lauantai 11. kesäkuuta 2011

Lippiksii, kesäjuttui ja NAPPEJA!

Viime kesänä tuli tehtyä yks jos toinenkin lippis, oikeesti varmaan parikymmentä jos riittääkään! Tän kesän ekat on tässä. Tein Onnillekin vaikka hänen mielestä tyhmä onkin... Kun pitää olla vaan "päppijippit" eli suomeks räppi-lippis. Oujee. Ja äiti tykkää... NOT! Suostui kuitenkin aamun uintireissulle laittaa tän päähän. Teen kesäksi ohkasia, eli yksinkertaista trikoota.



Heh, huomatkaa hyvä vaatetus + 30 asteessa... No ei tuo takki ollu kun minuutin kaks päällä kun uskoi äitiä, että ei ehkä takkia tarvihe :-D


Tässä näkyy tuo miten teen tuon, että saa yksinkertaisen hattuosasta. Eli laitan tuohon alareunaan vaan kaksinkerroin taitetun kaitaleen, ompelen samalla tavalla kii kuin jos olisi sisävuori. Ja siihen saa kivasti sitten tuon kuminauhakujaankin laitettua. Nuo hatut tulee kyllä tehtyä ihan mutuä-tuntumalla, suurinpiirtein-kokoiset palat ja sitten kumpparilla passataan suht sopivaksi.

Tytöt onneksi vielä diggailee noita hattuja :)

Esikoisella on vähän vaatepulaa ja piti nopsaan jotain tehä. Tein yöpuvuksi haaremihousut ja mekon. Pilvifroteesta tuli pikainen hame. Ja tuolla on shortsit tekeillä, mutta niistä nyt ei vielä kuvaa. Aijoo, Onnille apinahousut, ollukin valmiina viikon ainakin.







Ja uusin innostus! Kangaspäällysteiset napit! Voi kun noista tuleekin kivoja!!! Vielä kun saan niitä hiuslenkkejä niin saan tehtyä noista jotain. Joitain laitoin vanhoihin hiuslenksuihin, mutta kun ei meillä ollu oikeanlaisia juur kotona. Tilasin nuo nappihässäkät, siis millä tehhään, Etsystä. Ja heti kun ne oli tullu, löysin iiiiihanan suomalaisen nettikaupan! Siellä on noita nappientekovälineitä, japanilaisia aivan ihania kankaita ja hiuslenksuja ja nipsuja ja vaikka mitä mitä tarvihtee noihen tekemiseen! Kylläpäs harmitti kun en tuota ajoissa löytänyt! Tosin kyllä vielä sieltäkin joutui tilaamaan kankaita ja hiuslenksuja. Ja todennäköisesti tilaan vielä niitä nipsuja ja pienempiä nappeja. Tuo ostospaketti ei ole vielä tullut, niin olen tehnyt siis näistä kankaista mitä löyty kotoa :) Ainiin ja tärkein! Eli tuo ihana kauppa on:


Voin kyllä suositella, todella mukava palvelu! Hällä on noita kankaita huutonetissäkin myynnissä, nimimerkillä notkolantie24

Tässä nyt siis heti alkuunsa parit napit, teen ihan kunnon postauksen, koha saan tarvittavat tykötarpeet :)




Mirka

12 kommenttia:

  1. Kivat lippikset ja söpöt apinahousut!!! Napit ovat todella mielenkiintoinen juttu, varmasti kohta tilailen myös, niin herkkuja kun ovat!

    VastaaPoista
  2. Kivoja lippiksiä! Olen juuri pyöritellyt ajatusta jostain tuon tyylisestä lätsästä, mutta en ole vielä saanut valituksi sen ja lippahuivin välillä ;)

    VastaaPoista
  3. Nappien tekoon jää koukkuun! Halpoja hiuslenksuja saa ainakin henkkamaukalta. Sen takana olevan klipsun kun poistaa ja ottaa liiman mukaan kuvioihin saa makeita magneetteja ja vaikka mitä. T.nimim. innostunut!
    Hauskan näköisiä vaatteita taas. Taidan kokeilla lippiksiä yksinkertaisena ja trikoosta, näytti hauskalta.

