perjantai 18. toukokuuta 2012

Elefantit marssimassa

Ostin pojan vastusteluista huolimatta Finlaysonilta sinistä norsupuuvillaa ja onneksi ostinkin. Tykkään tästä niin paljon! Ja jopa poika sanoi tykkäävänsä takista paljon, vaikka kankaana ei tykännytkään :) Olen kyllä tällä kertaa lopputulokseen muutoinkin enemmän kuin tyytyväinen. Kiitos siitä kuuluu Tosimummolle!! Mie kun olen itseoppinut ompeluhommissa, niin joskus tulee turattua joitakin kohtia miten parhaaksi näkee ja vaikeimman kautta. Yks ongelmapesäke on ollut vetoketju takkiin. Aina jää jotenkin vinksalleen ja eri kohtiin ja ja ja. Mutta nyt noudatin tarkkaan tosimummon ohjeita ja Tadaa! Se onnistui! Kiitos Tiinalle, että jaksat noita ohjeita kirjoittaa ja kohta kohdalta kuvata, niistä on todellakin apua!

Ja nyt kuviin, enemmittä höpinöittä :)







Kuvassa tuo tasku näyttää jotenkin epämuodostuneelta, mutta liekö jotenkin tuohon sen huonosti asettelin, koska ei se tuollain jää. No, jokatapauksessa, siinä on kuvat. Miusta tuntuu, että pitkästä aikaa olen todella tykästynyt kuosiin! Vuorikankaana on joku epämääräinen aluslakana lastenpatjaan. Sitä ei koskaan tullut käytettyä, kun mitoitus oli outo. Lakana oli toooosi ohutta, eli tuo on sopivan vilpinen kesäkeleille :) Taskujen ja hupun kangas esikoisen paidasta ylijäänyttä pilkkutrikoota. Itseasiassa tuo trikoo loppui kesken, ja hupun kankaat on ommeltu paloista... Mutta jäävät niin, että eivät käytössä näy ne saumat. Visio oli tuo pilkkukangas, niin en voinut sitä enää muuksi muuttaa enkä tuota pilkkukangasta mistään saanut, joten siksi piti muutamasta palasta koota hupun osat . Trikookankaan takana hupussa on vielä tuota vuorikankaan puuvillaa, ettei pilkut paista ulkokankaan läpi. Seuraavaksi olisi vuorossa tytöille kesätakit :)

Mirka

Muoks! Unohtui laittaa takin malli. Eli OE:sta luettuna (kiitos NH hyvästä vinkistä!) löysin vinkin hyvään takkikaavaan ja sehän on Ottobren 6/2011 numerosta Reindeer Safari -takki. En tehnyt mitään muuta muutoksia kuin taskut erilaiset kuin ap:ssa. Mukavan kapea malli! 

24 kommenttia:

  1. Mieletttömän hieno! Tää kuosi on niin kiva <3 Mä tahtoisin itelleni sitä keltaisena... :)

    VastaaPoista
  2. Ihana! Mä olen näitä norsuja niin ihastellut. Ihanat pilkut!

    VastaaPoista
  3. Ihana takki! Minulla on myös tekeillä pojalle takki samasta kuosista. :)

    VastaaPoista
  4. Hieno takki pienelle miehelle :)

    VastaaPoista
  5. Ihana <3 Pilkut kruunaa koko takin, onneksi pidit kiinni visiostasi :)

    VastaaPoista
  6. ei voi muutakun peesailla edellisiä :) Ihana takki!

    VastaaPoista
  7. Voi hitsit kun on hieno! Pitäisköhän munkin tätä ostaa ja tehdä takki Rasmukselle.. Millä kaavalla teit, mitä kokoa ja minkä verran meni kangasta?? :D

    VastaaPoista
  8. Minäkin tykkään tuosta norsukankaasta :) Ja takkia varten oon jemmannut tuota samaa norsuja juurikin :D Leikkihuoneesa meillä on keltaisesta norsusta verhot! Tulispa syksyllä punaistakin norsuja ja vaikka vihreää :D

    Näyttää hyvältä takissa joten nyt uskallan hetimiten omankin kankaani leikata!

