot ja niilläkin juokseminen on helppoa, kääntyvä etupyörä toimii juoksemisessakin hyvin. Meillä neiti on sen ikäinen et suunnitellen ottavani hänet lenkille mukaan pyörän päällä. Siinä on se tanko mistä voi työnnellä vauhtia. Saa nähdä et vaihtuvatko sunnitelmat takaisin rattaisiin....

    VastaaPoista
  12. Ihania takkeja!!
    Mulla olisi vanha finlaysonin kangaskin odottamassa tyttöjen ja omaan takkiin, mutta en vain uskalla aloittaa. Kun en usko, että osaan kuitenkaan.
    Täytyy kesän aikana yrittää tehdä!

    VastaaPoista
  13. Heippa!

    Hannan blogista luin, että teiltä on lähdössä nopsan trike etiäpäin. Vieläkö löytyy? :) Olisin kiinnostunut.

    Tiina

    VastaaPoista
  14. Takki on ihana, tosi kiva tuo pallosisus =) ja juoksemista kannatan ! =) mutta mä meinasin mennä by myself !

    VastaaPoista
  15. siis piti lisätä että seura ois kyllä tervetullutta mutta ilman rattaita ja noita pikkusia meinasin mennä =)eli siis se kyllä tekee sen että ihan joka päivä ei todellakaan asiaa ole lenkille=/ ,ehkä siksi nuo rattaat on jees!

    VastaaPoista
  16. Petra; kiitos! Ja hei, elä sano, niin miekin aina ajattelin, kunnes joku naksaus kävi ja innostuin. Tänään nyt käyty eka lenkki heittääs ja mahottoman hyvä fiilis siitä tulee!!

    Anni; kiitos! Oottelen siis siun takkibloggausta :) Heh, miulla käy monesti just noin... eli pari kertaa into soikeena jotain alan harrastaa ja sit... No, jos nyt onnistus paremmin, ainakin koko lähipiiri vaan höyryy juoksemisesta, niin ei tässä kannustusta puutu!

    Pikkuriikki, kiitos <3 Mie vähän pelkään, että miullakin vähenee blogien seuranta jos ja kun joskus töitä saan. Mutta se on sitten sen aika kun on. Jos tässä nyt mitään töitä saa vai pitääkö ite työllistää ittensä. No sen näkee!

    Satu, Kiitos! Ja sie sen sanoit! Hitsiäkös mie alan ratkomaan kun ite neiti on oikein tyytyväinen! Vähän sama kävi tänään kun tein keskimmäiselle Remu-kankaista vk-housut. Ite en oikein diggaa, mutta tyttö tuli halaamaan ja sanoi "äiti sie oot niin taitava". No, eipä siinä lapselle viitti alkaa luetella mistä kohin ne ei kyllä ole onnistuneet vaan olen iloinen hänen mielihyvästä!

    Paapii, kiitos! Millos nähdään Paapii-kuosinen takki???

    Anonyymi, ei taida Herquleksista olla yhtään puolesta ääntä juoksemiseen! Eli kai se on uskottava! Onni kanssa meni tuolla potkupyörällä semmosen 3km lenkin, mutta siinä joutuu kuitenkin sen verran pysähtelee ja vauhti ei ole tasaista, että ei käy miun hermoille :-D Käydään Onnin kanssa pyörälenkit sit erikseen!

    hellmund; kiitos!!

    Tiina; laitatkos säpoa! Ne todennäköisesti on vapaana. Hintahaarukka 20-30e, jahka mies tsekkaa pyörän vielä läpi!

    Kati, Kiitos! Aah, kyllä miekin tänään huomasin, että ilman rattaita ois niin paljon kevyempää, mutta mie niin huonosti pääsen lähtee ilman muksuja. Ja heh, sit jos pääsisin niin välttämättä just sillon ei oo fiilis. Mutta varmaan tulee käytyä sekä-että :)

    VastaaPoista
  17. Ok, laitan postia :)

    Tiina

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!