    VastaaPoista
  4. Kivoja ompeluksia taas :)
    Ja tuol samal tyylil tein oman lätsäni.

    Ja ai ku kivoja noi napit!
    Blogien huonopuoli on se että löytää aina kaikkia uusia houkutuksia ;)

    VastaaPoista
  5. Mie eilen pariin otteeseen yritin kommentoida mutta aina löi vaan erroria miule kone. Eniveis, nuo napit on niiiiin herkkuja! Itse olen jonkun aikaa haaveillut niitä tekeväni mutta vielä olen saanut näppini pidettyä erossa. Noista tulis just ihania pompuloita tytöille, meillä kun niitä kuluu. Nuo lippikset on kyllä kivoja, tekis mieli kokeilla itsekin ommella tuollaisia!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteista, kivan kun jaksatte kirjoitella! :)

    kewa; juu, suosittelen! Älyttömän nopsia tehä! Meillä tytötkin tykkää tehä! Tosin mie joudun jeesii siinä painamisessa kun etenkin paksumman kankaan kanssa tarvii enempi voimaa.

    TanttaRalla, teet molemmat :) Miulla on kanssa tuolla lippahuiveja leikattuna, kun sais ommeltua vielä kasaan. Viime kesänä niitä(kin) tuli tehtyä useampi :)

    Pirkko, mie tilasin tuolta nappikauppapunahilkasta niitä lenksuja. Ei miusta paha kun olivat 1,50e/10kpl. Samasta paikasta saa niitä nipsuja kans, ne vois olla tytöillä kivoja!

    Sani, sanos muuta! Ilman blogimaailmaa ei kyllä tietäisi juur mistään mitään! Tosin kyllä näin on parempi, että saa vinkkejä, vaikka ei aina rahanmenon kannalta niin hyvä olekaan :-D

    Hanna, mikähän blogspotilla aina välillä mättää! Itekin välillä taistellu enempi ja vähempi. Mutta yhtäkaikki, kiva kun sait kommentin laitettua! Meillä tytöt tykkää kans noista pompuloista, ja etenkin kun saavat ite miettiä kangasvaihtoehtojakin :)

    VastaaPoista
  7. Kivat lippikset! Ja ihana tuo kangas, mistä tehty yöhousut, mistä oot sen löytäny? :)

    VastaaPoista
  8. Niksu, kiitos! Piti laittaa tekstiinkin siitä kankaasta maininta, mutta enhän mie mitään muistanu. Eli on kirppislöytö vuoden-kahden takaa. Oottanu tuolla hyllyllä, että mitä tekis ja nyt silppusin noihin. Ja iteasiassa tuolla on vielä yks toppi (yökäyttöön) ja nukenhattukin leikattuna. Yritän saaha noita kankaita nyt vähemmälle, että voi ostaa uusia ihanuuksia :)

    VastaaPoista
  9. Tuo nappisysteemi olis aika ihana!!

    VastaaPoista
  10. Ihanat nuo lippikset! Onko ohje omasi vai mistä olet löytänyt? Pitääpäs yrittää etsiä ohjetta josko naperoille sais tehtyä.

    VastaaPoista
  11. noi lippikset on niin ihanii!!

    VastaaPoista
  12. Kiva kun jätätte kommenttia :)

    Tiina, naps naps vaan napsuttelemaan kaupasta ;) Mie meinasin tilata tänään vielä lisää vähän noita... Tänään tuli postissa lenksuja, kankaita, nipsupohjia ja vaikka mitä! IHANIA!!

    Niina, iteasiassa on ihan vappaalla kädellä leikelty palat. Mutta ovat siis semmosia pyöreähköjä kolmioita (hmm... näinkö tuo kertoo mitään...). Ottobressä on ollu ainakin useammankin kerran ohjeistus :)

    Marina, :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Tervetuloa uudelleen!