perjantai 6. toukokuuta 2011

Paitoja ja caprit

Pitkän aikaa mietin, että mitä tästä kankaasta tekisi. Esikoiselle teinkin aikanaan siitä paidan ja se on iteasiassa jo pieni. Nyt tästä loppuosasta syntyi Onnille paita. Peitetikkikoneella ajelin vähän noiden saumojen yli. On niin mahtavan hienoa sillä nyt ajellakin kun siinä on ne uudet neulat! Tuossa Janomen Cover Pro 1000 CP -mallissa lukee neulojen yläpuolella näin:

USE ONLY SCHMETZ, EL x 705 needle, No: 80/12 tai 90/14

Ite ostin noita jälkimmäisiä. Tilasin Ebaysta.




Toinenkin paita tuli tehtyä. Tää olikin mieleinen kun päiväkodissa on Onnin kaverilla samanlaisesta kankaasta tehty paita ja kaikki mitä kaverilla on, on tietysti hienoa :) Tosin nyt Onni sanoi, että E:llä on myös sinisenä tähtipaita, eli kuulema pitäs ostaa sinistäkin tähtikangasta :-D



LastenMetsolasta tilailtiin taas vähän kankaita. Heti piti pilvifroteesta testata yhet caprit Onnille. Näissä nyt ei mitään erikoista ole kuin nuo prässit. Vähän antaa ilmettä, kai. Tykkään tuosta kankaasta tosi paljon! Aikasemmin nuo pilvifroteet ei juur iskeny, mutta taas tässä kävi näin, että kun muut alkaa olla kyllästyny, mie tykästyn :-D



Onni ei kyllä juur tarvihtisi noita capreja/shortseja kesäksi. Kävin nopsaan kurkkaa viime kesän vaatesäilöön ja ihan helposti mahtuu viime kesäiset! Tosin eri juttu, että jaksaako ite katella samoja toista kesää ;-)

Mukavaa viikonloppua ja erityisesti paljon onnea kaikille äideille!!!

Mirka


13 kommenttia:

  1. Ihania juttuja taas :) tosi siistiltä näyttää jälki kun tuolla peitetikki koneella tekee tuosta saumojen päältä, voi kun itselläkin olis sellainen. Jos teillä on jotain kokoa liikaa capreja niin tarjoilepa mulle niitä :D
    Miten tuollainen prässi tehdään? oon monesti sellaista housuihin miettinyt mutta en oo saanut aikaiseksi perehtyä miten se oikeaoppisesti tehdään..

    VastaaPoista
  2. Kivat paidat!
    Mulla Pfaff Coverlock 3 ja on myös tosi tarkka neuloista, mielestäni juuri noita samoja pitää käyttää vaikka liikkeessä mistä ostin koneen niin sanottin että ihan normi ompleukoneneulaa voi käyttää... tosi hyvin setä tiesi :-). Hyvä että toimii nyt uusilla neuloilla.

    VastaaPoista
  3. Ihanat ovat kaikki! Minäkin tykästyin pilvikankaasen vasta äskein;) Meidän pojille vain ei kelpaa, käyttä vain niitä tayperiä yksinvärisiä iskän vanhoista paidoista tehtyjä paitoja ja kaikki äidin lempparit (värikkät) lojuu kaapissa... Onneksi tytölle käy vielä kaikki. Ja kiitos neulavinkistä, pitäis kans joksus tilata...

    VastaaPoista
  4. Ihana paita ja caprit, tuollaisia ei ole meidän lapsilla vielä yksiäkään, joten lähettelepä vaan tänne kaikki ylimääräiset! ;D

    Tosi siistiä jälkeä tulee tuolla sun koneellas, ainakaan tuossa ei pahemmin oo hyppytikkejäkään tehny.. moni niitä tuskailee noiden peitetikkien kanssa ja siks oon itsekin miettinyt hommaanko lainkaan.. varmaan koneestakin aika pitkälle kiinni..

    VastaaPoista
  5. Ihania kaikki,eritoten tuo tähtipaita, itse olen täysin nyt tähtivimmassa,kun muut taitaa pikkuhiljaa olla jo mennyt sen ohi :D.

