sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Housuu, caprii, paitaa ja Ebay-ostos

Tällä viikolla on ollu kunnon  housunompeluviikot! En etes kaikkia alkanu kuvaa, laskin, että 12 housut olisi tullu tehtyä. Tosin yhdet oli tuunatut velourhousut; ostin kirpulta 146cm:set esikoiselle, mutta leikkasin vähän lahkeita ja laitoin resorit ja sitten snadisti tiukensin vyöräröä. Lindexin 146 kyllä vastaa enempi 134/140cm:stä ... Nuo oli siis Lindexin.

Mutta asiaan. Nappasen tähän kasan kuvia. Trikoisissa on nuo haarasaumat edestä ja takaa ommeltu vielä peitetikillä yli, ajatuksena, että ei saumakohdat ohkaisemmissa kankaissa antaisi niin periksi tai hiutuisi kulumalla. Apinatrikoohousuissa on vähän pitemmät resorit, alkuun saavat olla käännettynä. Eihän nuo nyt kauhian pitkät resorit ole, mutta vähän.




Kirppislöytönä täysin uudenveroinen iso Nanson velourinen kaulaliina tai mikä lie olikaan. Semmonen pitkä leveähkö suorakaiteen muotoinen. Siitä tuli Onnille aikasta retrot housut. Sivusaumaan jäi sen liinan tikkaukset. Mietin vielä, että puranko nuo pois, vai annanko olla. 



Sitten ihan perus-perus joustofroteet mustasta Metsolan froteesta.


Onnille tein hihattoman. Noh, kuvastakin voi nähä, että meni vähän ketuiksi... Eli pieni on, vastaiskohan peräti jotain 74/80 kokoa. Tää lähtee myyntiin, tahi lahjakaappiin. 



Sitten vielä joitakin capreja.




Loppuun Onnin mieluisin juttu! Ebaysta tilatut Spiderman-Crocsit. Ja kuten kuvasta näkyy, mukana tulee kaikki liput laput ja iteasiassa se hyllykoukkukin tuli mukana. Eli sama paketti kuin Suomesta ostaessa, mutta jokusen euron säästi. Näissä kävi vaan sitten huonosti kun oletin, että menisi jo Onnilla se koko 8C9, mutta isohan se on. Reilusti. Eli nyt sitten tilataan varmaan Batman-Crocsit koossa 6C7. Just möin tuon kokoiset pois, kun Onni sanoi, että on ne pienet ja painaa. Mutta syy taisikin olla tuossa, että saisi uudet...


Tilailin Ebaysta taas lisää niitä -made by miku- -kudottuja nauhoja. Ne on kyllä oikeasti edullisia, 144 kpl tuli maksamaan n. 5 e posteineen! Briteistä tulee ja myyjä on Label makers ja löytyy hakusanoilla "woven name labels". Mie olen noita tilannu jo useaan otteeseen, niitä kyllä kuluu aika nopsaan!

Aurinkoista ja leppoista sunnuntaipäivää kaikille!

Mirka


11 kommenttia:

  1. Erityisen ihanat on noi apina ja pilvi housut. Ja pitääpä pistää mieleen, että ebaysta saa noin halvalla merkkejä. Kauanko on toimitus aika?

    VastaaPoista
  2. Ai kun sä oot ollu ahkera :) meilläkin tarttis tehdä liuta housuja tuolle 4v:lle. Siulla varmaan on ihan oma kaava noissa pitkissä housuissa? Saiskohan sitä jos oikein nätisti pyytää *tähän sellanen koiranpentu-ilme* Mä en ole onnistunut löytämään hyvää housukaavaa ja nuo sinun tekemät näyttää niin hyviltä :)

    VastaaPoista
  3. Minä taas oisin kiinnostunut näkeen noita sun tekemiä housuja lapsen päällä. Lähinnä tuota lahjetta mietin, että kuinka pitkä se on.

    *kaino pyyntö ;)*

    VastaaPoista
  4. Kiitos ebay vinkistä, tilaanpa noita nimimerkkejä. Noi mitä mulla on on olleet sen verran hintavia etten raaski kaikkiin vaatteisiin laittaa.

    VastaaPoista
  5. Ihanat housut, erityisen kivat ne kaulaliinasta!!! Ja merkkejä olen tilannut jo kaksi kerta samasta paikasta, kiitokset edellisen vuoden mainoksesta, erittäin tyytyväinen minäkin olen, halpa ja nopea toiminta!

    VastaaPoista
  6. Noi kesämittaiset housut onkin kivat. Pistetään idea korvan taa (ja jätetään toteuttamatta tänä vuonna).

