torstai 30. joulukuuta 2010

Lämmikettä pakkaseen

Onnilla on ollut ihan syksystä asti joka päivä sisävaatteiden alla joko merinovillaa tai sitten silkkivillaa. Yks aamu koitin laittaa hälle ihan puuvillaiset pitkät kalsarit, niin kuulema kylmät on. Piti heti ottaa pois ja villaset tilalle. Minkähän herkkähipiän mie tuosta pojasta teen :-D No, mutta tottahan se on, että villalle nyt ei mikään materiaali juur pärjää, eli kun on päässy hyvään makuun, niin miksi vaihtaa huonompaan! Kovassa käytössä siis muutamat villakerrastot on, mitä pojalla on. Nyt meni silkkikerraston housuista polvet puhki, joten pientä täydennystä tarvihtee. Ja pikaompeluna eilen illalla tein turkoosista Myllymuksujen merinosta yhet pitkät kalsarit. Vyötäröresorit ja kaikki on villaa. Mietin puuvillan yhdistämistä, mutta pitäydyin kokonaan villassa.



Vähän yritin tehä ilmettä housuille noilla tummilla peitetikin tikkauksilla. Iteasiassa oli tarkoitus vyötärölle tehä samat kuin lahkeensuihinkin, vaan tikki pomppi ihan älyttömästi! Ja huoh. Tuo peitetikki tuntuu purkeentuvan turhankin helposti JOS sen ei pitäisi purkeentua. Mutta ootas kun yrität purkaa tarkoituksella... Herrrrrrmostuttavaa!!! Mutta sain purettua ja sit tikkasin ihan suoralla tuon vyötärön huolittelutikin.

Onnilla on pulaa myös housuista. No okei, melkein-pulaa. Ja tummansinisiä ei ollu yhtään. Parit oli, mutta ne oli naftit. Taisin molemmat jo myydäkin pois. Nyt ei ollu kaapissa muuta tummansinistä kuin tuo joustofrotee, tein siitä siis prässihousut. 




Joulupukki toi esikoiselle kaulaliinan. No keskimmäinen nosti elämän, että hällä ei ole MITÄÄN kaulaliinaa ikinä ollutkaan. No on niitä... Mutta tein nyt sitten fleecestä tuommosen pikaisen kaulaliinan. On neiti tyytyväinen :) Ihan yksinkertainen fleecesuikale siis vaan, ja päihin nuo sydämet. Toisen sydämen päällä vielä tuo oma merkkilappunen.



Kuvassa vähän hassu poseeraus, mutta selityksenä, että otin useamman kuvan ilman salamaa ja aina tuo neiti hyppäsi jotain, eli meni ihan sameeksi kuva. Tää on sit viimenen ja salamalla otettu. Alkoi vaan kuvattavan pinna olla vähän tiukilla :-D

Nyt haluan toivottaa oikein mukavaa ja onnellista vuotta 2011 teille kaikille!!! 

Jatkamme samoissa merkeissä ensi vuoden puolella :)



14 kommenttia:

  1. Onnea vuodelle 2011! Ja inspiraatiota käsitöihin :)

    VastaaPoista
  2. On ollut suuri ilo seurata mielenkiintoista ja ahkeraan päivittyvää blogiasi. Vielä kun oot niin ahkera käsistäsi ja välillä pukkaa vähän muutakin asiaa kuin vain käsitöitä.

    Mä toivotan myös sulle ja koko perheelle antoisaa Uutta Vuotta ja uusia seikkailuja!

    VastaaPoista
  3. Hauskat kuvathan on parhaita. :) Näyttää hyvältä tummansiniset froteehousut - tuli noista jotenkin inspiroitunut olo. Jostain syystä tummansininen on viime aikoina taas alkanut tuntumaan hyvältä väriltä, vaikka vielä vasta se oli ihan out. :?

    Oikein hyvää ja käsityörikasta uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
  4. hyvää uutta vuotta sinulle ja teille kaikille! Kivoja oot taas ommellu..voi kumpa itsekkin sais aikaseksi..tää työ vaan vie niin energioita, koko joulun ajat töissä ja parasta aikaakin....onneksi ensi viikko vapaata.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteistanne :) !! Mamuli sai ihan hämilleen kauniilla sanoillaan <3

    Pilvi, siis olen huomannu saman!! Tummansininen on ollu ihan täysin nou nou miulle. Ja etenkin tuon pojan vaatetuksessa. Mutta nyt salakavalasti se alkaa nousta ihan mieleiseksi! Mutta niinhän nuo värit menee. Ruskea taasen taitaa alkaa vähän menettää suosiotaan, tilalle ainakin meillä tullu vihreä (toisaalta vihreä on ollu aina käytössä...) ja varmaan sit tuo sininenkin alkaa tuntua kivalle. Kai sitä sitten vaan kyllästyy ajan myötä.