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteistanne :) Ja juu, varmaan niitä capreja laitankin myyntiin, jos innostun uusia paljon tekeen. Mutta en uskalla etukäteen myydä, koska en jaksakaan tehä uusia, niin jääpi poika housutta :-D Aika näyttää :)

    Jossu; miun on pitäny tehä ohjepostaus prässeistä, ne on oikeasti tosi helppo tehdä. Voisin vihdoin ja viimein yrittää saada sen postauksen tehtyä. Kuvissa kuitenkin niin paljon helpompi näyttää kuin yrittää sanallisesti kuvailla :)

    -Minna-; juu, aika yllättävän tarkka on neuloistaan! Pitäs varmaan tuohon saumuriinkin yrittää vaihtaa ihan oikeat neulat, tiiä mimmosta tikkiä sekin alkas tehä!

    kewa; mie kauhulla ootan, että millon tuo poika alkaa taistella värejä vastaan! Toivottavasti ei vielä aikoihin. Vaikka jo sanookin, että musta on hieno väri...

    Tiina; :-D Juu, nyt ei tee yhtään hyppyä tai muutakaan. Ihan silminnähtävä ero tikkauksessa uusilla neuloilla! Olisi vaan pitäny uskoa viisaampiaan heti alussa, eikä lähtä kikkaileen noihen neulojen kanssa. Monet hampaan kiristelyt ois jääny pois...

    Eeva; Tuttu tunne! Mie olen nyt alkanu tykätä pilvistiä. Mikähän nyt on SE kuosi, vai taitaa olla niin, että nyt on niin älyttömästi erilaista tarjontaa, että enää ei mene mikään kuosi ylitse muiden?

    VastaaPoista
  7. Vau, ihania ompeluksia. Myydäänkö noita neuloja suomessa missään? Tilasin juuri myös koneeseeni neuloja, mutta taisi olla organ merkkisiä.

    VastaaPoista
  8. Hienoja ompeluksia taas :) Ja ihanista kankaista! Kiitos neulavinkistä, huomasin, että samoja neuloja löytyy itseltäkin. Muistelen vaan, että Ha1sp neulat toimii paremmin nauhanohjaimella kantatessa, joten siksi nämä toiset ovatkin jääneet käyttämättä. Pitääkin kokeilla muuhun ompeluun. Koneeni tekee kuitenkin hyvää tikkiä kantatessa, eli ongelmia on vain helmankäänteissä ym.. Tietty sitten saa vaihtaa neuloja vähän väliä, mutta se vasta on raivostuttavaa korjata hyppytikkiä..

    VastaaPoista
  9. Kivoista kankaista kivoja juttuja oot taas saanut aikaseksi..allaoleva muumitakki myös ihana..

    VastaaPoista
  10. samaisesta vihreestä vaiheessa esikoiselle yhdet ja kuopukselle yhdet housut ja toiset sellaset kapoiset leggarityyppiset:)perhana kun valkoinen resori loppui kesken kaiken...:D tykkään myös kankaasta!pitäisköhän tilata vielä keltaista pilveä,tykkään siitäkin:)

    terv. elina

    VastaaPoista
  11. Tuli tässä mieleen, että löytyiskö teiltä pieneksi jääneitä tyttöjen vaatteita koossa 98-116?

    Meillä alkaa kesä kolkutella ovella ja minä nyt tietty herään vasta siihen ajatukseen :D

    Meillä siis esikoinen käyttää 104-116 ja nuorimmainen on 98-104 vaihtelevasti :)

    VastaaPoista
  12. Kivat caprit, taidankin saada inspiraation surauttaa yhdet sellaiset eikä vain sortseja. Vaikka menee ne viimekesäiset täälläkin..

    Ja peitetikkikone, iiiiihanaaaa...

    VastaaPoista
  13. Kiitos kommenteistanne :)

    minakaa, on varmasti Suomessakin ja taisin löytääkin kun googlettelin, en vaan muista missä. Mutta laittaa tuon Schmetz ja sen koon, niin varmaan löytyy :)

    Ansku, sanos muuta!! Sillon kun se lähtee vahingossa purkeentuu niin purkeentuu tosi helposti. Mutta kun yrität tarkoituksella purkaa huonoa tikkiä niin ei purkaannu ei sitten millään!

    pikkupikkuriikki; kiitos :) Onnikin on nyt muumitakkiaan käyttäny, eli kelpasi ihan käytännössäkin hälle :-D

    elina, jeps, se ON raivostuttavaa kun oikea resori loppuu kesken! Miulla on keltaistakin pilveä, froteena. Tykkään :)

    Ranu, meillä iteasiassa olikin sitten lähes kaikki viime kesäiset kiikun kaakun pieniä, joten möin pois ne. Nyt sitten mietin, että teenkö minkä verran tuolle froteisia lisää kun kaveri tykkää enempi farkuista.:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!