    Samaisesta paikasta olen minäkin merkkejä tilannut nyt kun lapset aloittivat päiväkotiuransa ja halusin nimikoida niin, että saa lainavaatteista pois aikanaan. Todella paljon halvempia kuin aiemmin Suomesta tilatut ja toimitus samassa ajassa ellei jopa nopeammin. Muutenkin olen nyt tuohon eBay-juttuun ihastunut.

    VastaaPoista
  7. Ihania kesähousuja. :)
    Tuollaset Crocsit olisi varmasti meilläkin ihan suosikit!

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania vaatteita taas kerran! Onkos noi Onnin caprit kokoa 92cm? Mun nimittäin pitäis ommella poitsun serkulle samanlaisia, tarvis vaan tietää puntin pituus, en jaksais lähtee arvailemaan.. :D

    VastaaPoista
  9. Kiitos kommenteistanne :) Niin on ollut hutinaviikko, että en ole ehtiny ees vastailee! Esikoisella oli balettinäytöstä, nuorimmalla viljakokeilua ja kahdella kolmesta korvatulehdusta ja ja ja! Mutta nyt taas vähän rauhoittuu :)

    Nuksu, yleensä reilussa viikossa on tullut merkit. Eli miusta aika nopsa toimitus.

    Sanna, miulla on oma kaava, juu. Hih, tehoava katse kyllä :) mutta ikävä kyllä mie en taida alkaa lähtää piirtää kaavoja kun niitä on aika paljon kyselty sähköpostillakin, mutta olen tosi huono ehtimään kaavojen piirtämiseen ja toisekseen kun olen kieltävästi kaikille vastannu tähänkin asti. Mutta hei, ihan oikeasti, tosi helppo lähteä muokkaa noita kaavoja! Otat vaan jotkui hyvän malliset housut jonkun valmiskaavan rinnalle ja lähet siitä muokkaa. Pohjakaavaksi käy vaikka leggareitten kaava, jos tuommosta ylhäältä istuvampaa mallia haluaa :) Sitten vaan leventää lahjetta polvesta alaspäin niin paljon kuin hyvälle tuntuu!

    Päivi, viime kesältä löytyy käyttökuvia varmasti, mutta ilman muuta niitä lisään tännekin :) Vielä ei ole Onnimies capreissaan pihalla ollut, mutta yritän saaha nappastua kuvaa joistakin in-action!

    ninnu, se noissa juurikin on etuna, että raaskii laittaa mihin vaan! Ja kun on ns. oma merkki, niin se riittää päiväkodissakin hyvin kun ei kellään voi olla tuommosia vaatteita päällä :-D Eli Onnin nimilapustakin käy made by miku -merkki.

    kewa, oi miten kiva kun on ollut hyötyä! Olisikin ihan mielenkiintoista tietää, että kuinka monta Suomen tilausta laittavat vuodessa. Pitäskin kysyä, että onnistuskohan saada muita pohjavärejäkin!

    hmmm, Ebayssa on vaan (ainakin miulle) se huono puoli, että sitä aina välillä jää koukkuun... Siellä on muutes tosi halpoja nappejakin ;) Nimimerkillä tilailin viime kesänä ihan liikaa enkä sitten osaa niitä käyttää...

    Mia, tänään lähti tilaukseen Batman-Crocsit Ebaysta. Nuo Spidermanit (8c9) kun siis on liian isot Onnille, niin tilasin sitten kokoa 6c7 olevat Batmanit. NÄyttävät olevan Crocsin sivuilla tän kevään uutuuskin.

    Pintse, ovat noin 98cm:siä. En just nyt pääse mittailee noita, mutta aina aika silmämääräisesti teen. Kun teen ihan pitkän housun kaavalla. Noi 98cm:set on tehty niin, että kankaan koko korkeus on n. 27cm ja siihen sitten resorit päälle. Olikohan tuosta mitään apua?

    VastaaPoista
  10. Onko ne vielä vaan laskenu hintaa niistä lapuista? Tilasin keväällä kaksi satsia, eli sen 144kpl, ja niille tuli hintaa n. 10e..

    VastaaPoista
  11. Tiina, no mie muistelin ihan samaa! Mutta piti ihan käydä tsekkaamassa, että kyllä, 5,50 puntaa maksoi posteineen 144 kpl:tta nauhoja. Eli 6,27e!! Onkohan tuossa joku fiba käyny. Noh, tuon mie maksoin, katotaan mikä määrä sieltä tulee!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!