    VastaaPoista
  9. voi miten mukavasti on tullut kommentteja, kiitos teille kaikille! Mie pyörittelin mielessä sitä keltaista, sekä tuota sinistä norsua, mutta tytöille on tulossa keltasävyiset takit, niin jotenkin en halunnut samaa värimaailmaa enää kolmanteen takkiin.

    Pintse; kaava lisätty tekstin loppuu. Miun piti se sinne laittaa, mutta enhän mie sitten muistanut!

    PikkuHoo, oi miekin olisin halunnut verhot myös, mutta en raaskinu enää ostaa. Ja todellakin, olis tosi jees jos tulisi muitakin värejä!

    Inka; ihan ot tähän ketjuun, mutta yritetään nähdä, edes pikaisesti, että saatte pikku-ukkelille isomman Pukyn käyttöön!

    VastaaPoista
  10. Tosi hieno takki! Ja monta muutakin kivaa juttua olet tehnyt.. Taas olen muutaman päivityksen missannut, joten saan ihastella useamman kerralla :)

    VastaaPoista
  11. Mirka, arvaanko kysyä.. pesitkö kankaan ennen leikkaamista? Minä olen ihan pulassa keltaisen norsun kanssa, kun en saa sitä sileäksi nyt pesun jälkeen :) mitä tästä taas opimme.. Mutta mukava takki, sininen norsu on minusta parempi kuin tämä keltainen, makukysymys..

    VastaaPoista
  12. :)

    sirpa, yleensähän en tosiaankaan esipese, mutta takkien kohdalla en uskalla olla esipesemättä kun tulee noita joustamattomia kankaita. Eli juups, esipesin kankaan ja rummutin, tuo rumpu tekee jo aika sileää jälkeä, lopuksi silitin vielä. Ootko kokeillu vähän kostuttaa kangasta, jos sillä siliäis?

    VastaaPoista
  13. Kiitoksia vielä tuosta kaavavinkistä, on varmaan meidänkin hoikkikselle sopiva kaava! :) Täytyykin mennä tänään Eurokankaasta katsomaan löytyisikö jotakin kivaa takkikangasta. Tai sitten Finlaysonin myymälään, mutta luulen kyllä että norsut ovat sieltäkin loppu (verkkokauppasta ainakin oli jo).

    VastaaPoista
  14. Onpa hyvän värinen turkoosi! Eikös ole tosimummon blogikin tosi kiva, juu.

    VastaaPoista
  15. Olit näköjään sen verran muuttanut kaavaa, että laitoit resorit hihansuihin, niin taidan minäkin tehdä. Teitkö hihoista saman mittaiset resorin kanssa kuin ne olisivat olleet ilman resoria? Heh, tyhmästi muotoiltu kysymys, mutta onko hihan kokopituus sama nyt kuin alkuperäisessä? Kävin tänään ostamassa EK:sta Eero Aarnion suunnittelemaa Zoo puuvillakangasta (harmaalla pohjalla mustia ja valkoisia eläimiä). Siitä pitäisi takki ommella. :)

    VastaaPoista
  16. Pintse; on saman mittaiset hihat kuin kaavassa, resorit sitten siihen lisäksi :) Eikä miusta noista tullu yhtään liian pitkät, vai onko tuolla apinakädet :-D

    VastaaPoista
  17. Okei, hyvä tietää. Meilläkin taitaa olla hieman tuota apinakäsivikaa.. :D Mitäs kokoa teit? Rasmukselle teen varmaan 98cm, oli pari kuukautta sitten neuvolassa 95cm:n pituinen.

    VastaaPoista
  18. kiva takki ihanasta kankaasta:) kaava on myös itsellä käytössä, onko susta tuo huppu sopivan kokoinen? musta se oli pikkasen iso..

    VastaaPoista
  19. Ihana takki! Nuo norsut sopii kyllä tähän takkiin erinomaisesti...ja niitä on keltaisena vai? Vähänkö tekis mieli mennä ostoksille vaikka en todellakaan saisi...

    VastaaPoista
  20. Kurkatkaapas Finlaysonin Facebook-sivuille. Siellä on pieni kurkistus ensi talveen ja mitä siellä onkaan? No punainen Elefantti, tietenkin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!