sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Dino ja siililauma

Siskoni piirsi miulle hurjan dinon. Pyysin siis jotain selkeää ja helppoa dinosauruksen kuvaa, ettei aina tulisi tehtyä sitä yhtä ja samaa mallia. Hän piirsikin tosi veikeän dinon, toteutus ei kyllä ole nyt ihan samanlainen :-D Mutta vähän sinnepäin, ehkä... Täytyy sanoa, että ootan kyllä innolla Ebaysta tilaamaani aplikointipaininjalkaa, se olisi varmasti helpottanu kummasti tätä projektia!!

Tänään hetken mielijohteesta siis aloin tätä toteuttaa. Vaikka iteasiassa tuolla on keskeneräisenä aika monta hommaa ennestään... Mutta ne saan tehtyä tuossa alkuviikosta nekin. Tuo velour on ihan kirkkaankeltaista, semmosta tipunkeltaista. Ei tässä valossa vaan enää saa yhtään hyviä kuvia, ainakaan näillä taidoilla ja tuolla kameralla.
muoks. lisään tähän yhen vähän paremman värisen kuvan :)




Eilen tein pari merinovillaista myssyäkin. Tein kyllä esikoiselle parit ruskeat housutkin, melkein valmiiksi. Uupui nimittäin ruskea resori, joten ne(kin) jäi vaiheeseen. Tämä ensimmäinen siilimyssy menee pienelle poikavauvalle, kuka syntyi tässä pari päivää sitten :)
Myssy on ommeltu saumurilla ja nuo saumat on litistetty peitetikkikoneella. Ei jää niin möykkyset saumat. Toinen siilimyssy valmistui Onnille. Onnilla olikin jääny viime talvisia merinomyssyjä pieneksi, joten tässä nyt enshätään yks. Tarkoituksella isompi tuo helmaosa, suojaa paremmin.



Kiitos lukijoille ihanista kommenteista mitä on pitkin viikkoa tullut <3 Kommentit piristää mieltä ihan aina! Oikein raikasta syysviikkoa teille toivotan!

12 kommenttia:

  1. Oi kuinka tuo Dino an hauska! Mie tykkään!
    Oletko ottanut päähineen kaavan jostain lehdestä? Malli näyttää todella käyttökelpoiselle kun suojaa kaulankin noin hyvin.

    VastaaPoista
  2. Todella kiva dino! :)
    Tääl kans olis tekolistalla lisää kypärämyssyjä...

    VastaaPoista
  3. Kiitos!

    Keppiheppa, tuo on alunperin ollu Ottobren ilmaiskaava netistä, joku dinohattu tms. Mutta siitä sai hyvät peruskaavat, mitkä nyt on sitten muokkautunu vähän joka suuntaan vuosien saatossa. Uskoisin, että Ottobren sivuilta löytyy edelleen tuo :)

    Sani, mie meinasin jatkaa tuolla siilimerinolla, mutta jos tekis housut. Paita Onnilla jo onkin, viime talvena tehty, onneksi tein älyttömän reilun silloin! Tuo on kyllä aika kiva kangas. Alkuun tykkäsin, että on pahan värinen, mutta nyt tykkään! Tytöille jos raaskisi ostaa kans jotain merinoa.

    VastaaPoista
  4. Dinosaurus on oikein onnistunut :) Olen vähän suunnitellut, josko loppuvuodesta palkitsisin itseni uudella ompelukoneella... Onnistuisi sitten applikaatiotkin ;)

    Myllymuksujen pakettia odottelen, suunnitelmissa merinomyssyjä ja puku! Vähän kauhistuttaa, kun en moista ole ennen tehnyt.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Noniin! Kyllähän tuon dinon ois vähän symmetrisemmäksi voinu tehä, mutta miulla on se paha puoli, että kun innostun, niin ei malta :-D Onni katto pitkään vieressä kun tuota tein ja ootti, että paita on valmis. Eihän siinä sitten hirveesti ollu aikaa pikkuseikkoihin puuttua :-D Harmittaa vaan kun tuo kuva ei näytä yhtään oikeita värejä, jos vaikka huomenna sais parempia kuvia!!

    Tuo Myllymuksujen merino on helppoa ommella. Ihan saumurilla vaan surruuttelee menemään. Ja ihan normilangoilla olen ommellu, eikä mitenkään ole kärsiny tai mitään. Tosiaan jos housut vielä tekis, niin sitten ois koko setti.

    Voi, joku hieno ompelukone oliskin kyllä tosi jees! Vielä kun ois ihan jotain aplikointijuttujakin ja kaikkea. No, tällä hetkellä ei kyllä pitäis ees unelmoida moisista :)

    VastaaPoista
  6. Tosi hieno dinopaita! Kivan näköinen dino, tuollaisesta vois meidänkin poju tykätä.. Minusta ainakin se aplikointijalka helpottaa kummasti, kun näkee paremmin mitä on tekemässä :)

    Kypärämyssyjä pitäisi itsekkin saada aikaiseksi.. Hyvältä näyttää nämä sinun myssyt, suojaa varmaan paremmin kun alaosa on pidempi.

    VastaaPoista
  7. Toi dino on tosi hauska!! Vähän erilainen kun yleensä.

    VastaaPoista
  8. Täälläkin rupeaa kypärämyssyn protomalli olemaan valmis. Aikalailla piti tuota Ottobren dinohatun mallia muokata että saa mieleisensä. Ruskea merinovilla odottaa ompelijaansa, joku vaan voisi taikoa vuorokauteen tunteja lisää.

    VastaaPoista
  9. Ansku, oi kiitos! Kiva kuulla kyllä tuosta aplikointijalasta hyviä kokemuksia. Kun nyt pääsis äkkiä itekin testaamaan!

    Kiitos Irene! Alunperin mietin, että dino ois ollu vihreä, semmonen tummanvihreä, mutta eihän sitä kiireessä malttanu alkaa puljaa kankaiden kanssa kun ruskeassa oli jo liimakankaat valmiina :-D

    Kati, juu noita on kyllä ihan jees testailla vähän edullisempiin kankaisiin. Noita merinoita ei paljon raaski tuhlata! Katoin, että Kangastukussakin oli ruskeaa merinoa, minkähänlaista se mahtaa olla? Ja jeps, niitä lisätunteja tarvittais täälläkin!!!

    VastaaPoista
  10. Oi miten hieno dinopaita ja siilimyssy kanssa. :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos Mia, ja tykätty dino onkin! Tuossa kun taas kattelin Onnin vaatteita huutispinoon, niin Onni tuli oikein erikseen sanomaan, että elä myy dinopaitaa :-D On iteasiassa jo pariin otteeseen tuon sanonu. Onkohan äiti jotenkin myyny lapsen vaatteita eteenpäin tai jotain :-D

    VastaaPoista
  12. Kypärä myssy on hieno,Mistä ohje?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!