    Pikkupikkuriikki; miulla on nyt tässä vapaa viikko menossa, on tullu kyllä hyödynnettyä kaikinpuolin! Ompelua, oleilua, kaikkea ihanaa :)

    VastaaPoista
  6. Ihania ompeluksia jälleen kerran. Löytyihän siulta sitä tummansinistä. Mie jo kaivelin omastani tuohon valmiiksi... ;) Ja tuo kaulahuivi on ihan keskimmäisen näköinenkin. :) Noista villahousuista olen kyllä ihan kateellinenkin. Olis varmaan kova sana itsellekin noihin tammikuun kiireisiin pihavuoroihin töissä.

    Riemullista Uutta Vuotta 2011 koko teidän perheellenne! :) Nähdään taas!

    VastaaPoista
  7. Mä tilasin tänään kans lisää merinointerlockia kun Rasmuksella on käytössä vaan yks merinolusasu. Teen siis toisen. :) Oikein mukavaa Uutta Vuotta koko porukalle!!

    VastaaPoista
  8. Minäkin oon jo melkein vakavasti harkinnut lasten kokoisten mallinukkejen ostamista kuvauksia varten. Eihän tuollaiset elohopeat pysy paikallaan sen vertaa että salamankaan kanssa ehtisi saada tarkkaa kuvaa.. ;)

    Kivan näköiset tehostetikkauksen saa kyllä peitetikillä, ilmeisesti tuossa nyt on se "nurjan puolen" tekniikka käytössä?

    VastaaPoista
  9. Meillä myös toi merinovillainterlock on ihan huippujuttu talvisin. Lattiat kun on kylmät tällaisessa vanhassa talossa. Kun joskus raaskisi ostaa ihan itseäänkin varten sitä...

    Hyvää Uutta Vuotta!!!

    VastaaPoista
  10. Voihan peitetikkikone.Mä oon alkanut haaveilemaan sellaisesta mutta tällä hetkellä haaveiluksi jääkin vielä.

    Tosi kivoja juttuja oot taas saanut aikaseksi.Mä tykkäisin tehdä myös noita prässi housuja mutta täytyy tunnustaa etten ainuitakaan prässejä ole ikinä tehnyt ja kysyisinkin jos joku viitsisi vähän neuvoa,miten teette nuo prässit?=)

    VastaaPoista
  11. Ihania käsitöitä olet tehnyt! Kyllä nyt lasten kelpaa :) Oikein idearikasta uutta vuotta!

    VastaaPoista
  12. Ihanat merinovillahousut,niistä kysyisinkin että kun pojalla on ne aluskerrastona niin ulos mentäessä onko teillä vielä päälläkin villaa? Mietin vain kun itsekin olisi tarkoitus tehdä,mutta päälle vai alle?-l-

    VastaaPoista
  13. Kiitos kommenteista!!!

    Sanna <3 Ehdottomasti nähdään! Ja hmm... oiskohan siulla vähän parempaa se t.sininen joustis, jos sitä joutas Onnin housun kokoinen pala? JOS siis on ylimäärenä!

    Pintse, joo, nuo on niin käteviä! Onnilla on useampi, mutta käyttääkin ihan jokaikinen päivä noita, aamusta iltaan :)

    Tiina, siis JOO! Tuossahan ois ideaa! Tosin, kuvat ois ehkä vähän tylsiä? Mutta ainakin näin ei-valoisana vuodenaikana varsin harkittava keino! Ja kyllä, on siis tuo peitetikin nurja puoli kolmella neulalla tuossa.

    Anniini, niinpä. Mutta itelle ei raaski ostaa kun pitäs ostaa niin paljon... Toisaalta, kestäshän tuo vuodesta toiseen :)

    Ansku; suosittelen kyllä :) Ja noissa on paljon hintaeroja. Ite olin tilaamassa ulkomailta,mutta sitten löytykin ihan kotoSuomesta kilpailukykyinen hinta. Arvaapa vaan muistanko nyt äkkiseltään sitä paikkaa... Mutta sieltä kyllä moni tilasi, reilusti halvempi kuin monilla muilla. Miepäs hei voisin noista prässeistä tehä ihan oman postauksen tässä lähiaikoina kun niitä paljon kysytään! On oikeasti tosi helppo tehä :)

    Purnau, kiitos :)

    Anonyymi; Onnilla on villa- tai silkkikerrasto ihan aluskerrastona. Tai siis hällä on pikkukalsarit normaalit, sitten on merinokerrasto ja sen päällä sisävaatteet. Kun ulos mennään, noihen päälle laitetaan vielä normaalisti villahaalari. Ja joskus laitan vielä Po.p:n windfleecen villahaalarin päälle ennen toppahaalaria. Ei ole kyllä koskaan ollu liian kuuma pojalla. Tuo villa ihoa vasten on niin ihana kun se ei tunnu kuumalta eikä kylmältä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!